Nikon Monarch M5 Kikare

Pris från 4.285 SEK

Klarna


Nikon Monarch M5 kikare
Nikon Monarch är en utmärkt kikare som garanterat kommer att ge dig en fantastisk upplevelse av naturens många detaljer och nyanser. Kikarens ED-optik säkerställer högupplösta bilder med skarp kontrast oavsett ljusförhållandena. Det gör att den passar särskilt bra för den som vill närstudera de minsta detaljerna i stödpunkten eller som behöver se rådjuren mellan träden på jakt.

Utmärkt ED-optik
Kikaren är gjord med ED-glas. ED står för Extra Low Dispersion; eller Extra låg spridning. Detta gör att optiken minskar kromatisk aberration, och du får därför en 100% naturlig färgåtergivning med Monarch M5. I kombination med en dielektrisk högreflekterande prismabeläggning och fasbeläggning är kikaren exceptionellt ljusstarka. Därför är du säker på att få skarpa, ljusa och detaljerade bilder även under dåliga ljusförhållanden.

Det gör kikaren lämplig för fågelskådning, om du vill närstudera fågelns många nyanser, för att studera de många detaljerna i utsikten från stugan eller för att se rådjuren i skogsbrynet på jakt.

Kikarens struktur
Kikaren är gjord av lättviktsmaterial som gör den enkel att ta med sig på utflykter. Du kan därför utan problem hänga den runt halsen i den medföljande remmen, så att du alltid har kikaren till hands. På utsidan sitter en robust gummiarmering, som säkerställer ett bra grepp om kikaren – även med handskar.

Dessutom är kikaren kvävefylld och tätad med en O-ring. Det betyder att den är immafri och 100% vattentät. Du kan därför ta med dig kikaren i alla slags väder – och för alla typer av utomhusaktiviteter.

De vridna okularen gör det enkelt att använda kikaren både med och utan glasögon. På så sätt kan du använda kikarens fulla potential och fulla synfält, oavsett om du bär glasögon eller inte.

Specifikationer

  • ED-glas (extralåg spridning) korrigerar kromatiska aberrationer
  • Fullt flerlagerbehandlade linser för ljusare bild
  • Dielektriskt, högreflekterande spegelbeläggning och faskorrigerande beläggning
  • Skjutbara och vridbara gummiögonmusslor
  • Vattentät/imfri
     
Model 8x42 10x42
Förstoring 8x 10x
Objektivlins 42 mm 42 mm
Synsfält 112 m/1000 m 98 m/1000 m
Pupillavstånd 56-74 mm 56-74 mm
Vikt 630 g 640 g
Mått i mm 145x129x54 145x129x54
Garanti 10 år 10 år
Pakken består af Nikon Monarch M5 kikare, väska, neoprenrem och linsskydd