Förstoringsglas

Förstoringsglas, eller luppar som det även kallas, är otroligt praktiska verktyg som kan användas till en rad olika saker. Vi människor förundras ofta av det storslagna i naturen, där vi fascineras över hur små vi är jämfört med mäktiga fjäll, vattenfall och djupa hav. För att inte tala om det oändliga universum med miljoner stjärnor i miljoner galaxer. Men faktum är att en liknande känsla kan framkallas av raka motsatsen, när vi tittar närmare på det mikroskopiska. 

Hos oss på Kikkertland hittar du flera olika sorters förstoringsglas och luppar, som kan användas till allt från att läsa och studera till att hålla på med hantverk. Bortsett från det klassiska förstoringsglaset hittar du även modeller med lampa, luppar för urmakare och skräddare, frimärkssamlare och botaniker. Ett förstoringsglas för alla tillfällen helt enkelt! Är du osäker på vilken sort du ska välja? Då kan du läsa mer om olika modeller strax här nedanför. 

Luppar och förstoringsglas, vad är skillnaden? 

I vårt sortiment har vi både luppar och förstoringsglas, men vad är egentligen skillnaden? Jo, skillnaden ligger både i hur de ser ut och vad de används till. 

Ett förstoringsglas används främst till att förstora text, som t.ex. när du läser en bok eller tidning, studerar eller löser korsord. Du håller förstoringsglaset framför det du vill titta på och förstorar då ett brett område av objektet i fråga. Detta verktyg kan även användas om du vill kolla stämplar på smycken, och om barnen vill leka detektiv eller spion förstås. Ett förstoringsglas är ett absolut måste när man ska fånga bovar och banditer!

Luppar används däremot för tillfällen då du behöver en mer koncentrerad förstoring av ett litet föremål. Tillfällen där en lupp kan komma till användning är exempelvis om du vill titta närmare på en insekt, en växtdel, ett frimärke, stämpel eller synålen när du syr. Istället för att behöva hålla i ett förstoringsglas, lägger du föremålet inne i luppen så att du slipper hålla i det, vilket underlättar en hel del. 

Förstoring för alla tillfällen

Eftersom förstoringsglas och luppar används till lite olika saker så kan det vara en bra idé att ha minst en av varje där hemma. Man vet aldrig när det dyker upp ett behov för dessa praktiska små verktyg!

Behöver du en lupp eller ett förstoringsglas till ett specifikt tillfälle, hittar du enkelt fram till rätt modell bland vårt välsorterade utbud. Vi har ett brett sortiment av luppar och förstoringsglas för alla tillfällen, oavsett om det är till en hobby, professionellt bruk eller hjälpmedel för någon med synnedsättning. 

I vårt utbud hittar du bland annat:

Alla våra luppar och förstoringsglas är tillverkade för olika behov och intressen, och vi har valt alla våra produkter med stor noggrannhet. Du kan därför alltid känna dig trygg med att du får högsta kvalitet när du handlar luppar och tillbehör hos oss! Förstoringsglasen kan fås både med och utan LED-lampa, beroende på om du bara tänkt använda verktyget på dagtid eller även under nattetid. LED-lampan är den moderna ljuskällan som har mycket lång levnadstid och snålt energibruk. Vi har delat upp våra många olika förstoringsglas i kategorier i menyn ovanför, så att du får en klar överblick över utbudet och de modeller som finns. 

Förstoringsglas för dig med synnedsättning

Både luppar och förstoringsglas är ideella hjälpmedel för både hobby och professionellt yrkesbruk, men även en stor fördel för dig med nedsatt syn. Förstoringsglas är trots allt ett optiskt instrument som hjälper dig att komma riktigt nära små, små detaljer på det objekt du tittar på. Förstoringsglas och läsluppar som är gjorda för just läsning kan ofta föras längs med sidan när du läser, vilket gör det enklare för dig att hålla koll på var du är i boken eller tidningen. 

Det finns även stående modeller med ben, och förstoringsglas som kan hängas runt halsen. Förstoringsglas med lampa gör det ännu lättare för dig att läsa veckotidningar, magasin, på din iPad eller liknande, som lyser upp texten med hjälp av en LED-lampa. 

Du hittar våra klassiska förstoringsglas i en kategori för sig, och även förstoringsglas med lampa om du är på jakt efter ett sådant. En ficklupp eller ihopvikbart förstoringsglas kan vara mycket praktiskt för dig som är på språng, och gärna vill ha din lupp lättillgänglig. 

Frimärksluppar för filatelister

En frimärkslupp, eller filatelilupp, är ett oumbärligt verktyg för dig som samlar på frimärken. Denna lupp kan hjälpa dig att se till och med de minsta detaljer på dina frimärken, och studera dem riktigt nära. Samlar man på mynt eller frimärken är det viktigt att kunna studera sin samling så nära inpå som det bara går. Med en frimärkslupp kan du upptäcka mönster och andra små detaljer som du inte kunnat se med blotta ögat. 

Du hittar de allra bästa frimärkslupparna hos oss på Kikkertland, som kan fås i många olika förstoringar med eller utan LED-lampa.

Förstoringsglas för läsning och korsord

När du letar efter ett nytt förstoringsglas eller lupp är det alltid smart att välja modell efter det den ska användas till. För dig med nedsatt syn kan ett förstoringsglas eller läslupp komma till stor användning, särskilt när skriften är liten eller finstilt. Det kan handla om ett vanligt förstoringsglas som du håller i handen, en bordslupp eller stålupp som placeras över texten eller en läslinjal. Ett förstoringsglas eller lupp med LED-lampa och av-, och på-knapp kan dessutom vara riktigt praktiskt när man läser korsord eller sudoku. 

Hos oss hittar du både förstoringsglas och luppar med många olika förstoringar. En botaniklupp är särskilt bra för exempelvis frimärken, mynt, blommor och smykken, och kommer med 10x, 15x och 20x förstoring. 

Alla bör ha ett förstoringsglas hemma!

För att sammanfatta det hela kan ett förstoringsglas användas till både det ena och det andra, och är något som alla borde ha där hemma. Även luppar borde ha sin fasta plats i kökslådan, sylådan eller verktygslådan. De är otroligt smidiga att ha till hands, och du vet aldrig när du kan få behov för förstoring. 

Ett förstoringsglas är inte bara ett verktyg för vuxna, utan kan vara minst lika spännande för barn att undersöka sin omgivning med. Låt dem utforska trädgården och naturen som finns där på riktigt nära håll, och de kan hålla sig sysselsatta i timvis. 

Skulle du ha frågor eller undra över något som inte nämns här, är du alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss! Våra kontaktupplysningar hittar du strax här under. Mycket nöje med ditt nya förstoringsglas!