Barn

Här finns ett urval av kikare och teleskop för nybörjare, samt mikroskop till barn och juniorer. Modellerna är anpassade till barn och lätta att använda. Vi har många spännande saker som passar perfekt att ge bort i present eller som lärorika leksaker bland annat kikare för nybörjare eller teleskop till barn som är lätta att använda. När det gäller teleskop till barn och nybörjare kan vi rekommendera vår Starfinder 60. Den är av bra kvalité till rätt pris och dessutom medföljer stativ och tillbehör. Vi tillhandahåller dessutom lärorika astronomiböcker om rymden, planeter, stjärnor, solsystemet och natthimlen. 

Utöver det har vi mikroskop till barn, helt ner till 3-års ålder. Dessa är digitala och hjälper barnen att se saker som skulle vara omöjligt att se med blotta ögat. Vi har även luppar med kompass och insektslupp samt andra typer av luppar, perfekta till att närstudera insekter, blad, grodor, frimärken och mycket mer. 

Vi tillhandahåller kikare, teleskop och mikroskop av kända märken, såsom National Geographic, Lavenhuk, Viewlux, Carson, Skywatcher och Omegon.

Produkter för juniora användare

Vi har ett stort urval av produkter för yngre och juniora användare. Bland annat kikare, teleskop, mikroskop, luppar samt tillbehör till de olika produkterna. Läs mer nedan för att få en överblick över vilka produkter vi erbjuder.

Kikare

Vilka typer av kikare kan du hitta för juniorer?

Bland kikare finner du lätta och robusta kikare i mindre storlek anpassade för barn och yngre användare. Vi erbjuder kikare från ett flertal kända märken vars produkter är av hög kvalitet. De flesta av våra barnkikare är mycket stöttåliga samt vattentäta för att ditt barn ska kunna ta med kikaren på alla sorters äventyr utomhus.

Vad behöver du tänka på innan du köper kikare för junior?

Tänk på att kikaren behöver vara lätt, kompakt och samtidigt robust. Kikaren måste vara av låg vikt för att barnet ska orka och vilja bära med sig det utomhus. En skillnad på 100 g kan vara avgörande för om barnet vill ta med sig det eller inte. Tänk även på att kikaren gärna ska vara vattentät och stöttålig. Läs igenom specifikationerna innan du väljer kikare.

Vad kan du använda kikare till?

En kikare för barn passar perfekt för utomhusaktiviteter såsom promenader, vandringar och vistelser i naturen. Kikaren kan användas för att upptäcka landskap, växter och djur. Den kan även användas för lekar som detektiv, spion, pirat och mycket annat.

Teleskop

Olika typer av teleskop för juniorer

Hos oss kan du hitta flera typer av teleskop för juniora användare. Dessa teleskop är något mindre än teleskop för vuxna, och har något färre funktioner, vilket gör dem lättare att använda. Teleskopen är perfekta för nybörjare och levereras med stabila stativ.

Vad kan du se med teleskop?

Med ett teleskop kan du observera natthimlen, månen, se stjärnkonstellationer och djupa rymdobjekt. Välj linser och förstoring efter vilka typer av objekt du vill observera.

Att tänka på innan du köper teleskop

Tänk på att olika typer av teleskop är anpassade för olika objekt. Du har möjlighet att välja linsstorlek och förstoring beroende på vad du vill se. 

Tillbehör till teleskop

Vi har ett flertal tillbehör som gör det roligare att använda teleskopet. Se gärna vårt utbud av astronomiböcker om rymden, planeter, stjärnor, solsystemet och natthimlen för att lära dig mer om vad som finns bortom vår planet.

Mikroskop

Olika typer av mikroskop för juniorer

Vi har flera typer av mikroskop för barn. Bland annat har vi bärbara, batteridrivna mikroskop som går att ta med på utflyker. Dessa kommer med flera kvalitetslinser som ger förstoringar på upp till 600x. Våra mikroskop har LED-belysning så att det även går att undersöka genomskinliga prover.

Vad ingår i ett mikroskopset?

Med de flesta av våra mikroskop får du ett helt paket när du köper ett barnmikroskop. Oftast får du med förberedda preparat, blanka objektglas, pipett, pincett samt petriskål.

Vad kan du se med mikroskop?

Med mikroskop kan du observera små prover av vätskor och fasta föremål. Det kan vara mycket lärorikt att se vardagliga objekt i ett mikroskop för att förstå hur många små, avancerade delar alla ting består av.

Luppar

Olika typer av luppar för juniorer

Vi erbjuder allt från enkla luppar, till luppar med kompass, samt stereoluppar. En lupp passar perfekt för dig som vill observera växter och insekter.

Vad är skillnaden mellan lupp och mikroskop?

Stereoluppar passar för dig som vill titta på smådjur eller växtdetaljer då dessa ger en förstoring på runt 20x-50x. En stereolupp har två okular och två objektiv, vilket ger ett fint djupseende, till skillnad från mikroskop som ofta bara har ett objektiv. En stereolupp har relativt stort skärpedjup, vilket också gör det lämpligt att titta på saker som inte är helt platta, till skillnad från ett mikroskop, där den höga förstoringen kräver att du använder ett platt objekt.