Jaktutrustning

Hos Kikkertland.se finns ett brett utbud av jaktutrustning. Här kan du bland annat hitta kikarsikte, jaktstolar, kulfång, måltavlor, skjutstöd och rengöringskit. Våra produkter omfattar en mängd olika jaktformer, och du kommer därför med största chans hitta rätt urustning som passar för dig och din jakt. Utforska land jaktutrustning från varumärken som Outdoor Edge, NexTorch, Jaeger, Konus och Norica. Vi garanterar att du hittar redskap för just dina behov. Då kan du tryggt röra dig ute i det fria, helt utan att behöva bekymra dig om något annat än god sikt. 

Välj jaktutrustning med kvalitet - det lönar sig

Med rätt jaktutrustning får du också bästa möjliga resultat. Därför erbjuder vi essensiell utrustning som luftgevärskulor, rengöringskit samt kikare och rödpunktssikten, så du kan jaga med större noggrannhet och precision. De högkvalitativa siktmedlen du hittar hos oss är avsedda för bland annat luftgevär, salongsgevär och jaktgevär. De är självklart även vattentäta och kan användas i alla väder, vilket ger din jakt en mer solid bas och möjlighet till ett bättre resultat. Du kan också hitta kikarfäste för gevär i vårt sortiment, så att du kan fästa målet på bytet och komma riktigt nära trots att du befinner dig långt bort. På Kikkertland.se hittar du även annan nödvändig jakturustning, som jakt- och fiskknivar.

Kikkertland: Brett sortiment av jaktutrustning från kända märken

Vår essensiella jaktutrustning kommer från välkända märken som Jaeger och Vanguard, som står bakom riktigt bra kvalitetstillbehör. Från dessa märken kan du hitta bland annat: 

 • Kikarsikten
 • Stativ
 • Skjutpinnar
 • Ryggsäcker

Allt detta till mycket konkurrenskraftiga priser. Vi väljer våra leverantörer med stor noggrannhet, och alla märken har många års erfarenhet inom jaktutrustning. När du handlar hos oss kan du därför alltid känna dig säker på att du får pålitlig och kvalitetssäker kompanjon med ut på jakt. 

Jaktstolar för dig som är på din vakt

Att investera i en riktigt bekväm jaktstol kan vara till stor fördel, eftersom vissa jakttyper kräver tålamod och stillhet. Det kan vara svårt att stå upp flera timmar i rad, samtidigt som koncentrationen ska hållas på topp. Här har Kikkertland.se flera goda lösningar till dig som jägare.

Kompakt och komfortabel

Hos oss kan du hitta trebenta jaktstolar som enkelt fälls ihop och transporteras runt, helt utan att påverka din smidighet och rörlighet. Jaktstolarna har nämligen inget ryggstöd för att förhindra att du sjunker ihop, och alltid är redo när bytet dyker upp. 

En jaktstol i rätt storlek

Bland vårt sortiment finner du bland annat jaktstolar från det svenska friluftsmärket Walkstool, samt det danska kvalitetsmärket Viewlux. Våra jaktstolar finns i många olika dimensioner, så att du hittar precis den storlek som passar dig.

Gör rent geväret med Kikkertland

Som allt annat behöver även jaktutrustning av hög kvalitet rätt underhåll och rengöring, och du kan därför hitta rengöringskit hos oss på Kikkertland.se. Vi har bland annat borstar i varierande längd och tjocklek, rengöringshuvuden och rengöringsdukar.

Ett riktigt bra rengöringskit är en nödvändig del av din jaktutrustning, som hjälper dig att hålla dina vapen i ett gott skick samtidigt som det förlänger dess livslängd. Våra rengöringskit kommer i en praktisk låda, som du enkelt kan ta med dig när du är ute på språng. Rengöringskitet innehåller:

 • Universalhandtag
 • Stänger i olika längder och tjocklekar
 • Messingborste i olika storlekar
 • Rengöringshuvuden i olika storlekar
 • Rengöringsduka

Hos oss hittar du bland annat ett rengöringskit för vapen från Jaeger, som är ett märke som aldrig kompromissar med kvaliteten. Det är mycket viktigt att rengöra dina använda vapen med jämna mellanrum, men även lika viktigt att nya gevär rensas så ofta som möjligt.

Inskjutning med kulfång och måltavla

Efter rengöring av ditt gevär bör du alltid försäkra dig om att kulan flyger precis dit den ska. Detta kan du göra med ett bra skjutstöd och kulfång, som du naturligtvis hittar i vårt sortiment. Här garanteras du en stabil utgångspunkt med ett bra stöd för både skjutvapen och armbågar, så att både du och geväret placeras så bekvämt som möjligt.

På detta sätt har du möjlighet att få en bra inskjutning, innan det är dags att avlossa jaktens första skott när det väl gäller. Tränar du ditt sikte med ett luftgevär hittar du även ammunition till detta hos oss. 

Har du redan ett skjutstöd och kulfång, men saknar måltavla? Passa på att fylla lagret när du handlar hos Kikkertland. Vi har bland annat måltavlor i storpack med 100 skivor till ett ritkigt lågt pris. 

Rätt ljus när du jagar

Att jaga ställer alltid stora krav på den jaktutrustning som tas med, och därför är det viktigt att bara ta med sig det man verkligen behöver. Det som kan börja som en solig start på din jakt, kan snabbt förändras till en blöt affär – särskilt i Sverige. De flesta jakter kan pågå under många timmar, och det kan mycket väl hända att du skjuter ditt byte strax före solnedgången. Detta innebär att du behöver bra ljus och en skarp kniv för att ta hand om ditt byte, och i sådana fall är det alltid bra att ha en pannlampa med sig så att du har båda händerna fria.

Pannlampor för jakt: Vad behöver man?

I stort sett alla pannlampor kan användas för jag, och därför bör du vara medveten om vad just du behöver till din specifika jaktform. Hos oss på  Kikkertland.se hittar du en mängd pannlampor med olika egenskaper, så som:

 • Ljusstyrka
 • Batteritid
 • Remfärg
 • Vikt
 • Ljusfärger

Ta en titt på våra pannlampor och hitta din personliga favorit. Föredrar du en handhållen modell kan du också kika på våra ficklampor.

Få korn på ditt byte

Att upptäcka ditt byte är ett oundvikligt krav när du jagar, och det sker sällan att djuret dyker upp på ett perfekt siktavstånd. Här gäller det att ha en riktigt bra kikare bland din jaktutrustning, så att du kan få korn på ditt byte oavsett avstånd. Detta kan du bland annat göra med en jaktkikare.

Köp en jaktkikare hos Kikkertland - vi är experter

På Kikkertland.se har vi ett stort urval av jaktkikare som förser dig med skarp sikt både under dagtid, i skymning och i gryning. Alla våra produkter är från kvalitetsmärken som erbjuder ljusa modeller, vattentäta designer och imfria linser, så att du under jakten kan få bästa möjliga sikt i alla situationer. Här hittar du vårt kompletta utbud av kikare

Läs vår kikarguide 

Behöver du en kikare för jakt, marint bruk, inför en resa eller något helt annat? Oavsett vad du ska använda din kikare till kan du få stor nytta av vär guide till kikare. Här kan du lära dig mer om vilka kikare som passar bäst till olika användningsområden.

Kikare till resor och safari

En minikikare är din perfekta följeslagare på skogspromenaden, och funkar utmärkt som resekikare när du vill fånga vackra bilder av djuren under en safari. Eftersom minikikaren är så liten och nätt, passar den även perfekt att ha med sig ut på jakt. Här spänner vårt sortiment över olika frontlinser och förstoringar, så att du kan hitta rätt kikare för bästa möjliga resultat av fotojakten.

Pricka rätt på avstånd med kikarsikte

Med hjälp av ett kikarsikte är det lätt att pricka rätt, speciellt i situationer där du inte kan komma nära nog. Hos oss på Kikkertland har vi sikten med olika storlekar, så att du kan träffa mitt i prick oavsett avstånd. De kommer speciellt till stor nyta vid avståndsjakt och pyrschjakt, där du vanligtvis befinner dig långt från djuret. Här kan du med fördel välja ett gevärsikte med en förstoring på 10x eller 12x, men välj dock endast 12x om du har ett stativ, ett skjutstöd eller liknande.

Ska du däremot på drevjakt eller tryckjakt så är det vanligast med en forstoring på upp till 7x, eftersom du i detta tillfälle kommer att vara närmare ditt byte. Här på Kikkertland hittar du också kikarsikten med justerbar förstoring, vilket är praktiskt när du håller på med flera olika jaktformer. Utöver detta kan du välja modeller som har belyst sikte med flera ljudinställningar, så att du kan skjuta under alla förhållanden.

Utforska vårt utbud här på sidan, där du hittar gevärsikten i alla prisklasser. Du kan köpa kikare till billiga priser, eller modeller med flera funktioner till den mer erfarna jägaren. 

Förvara jaktutrustning i alla väder med praktisk ryggsäck 

En praktisk ryggsäck för förvaring av din jaktutrustning är viktigt att ha, särskilt när du går långt och behöver ha mycket utrustning med dig. Hos Kikkertland har vi bland annat ryggsäcker från Vanguard i ett vattenavvisande material. Ryggsäckarna har naturligtvis flera fickor, så att du både kan packa ner och ta fram din utrustning när du behöver den.

Utöver detta har några av modellerna ett vattentätt överdrag i orange, så att andra jägare lätt kan se dig. Tack vare det vattentäta skyddet kan du också använda ryggsäcken i alla väderförhållanden. 

Köp nödvändig jaktutrustning på Kikkertland 

Du hittar mängder av jaktutrustning till din nästa jakt hos Kikkertland. Utöver det du hittar här har vi även mycket annat, som t.ex. handkikare och tillbehör till kikare. Därför rekommenderar vi att du tar dig en ordentlig upptäcksfärd bland vårt sortiment idag, och beställer all den utrustning du saknar. Har du frågor eller funderingar är alltid välkommen att skriva till oss på info@kikkertland.se.