• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Jaktkikare

Vi erbjuder ett stort utbud av kikare ideala för fågelskådning och natur. Dessa handhållna kikare har som regel 8x eller 10x förstoring.

Vill  du använda kikaren vid gryning och skymning passar en kikare med stor främre lins (42-50mm) bäst. Vill du hellre ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en mini-/kompaktkikare. 

Om du vill vara säker på att kunna hålla din kikare helt stilla så är en 8x förstoring att föredra, då det ger en stabil bild som gör det enkelt för dig att se detaljer.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Hitta rätt jaktkikare för dig

För dig som är intresserad av jakt, natur, och friluftsliv, har vi en mängd kvalitetskikare speciellt anpassade för utomhusbruk. Dessa handhållna kikare är lättviktiga och vattentäta, så att du ska kunna bära med dig dem vart du än går i naturen.

Tips för att välja rätt jaktkikare

När du ska välja jaktkikare finns en del saker som kan vara bra att tänka på. Nedan presenterar vi några tumregler som hjälper dig hitta rätt kikare. Om du skulle ha frågor kan du givetvis alltid kontakta vår kundservice som kan ge dig kvalificerad rådgivning.

Förstoring

För kikare som är tänkt att användas vid jakt, behöver du i regel 8x till 10x förstoring. Högre förstoring passar dig som är stabil på handen, medan en lägre förstoring passar bättre för nybörjare.

Ljusstyrka

Om du ska ha en kikare när du jagar är ljusstyrkan en av de viktigaste sakerna att tänka på. Jakt sker ofta i gryning eller skymning när ljuset inte är det bästa vilket gör att den kikare du använder bör ha en stor frontlins som släpper in mycket ljus.

Frontlinsdiameter

Vill  du använda kikaren vid gryning och skymning passar en kikare med stor främre lins (42-50mm) bäst.

De flesta som ska använda kikaren till jakt väljer en med 42 millimeters frontlinsdiameter 8x42 eller 10x42. Kommer du endast jaga under bättre ljusförhållanden kan du självklart välja en kikare med något mindre frontlins.

Vill du hellre ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en mini-/kompaktkikare.

Skymningsvärde

Skymningsvärdet säger något om hur väl jaktkikaren fungerar under sämre, det vill säga mörkare, förhållanden. Ljusstyrkan beskriver bildens ljusstyrka och hur väl du kan urskilja detaljer. Vad är bäst? Ett bra skymningsvärde eller hög ljusstyrka? Det är förstås bra om båda värden är höga i en kikare.

Är ljusstyrka eller skymningsvärde viktigast?

Om du måste välja kan det vara värt att fundera över följande. I bra ljusförhållanden är ljusstyrka alltid att föredra före skymningsvärde. I sämre ljusförhållanden är skymningsvärde att föredra. Som jägare är du ofta i rörelse och behöver kunna hantera tidiga morgnar och långa skymningar. I dessa fall är ett högt skymningsvärde att föredra.

Vikt

Den bästa utrustningen är den du faktiskt lätt kan bära med dig. Därför bör du kolla vikten hos din jaktkikare, och välja en du bekvämt kan bära runt halsen eller i väskan under en längre tid.

Vattentäthet

En jaktkikare som är vattentät är en stor fördel när du vistas ute i naturen. Se till att din kikare uppfyller kraven för vattentäthet. Majoriteten av våra jaktkikare är kvävgasfyllda, vilket medför att de är 100% vattentäta.

Bekvämlighet

Testa gärna så att din kikare är bekväm att använda, och att reglagen är enkla för dig att komma åt och justera. Vi har 14 dagars öppet köp, så att du i lugn och ro kan testa din kikare hemma innan du bestämmer dig. Kom även ihåg annan jaktutrustning till din jaktkikare. Vi har många olika tillbehör och stort utbud av utomhusutrustning som du behöver till din jakt. 

Beställ tryggt och enkelt

Kikkertland är en av nordens största webbhandlare med kikare för alla ändamål. Vi erbjuder kikare som är specialgjorda för bland annat jakt, fågelskådning, natur- och friluftsliv. Vi har även kikare för teater och opera, barnkikare, teleskop, mikroskop, samt tillbehör som gör din användarupplevelse bättre.

Med ett eget lager kan vi erbjuda dig snabb frakt och konkurrenskraftiga priser på våra högkvalitativa varor. Beställer du före kl 13.00 skickar vi din beställning samma dag.

Eftersom en kikare är en investering som ska hålla i flera år, har vi en utmärkt kundservice som kan svara på alla dina frågor gällande val och beställning. Du är varmt välkommen att ringa oss på +45 9630 3409, måndagar-torsdagar kl 09.00-16.00, samt fredagar kl 09.00-12.00. Du kan även nå oss via e-post till info@kikkertland.se.

 

Trustpilot