Sky-Watcher Explorer 130P stjärnkikare

Modell/Varunr.: H10712
Produkten är utsåld.

4.476 SEK

Klarna

Lagerstatus: Levarans 8-10 dagar

Sky-Watcher Explorer 130P stjärnkikare
Sky-Watcher Explorer 130 P är ett bra val för den seriösa nybörjaren, eftersom detta teleskop har ett 130 mm rör kombinerat med en parabolisk spegel. Det gör att du får extremt ljusstarka kikare med utmärkt optik för en detaljerad och skarp bild. Uppnå en förstoring på ca. 260x så att du kan nära studera Saturnus ringar, Jupiters röda fläck eller nebulosor.


Utforska natthimlen

Med ett 130 mm rör och en superb parabolisk primärspegel är detta teleskop en mycket lämplig allrounder för att observera månen, ljusa planeter, nebulosa, galaxer och stjärnhopar. Se den detaljerade ytan på månen eller ringarna runt Saturnus som är uppenbara i dessa teleskop. Med den extra stora ljussamlingen av Explorer 130 - några Messier-objekt som t.ex det klotformade molnet i Hercules (M13) och den stora nebulosan i Orion (M42) ses. Börja utforska några av de avlägsna Messier-objekten med ditt Sky-Watcher teleskop.

Montering och Stativ
Teleskopet levereras på ett EQ2-fäste och stativ som, när det är polärt justerat, gör att du enkelt kan spåra föremål som rör sig över natthimlen via slow-motion-kontrollkablar monterade under röret. För att följa föremål kan en motor monteras. Motorn gör att när man har t ex månen i fokus kommer teleskopet att följa månen, då motorn går i samma hastighet som jordens rotation.


Parabolisk spegel
Explorer 130P har förstklassiga paraboliska primärspeglar, som vanligtvis finns i större och dyrare teleskop, för att eliminera sfäriska aberrationer och producera ännu skarpare bilder med högre kontrast som är fulla av detaljer. En parabolisk eller mer exakt en "paraboloidal" spegel slipas till en form som bringar alla inkommande ljusstrålar till ett perfekt fokus på axeln. Dessutom har de 0,5 mm ultratunna sekundära spegelstöd för att minska diffraktionstoppar och ljusförlust.

Ta en bild med din smartphone:
Smartphone-adapter för att hålla din smartphone hårt – då kan du enkelt ta bilder med din smartphone genom okularet.

Astrofotografering med en DSLR-kamera rekommenderas inte med detta teleskop.


Astronomy Now Magazine udtaler:
"I was most impressed by the views revealed by the ‘scope during tests…Despite a phase of nearly 96 percent, the waxing gibbous Moon revealed a seemingly inexhaustible amount of fine detail... Highly recommended!"

Objektivdiameter 130mm
Brännvidd 650  f/5
Okular 25mm- 10mm (26x, 65x)
Högsta användbara förstoring 260x
Sökare Rödpunktssökare
Total vikt 13,5 kg
Inkl. EQ2-montering och stativ OTA 130mm | EQ2 montering och stativ | 2 stk okularer 10mm och 25mm | Rödpunktssökare | Engelsk Manual