Jaktkikare

En jaktkikare är perfekt för dig som är jägare och du hittar ett brett utbud av kikare för jakt här på Kikkertland. Som namnet antyder är jaktkikare avsedda för jakt, och hjälper dig att få en skarp bild av djur och fåglar. Jaktkikare används ofta i skymning och gryning, och för detta rekommenderar vi en ljus modell.

En jaktkikare ska vara lätt att hålla och klara av att användas i naturen under alla väderförhållanden. För att undvika kondens och fukt i kikaren, bör en jaktkikare också vara vattentät och imfri. I vårt sortiment av kikare för jakt hittar du de bästa produkterna för sitt specifika syfte. Allt för att du ska få bästa möjliga upplevelse under jakten och hitta precis det du söker efter hos oss på Kikkertland. 

Vilken jaktkikare ska du välja?

Vilken jaktkikare du bör välja beror på dina behov. Därför kan det vara en bra idé att börja med att fråga dig själv vad du behöver. På så vis blir det lättare för dig att rensa bland modellerna och välja den jaktkikare som är allra bäst anpassad för dig och dina behov.

Om du inte riktigt vet vad du har behov för hjälper vi dig mer än gärna på vägen. Du kan med fördel välja en handhållen kikare med 8x eller 10x förstoring. Om du väljer en för hög förstoring kan det bli svårt att hålla jaktkikaren stilla, vilket innebär att du får en skakig och suddig bild. Om du vill vara säker på att du får en stabil bild bör du välja en lägre förstoring, eftersom det gör det lättare för dig att se detaljer. 

Om du planerar att använda jaktkikaren i gryning eller skymning bör du välja kikare med en stor frontlins, gärna 42–56 mm. Det kan till exempel vara en ljus kikare från märket Jaeger som är perfekt för dig om du jagar i skymning, men som även passar till en nybörjare. Föredrar du att jaga på natten, eller i miljöer med litet eller inget ljus, kan en nattkikare vara det självklara valet.

Hur mycket bör du lägga på en jaktkikare?

Hur mycket du bör lägga på din jaktkikare beror på vad kikaren skall användas till. Är du bara ute efter att prova på jakt och naturupplevelser, eller är jakten en mer seriös hobby? Priset på en jaktkikare återspeglas vanligtvis i kvaliteten på kikarens optik. Materialets kvalitet är också bättre hos dyrare jaktkikare än billigare kikare. Pris och kvalitet går verkligen hand i hand när det gäller optisk utrustning.

För att hjälpa dig lite på traven har vi samlat tre bra förslag på kikare för jakt: 

Nybörjarkikaren

Förutom kikaren från Jaeger som vi nämnde tidigare, är Asphen Titan kikare ett billigare alternativ för en riktigt bra nybörjare. Kikaren är det självklara valet om du behöver en allroundkikare som fungerar bra för jakt, vandring eller fågelskådning. En mycket prisvärd nybörjarkikare helt enkelt. 

Jaktkikare för den lättsamma

För dig som har lite mer erfarenhet av jakt kan vi rekommendera kikare från Viewlux. Några av dessa är utrustade med ED-glas, vilket är det bästa kikarglaset som finns på marknaden. Glaset är perfekt för jakt, eftersom du får otroligt skarpa och detaljerade bilder av djur i naturen med denna typ av kikare.

En jaktkikare från Jaeger är också ett bra val. Om du väljer en kikare med fasbelagd bak-4-prisma får du verklighetstrogna och skarpa bilder av djuret, ända ut till bildens kant. Denna extremt ljusa kikare är en stor fördel för dig som jagar i skymningen när mörkret faller.

Till den seriösa jägaren

Om du har tagit steget längre och gått all-in på jakt kan vi varmt rekommendera att investera lite mer i din utrustning. Prova gärna med en jaktkikare från Zeiss. Zeiss är specialister på kikare och är särskilt kända för sin exceptionella bildkvalitet, som gör din upplevelse i naturen helt fantastisk. En jaktkikare från Zeiss är det självklara valet för dig som menar allvar med din jakt.

Du kan få jaktkikare i alla prisklasser oavsett din nivå. Vi har skapat en guide för att du ska få en fördjupad förståelse för vilken jaktkikare du bör välja. I vår guide till val av kikare kan du läsa mycket mer om tekniska termer och vad du behöver vara uppmärksam på när du köper din nästa jaktkikare.

Köp jaktutrustning online hos Kikkertland

Du som jagar kan också ha behov av en termisk kikare. Den termiska kikaren kan visa temperaturskillnader och därmed avslöja spår av blod som annars kan vara svåra eller omöjliga att se i svagt ljus. Som jägare kan olyckan snabbt vara framme, och här kan en termisk kikare vara din räddare i nöden.

När du är ute på jakt kommer du naturligtvis att behöva mer än bara en bra jaktkikare. Visste du att vi på Kikkerland även har tillbehör och annan utrustning för jakt och jägare? Hos oss hittar du bland annat: 

  •  Vapenrengöringssats
  •  Hagel till luftgevär
  •  Fällknivar
  •  Jaktknivar
  •  Skjutmål
  •  Skjutbänkar
  •  Montering för kikare

  .. och mycket mer!

Hos oss hittar du all utrustning du behöver för en lyckad jakt och vilda naturupplevelser.