• Fri frakt vid ordrar över kr. 1000,-
  • Beställ före kl 13.00 och vi skickar samma dag
  • 14 dagars ångerrätt
  • Eget Lager
KATEGORI

Förstoringsglas

Behöver du förstoringsglas för din hobby, t.ex. frimärken eller botanik? Vi har ett brett utbud! Här hittar du förstoringsglas med eller utan belysning. Botaniska luppar med 10x, 15x eller 20x förstoring. Ett stort utbud av förstoringsglas från tyska Eschenbach.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Förstoringsglas och luppar

Det finns en hel värld där ute som vi inte kan se med blotta ögat - så vida vi inte använder förstoringsglas. Du vet själv, om du tittat på något med stor förstoring, att det är så det känns - en ny värld. Vi på Kikkertland vill gärna hjälpa till med detta, och erbjuder en mängd olika sorters förstoringsglas, så att du hittar något som passar just din situation. Vi har t.ex. en särskilt insektslupp med tillhörande skål, så att insekten stannar medan den undersöks, särskilt anpassad för barn under 12 år. Det är verkligen intressant att se saker på nära håll - och roligt för alla åldrar! Nedan följer en beskrivning av alla våra olika typer av förstoringsglas och luppar.

Våra Förstoringsglas

Först och främst har vi självklart en kategori för klassiska förstoringsglas med handtag. Dessa kommer i flera olika storlekar och med olika stark förstoring, för att passa just dina behov. Där hittar du dessutom ett förstoringsglas med kompass, samt ett som fungerar helt digitalt och är optimalt för att läsa texter med förstoring. Utöver det erbjuder vi även förstoringsglas med belysning. Dessa är bra om du av någon anledning behöver använda ditt förstoringsglas när det inte är så bra ljusförhållanden. Då kan den inbyggda lampan hjälpa till att visa föremålet. Till sist så har vi även förstoringsglas i fickformat. Vill du kanske ha med dig ditt förstoringsglas vart du än går? I så fall bör du ta en titt på våra mindre modeller. 

Våra olika typer av luppar och övrig förstoring

  • Botaniska luppar. Denna lupp är anpassad för naturen, specifikt insekter och växter. Vi har även några modeller med belysning.
  • Urmakarlupp. Dessa passar bäst om du behöver förstoring för att arbeta med små mekanismer, exempelvis för juveler och urverk. 
  • Sylupp. Dessa är, som det låter, anpassade för att sy. Det innebär att du får förstoring medan du har händerna fria. 
  • Trådlupp. Luppar av denna typen lämpar sig också bra för precisionsarbete med händerna fria. De står upp av sig själva, och kan användas exempelvis för att studera foton. 
  • Frimärkeluppar. Även de som det låter, små luppar bäst för att studera små objekt så som frimärken på nära håll.
  • Förstoringsglasögon. Dessa ger dig maximal möjlighet för att röra dig omkring och använda händerna helt fritt. 

Sammanfattning

Vare sig du vill ha en lupp till ditt barn som har ett nyupptäckt intresse för insekter och naturen, eller om du letar efter en lupp som kan användas med din frimärkessamling, eller kanske förstoringsglasögon som låter dig röra dig fritt - så hittar du rätt produkt här på Kikkertland.

Har du några frågor om sortimentet är du alltid välkommen att höra av dig till oss- kontaktuppgifter hittar du enkelt i den högra spalten.