• Betala säkert med Klarna
 • Leverans inom 3-5 arbetsdagar
 • 5 stjärnor på Trustpilot

Vortex

Vill du ut i naturen? Då är det viktigt att du har rätt utrustning med dig. Och om det finns ett märke som har ett stort urval av utrustning och tillbehör för utomhusbruk, så är det Vortex Optics. Det amerikanska märket är särskilt känt för sin populära kikare som du alltid får 30 års garanti på. Så du kan vara säker på att du köper kvalitet när du köper produkter från Vortex Optics.


På Kikkertland har vi ett stort utbud av bland annat jaktkikare, naturkikare och fågelkikare från Vortex Optics. Titta därför igenom sortimentet och beställ det du behöver.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Hitta produkter från Vortex Optics här
Som ett av de största varumärkena inom kikare, avståndsmätare och kikarsikten vet Vortex hur man gör utmärkt kvalitet. När det kommer till optisk kvalitet och ergonomisk design ligger Vortex Optics högt på skalan. De är särskilt populära för sina serier:

 

 • Vortex Viper
 • Vortex Diamondback
 • Vortex Solo
 • Vortex Fury
 • Vortex Crossfire

 

Naturligtvis har alla Vortex-kikare en extremt imponerande optisk förmåga. Du hittar alla modeller i vårt urval på denna sida. Detta gäller oavsett om du letar efter kikare, kikare, avståndsmätare eller kikareband från Vortex Optics. Hela utbudet erbjuder:

 

 • Bärremmar
 • påsar
 • Rack
 • Kikare för olika ändamål
 • Avståndsmätare

 

Vad är historien bakom Vortex Optics?

När grundarna bakom Vortex Optics, Dan och Margie Hamilton, flyttar till Wisconsin i USA öppnar de ett litet företag med jakt- och friluftsutrustning. Året är 1986. Fokus är god kundvård och kvalitetsoptik till skarpa priser. Detta innebar att deras kunder alltid kunde förvänta sig den bästa upplevelsen och expertrådgivningen.


Idag, mer än 30 år senare, har det lilla företaget utvecklats till ett erkänt varumärke över hela världen. Trots att verksamheten har vuxit har Vortex Optics redan från start haft en klar syn på att de skulle hålla fast vid butikens grundläggande värderingar. Det är därför Vortex Optics fortfarande är familjeägt och erbjuder bra kvalitet för lite pengar.

 

Det är därför Vortex Optics är ett bra val
Vortex Optics är ett populärt val bland många människor som älskar att vara i naturen. Och det förstår vi på Kikkertland. För den amerikanska tillverkaren av optik, utvecklar och designar några av de bästa
utomhusutrustningarna på marknaden.


Faktum är att Vortex Optics inte bara gör optik och utrustning för en hobby eller intresse – tvärtom. Du kan hitta ett brett utbud av optik och utrustning som alla är bra redskap för livet i naturen. Det finns alltså inte bara modeller för jakt, utan ett brett utbud av produkter för olika behov.


Och vad du än väljer garanterar vi att varken kvalitet eller funktionalitet har äventyrats. Även om du väljer en väska eller stativ till ett högt pris, får du fortfarande massor av bra kvalitet. Kom också ihåg att förvara din utrustning skyddad i en praktisk
väska eller med ett smart stativ.

 

Vortex Optics: VIP-garanti i 30 år
Ordet "VIP" har inte riktigt samma betydelse hos Vortex Optics som det har hos många andra. I detta sammanhang står VIP för 'Very Important Promise' - det vill säga ett mycket viktigt löfte. Och här pratar vi om deras 30-åriga VIP-garanti som ingår på alla Vortex Optics produkter inom optik. Då är du garanterad optik som inte bara fungerar nu utan även i framtiden.


Vortex har haft denna garanti i stort sett sedan företaget grundades redan 1986. Därför är det också en av de speciella punkter som Vortex Optics blivit känt för. Utforska därför urvalet av optik från Vortex på Kikkertland, och beställ toppkvalitet till bra priser.


Köper du en produkt från Vortex kan du därför vara helt säker på att du alltid är väl täckt med 30 års garanti på optiken. Dessutom finns 15 års garanti på väskor.

 

Se extra bra med Vortex-kikare
Kikaren är inte bara vattentät och dimmfri, så de optiska elementen är skyddade mot höga temperaturförändringar. De har också knivskarp och högupplöst bildkvalitet. Detta tack vare en kontrasterande och färgstark färgåtergivning genom bra prismor och beläggning på linser. Samtidigt är din syn skarp i mitten och ända ut till kanten av bilden.

 

Vortexkikare för jakt
Går du på jakt tidigt på morgonen när solen fortfarande inte har gått upp helt? Då kan du välja till exempel en 8x42 eller 10x42 Vortex-kikare som är våra rekommenderade val för jakt. Med faskorrigerade bak-4-prismor och multibelagd optik får du en klar och ljus bild under de flesta förhållanden. Utforska bland annat dessa modeller av Vortex-kikare för jakt:

 • Vortex Viper
 • Vortex Crossfire HD
 • Vortex Diamondback HD


Se även vårt stora utbud av
jaktutrustning och jaktknivar.

 

Kikare, avståndsmätare eller monokulär?
Hos Kikkertland kan du hitta ett otroligt brett utbud av kikare från Vortex Optics. Vi har mer än bara en vanlig kikare. Du kan bland annat ta en titt på vårt utbud av:

 • Tubkikare: Med den extra stora förstoringen kan du se mycket tydligt på föremål som är väldigt långt borta. Här behöver du ett kikareställ för att hålla kikarbilden stilla.
 • Avståndsmätare: De praktiska avståndsmätarna från Vortex låter dig mäta exakta avstånd till det du tittar på. En mycket praktisk funktion i många situationer som jakt och golf.
 • Monoculars: Med en kompakt Vortex-monokulär bland din utomhusutrustning har du möjlighet att alltid ha en kikare med dig på språng, vilket låter dig förstora och se din omgivning tydligt. Den tar bara upp hälften så stor som en vanlig kikare och är därför lätt att bära.

 

Hur man väljer rätt kikare
Letar du efter en stabil kikare kan det vara svårt att välja rätt. Detta gäller oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Det är därför alltid en bra idé att fundera över vilka krav din kikare ska uppfylla. Sammantaget finns det tre punkter du bör titta på:


Syfte: Vad skulle du vilja använda kikaren till? Ska den tas med på en jakt där pulsen kan vara hög, är det för resor och safari eller avkopplande fågelskådning? Fågelkikare måste vanligtvis ha en korrekt färgåtergivning, medan jägare är mer nöjda med ljusa kikare.


Förstoring: Hur långa avstånd behöver du för att kunna se? Till exempel kommer en kikare med beteckningen 8x42 att innebära att bilden förstoras 8 gånger och diametern är 42 millimeter. Om du letar efter ett föremål som är 100 meter bort kommer din kikare alltså att få det att se ut som om föremålet bara är 12,5 meter bort.

Ju större diameter, desto ljusare synfält. Ju högre förstoring, desto närmare ser objektet ut att vara.


Vikt: Om kikaren i första hand ska hängas runt halsen är det stor skillnad på om den väger 500 gram eller 1 000 gram. Dessutom kan det också vara svårare att hålla tunga kikare stilla med handen. Då bör du överväga att montera den på ett stativ istället för att hålla den i handen.


För de flesta observationer kommer kikare med 8 eller 10 gångers förstoring att vara det vanliga valet. Och även om det kan vara frestande att köpa en kikare med högre förstoring, är det inte nödvändigtvis det bästa köpet. Om inte ett stativ används. Kikaren ska vara lämplig för det ändamål du ska använda den för och kunna hållas stilla utan att bilden skakas. Du kan därför ta en titt på vår guide till val av kikare här.

 

Köp produkter från Vortex Optics på Kikkertland
På Kikkertland erbjuder vi alltid snabb leverans, enkelt byte samt kunnig och personlig vägledning. Vi har många års erfarenhet av att hitta och erbjuda den bästa kikaren till dig och våra andra kunder. Vi är också vana vid att ge råd och skapa guider för våra kunder, så att du kan vara säker på att göra rätt köp.


Kontakta oss på telefon 96 30 34 09 och låt våra specialister råda och guida dig om det bästa valet av kikare. Du är också välkommen att besöka vår fysiska
butik i Aalborg.