Skywatcher Heritage 76 stjärnkikare

Modell/Varunr.: H10212

1.099 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Heritage 76 är ett litet men kraftfullt teleskop med en spegel på hela 76 mm, så att du kan observera stjärnor, planeter och nebulosor. Teleskopet är redan monterat så att du direkt kan börja studera natthimlen. Teleskopet är kompakt och även lätt att ta med på en resa eller semester. En helt ny upplevelse väntar dig.

Teleskopet är speciellt designat för att fira det internationella året för astronomi och 400-årsdagen av Galileos första teleskop. Heritage 76 samlar in mer än 117 gånger mer ljus än med blotta ögat. Galileo Galilei studerade också natthimlen för mer än 400 år sedan, men hans teleskop var inte i närheten av så bra som detta. Teleskopet är också prydt med orden "Galileo 400" och "International Year of Astronomy" samt nyckeldatum under Galileos livstid.

2 okular medföljer som ger en förstoring på 15x och 30x. Fokusdiametern är 31,7 mm och alla 1,25 "/ 31,7 mm okular och mer kan användas på dessa kikare. Så en uppgradering är alltid möjlig. Samtidigt har teleskopet en sökare med inbyggt riktmedel och en 5x förstoring på sidan av teleskopet, med denna sökning kan du enkelt och snabbt lokalisera objekt och sedan se dem i själva okularet med förstoring.

Teleskopet är som standard utrustat med ett Finderscope med 5x förstoring, för enkel placering av natthimlens föremål. Även de två medföljande okularen har uppgraderats speciellt till Super Modified Achromats i högre kvalitet för att öka din tittarglädje. Teleskopet accepterar standardtillbehör på 1,25", så förstoringsområdet kan enkelt utökas med ytterligare 1,25" okular och/eller Barlow-lins.

Den okomplicerade manuellt manövrerade Dobsonian alt-azimut-monteringen gör det till ett praktiskt, mycket bärbart, grab-and-go-system. Hela teleskopet och monteringen levereras färdigmonterad direkt ur kartongen.
Levereras i presentförpackning.

  • Montering i trä
  • Max. höjd 40 cm
  • Totalvikt 1,75 kg
  • 2 okular 10 mm och 25 mm
  • 1 st 5x24 sökare

 

Objektivdiameter 76mm
Brännvidd 300mm f/4
Okular, 1.25" 25mm - 10mm
Förstoring 12x, 30x
Tillbehör 5x24 sökare
Engelsk manual  
Alt-Azimuth trä montering  
 

 

Titel Typ Storlek Manual
Heritage-76-manual-engelsk.pdf PDF 227.34KB Manual