• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Förstoringsglas

Vi människor förundras ofta av det storslagna i naturen. Vi älskar att känna oss små jämfört med mäktiga fjäll, vattenfall och havets oändlighet. Vi blickar ut i universum och häpnar över hur obetydliga vi är jämfört med miljoner stjärnor i miljoner galaxer. Men det finns en liknande känsla som framkallas av raka motsatsen, när vi tittar närmare på det där lilla, mikroskopiska. 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Det kan faktiskt kännas minst lika förundrande att titta på en liten insekt som att titta på en komet. För när man kommer närmare och ser alla detaljer inser man att man själv faktiskt inte är särskilt liten, utan egentligen jättestor! Att granska saker under lupp kan alltså vara ett utmärkt sätt att återfå perspektivet på saker och ting.
 

Varje hushåll borde ha något enkelt förstoringsglas. Dels är det ett enkelt sätt att upptäcka världen omkring oss, inte minst för barn. Men det är också ett väldigt praktiskt hjälpmedel som man kan använda till många fler saker än man kanske tänker sig. Om man har lite dålig syn kan det vara oumbärligt för att kunna fortsätta läsa böcker och tidningar, eller kanske läsa den där finstilta texten i ett kontrakt. Eller om man gillar att sy kan man behöva se lite extra för att ens arbeten ska bli helt perfekta. Och samlar man på frimärken, ja då är det ett absolut måste! 
 

Ett annat tillfälle det kan vara smidigt att ha ett förstoringsglas är om du vill se stämplar på smycken. Och om barnen vill leka detektiv, då är det ett absolut måste för att fånga bovar och banditer! 

Skillnaden på luppar och förstoringsglas

Vi säljer både luppar och förstoringsglas, men vad är egentligen skillnaden? Jo, skillnaden ligger både i hur de ser ut och vad de används till. Ett förstoringsglas används främst till att till exempel förstora text. Du håller förstoringsglaset framför det du vill titta på och förstoringsglaset förstorar ett brett område.
 

En lupp, däremot, är till för när du vill koncentrera blicken på ett litet föremål eller en del av ett föremål. Du kanske vill titta närmare på en insekt eller en växtdel, eller så vill du se på ett frimärke, en stämpel eller något du syr. Du lägger det lilla föremålet i luppen och slipper hålla i det, vilket underlättar mycket eftersom det ofta är väldigt små saker man vill titta på i en lupp och det hade inte varit särskilt praktiskt om man var tvungen att hålla i dem med fingrarna.
 
Eftersom förstoringsglas och luppar används till lite olika saker så kan det vara en bra idé att ha minst en av varje där hemma. Man vet aldrig när det dyker upp ett behov för dessa praktiska små verktyg!

Vårt sortiment av luppar och förstoringsglas

Vi har många olika sorters luppar och förstoringsglas att välja mellan. Här är en liten lista på vad de olika typerna kan användas till. 
 

  • Förstoringsglas finns både med och utan belysning. Dessa används med fördel till läsning, korsordslösning och annan text som du kanske har lite svårt att se. Ett bra alternativ för personer med nedsatt syn. Och ett måste för barn som leker detektiv och letar efter ledtrådar. Vi har även förstoringsglas i fickformat, vilka är bra att ta med till affären eller apoteket när man vill kunna läsa på förpackningar. 
  • Våra botaniska luppar är bra när man vill titta närmare på små insekter eller växter. Man kan även använda dem för att titta närmare på smycken, exempelvis om man vill se vilka stämplar en ring har. 
  • Våra urmakarluppar är särskilt utformade för juvelerare och urmakare som behöver se små detaljer väl. 
  • Om du gillar att sy eller göra andra handarbeten och vill kunna se tydligt vad du håller på med är en sylupp ett bra alternativ. Den står på egen hand så att du har båda händerna fria.  För riktigt små detaljer kan en trådlupp vara ett bra komplement. 
  • För filatelisten är en frimärkelupp det enda rätta. De har rätt förstoring och format för frimärken och du kan lägga frimärkena under luppen så att du inte behöver hålla i dem när du tittar på dem. 
  • Om du pysslar med något som kräver att du tittar länge i ett förstoringsglas kan det vara smidigt med förstoringsglasögon. Dessa kallas även för glasögonluppar och fästs på dina vanliga glasögon för att ge dig supersyn när du håller på med saker som kräver noggrann precision. 

Förstoringsglas – smidiga och användbara

Vi tycker att varje hushåll minst borde ha ett förstoringsglas och en lupp. Även för den som inte använder dessa regelbundet är de smidiga att ha till hands. Helt plötsligt är det någon text som är för liten att läsa, någon stämpel man inte riktigt ser ordentligt eller en vacker insekt som letat sig in som man vill kunna se lite tydligare.
 

Särskilt för barnfamiljer som vill uppmuntra barnen till att lära sig saker om naturen är det bra att ha en lupp. Och äldre vars syn inte är vad den har varit har verkligen nytta av ett förstoringsglas när de läser böcker, betalar räkningar, läser bipacksedlar på mediciner och mycket annat. 
 

Vi har både förstoringsglas som är bra allroundalternativ och andra som är mer specifika i sitt användningsområde, såsom frimärkeluppar och syluppar, allt för att du ska kunna förstora precis det som du behöver för att få vardagen att fungera såväl som ta dina hobbyer till nästa nivå. 
 

Och när du sitter där med din lupp och ser saker du aldrig sett förut, fastän de har varit framför näsan på dig hela tiden, så kommer du liksom vi att inse att storhet, det kan finnas i det allra, allra minsta. Skaffa dig ett förstoringsglas så du inte går miste om den insikten! 

Trustpilot