• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Avståndsmätare

En avståndsmätare är perfekt för dig som jagar eller spelar golf. En kikare med en avståndsmätare mäter avståndet till objektet du tittar på. Med bara ett enda knapptryck börjar avståndsmätaren omedelbart mäta avståndet med hjälp av en laser. På några sekunder har du ett otroligt exakt avstånd - det blir inte enklare än så. Hos Kikkertland hittar du ett brett utbud av olika pålitliga och tillförlitliga avståndsmätare. Se vårt utbud av avståndsmätare nedan.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Varför använda en avståndsmätare?

Förr i tiden var man tvungen att ha mycket kunskap om terrängen man befann sig och samtidigt vara rätt intränad på avståndsmätning för att kunna avgöra ett avstånd relativt korrekt utifrån ögonmått. Idag har tekniken hunnit ikapp människans förmåga och gjort det något enklare att mäta avstånd.


En kikare med avståndsmätare är ett utmärkt mätinstrument för att mäta avstånd. Oavsett om du behöver en avståndsmätare för jakt eller golf kan du vara helt säker på exakta mätningar. Samtidigt undviker du felbedömningar som i slutänden kan kosta dig ett misstag. Det är därför en avståndsmätare är ett bra verktyg att bära med dig när du ger dig ut som jägare eller golfare.

Tre olika sätt att mäta avstånd

En avståndsmätare fungerar genom att skicka en infraröd stråle från platsen du står på det objekt du vill veta avståndet till. Strålen reflekteras sedan tillbaka till avståndsmätaren och som därmed kan beräkna avståndet.


När du använder en avståndsmätare så kan den köras i tre olika lägen: HCD, LOS och Scan. Du kan läsa mer om de tre olika lägena nedan:

HCD (Horizontal Component Distance)

HCD är det vanligaste läget, och som namnet lyder används HCD-läget för att mäta ett horisontellt avstånd. Det innebär att detta läge fungerar bäst för att mäta avstånd längs relativt plana ytor. Mätningen korrigeras också för lutningen, så att som användare inte ska behöva göra något annat än att trycka på knappen och låta avståndsmätaren göra det den gör bäst.

LOS (Line of Sight)

Detta läge används oftast av jägare eftersom du kan beräkna justeringar för ditt byte. Den LOS-läget visar det faktiska avståndet till målet, varför det läget är mycket användbart vid jakt. Dessutom beräknas också vinkeln till det mål du siktar på.

Scan

Skanningsläget används för att mäta avståndet till objekt i rörelse. Till exempel kan det vara när du panorerar landskapet eller följer ett rörligt djur. Därför kan du, både som golfare och jägare, använda Scan.

Avståndsmätare för jakt

Ända sedan urminnes tider har människan varit en jägare. Då handlade jakt om överlevnad - nu är jakt en seriös hobby. Här har även vår arts förmåga att använda verktyg satt fart på utvecklingen av avståndsmätning.


Funderar du på hur du ska leva ut din inre jägardröm, eller rör du dig redan dessa marker? Då är en avståndsmätare oumbärlig. En professionell avståndsmätare är A och O när man tar hänsyn till skjutbana, vindförhållanden och andra faktorer vid jakt.


Med en avståndsmätare är det slut med gissandet över hur långt bort bytet står. Nu kan du mäta det faktiska avståndet och bedöma om det är värt att chansa med ett skott eller om det är dags att flytta närmare. Det tar en sekund att exakt mäta avståndet och resultatet visas på den tydliga LED-displayen.


Behöver du något annat till nästa gång du går på jakt? Här på Kikkertland erbjuder vi mycket mer än kikare med avståndsmätare. Vi har bland annat en hel del av såväl jaktutrustning, jaktkikare och jaktknivar. Klicka hem dina favoriter idag och upplev vilken skillnad rätt utrustning kan göra för din jaktupplevelse.

Avståndsmätare för golf

Man tror att golfen har sitt ursprung i Skottland i början av 1400-talet. Härifrån skulle det ta nästan 500 år innan sporten golf kom till Danmark. Sedan dess har golf varit mycket populärt bland många danskar.


Sedan golfens kom till världen har en hel del hänt med utvecklingen av utrustning. Då på 1400-talet var golfklubborna gjorda av trä, medan golfbollarna var gjorda av läder och fyllda med fjädrar. Idag finns det nästan inga gränser för vad du kan få från utrustning inom den populära sporten. Här kommer även avståndsmätaren in.


Oavsett om du är helt ny inom golfens värld eller har många års erfarenhet så kommer en avståndsmätare att gynna dig väl. Särskilt om du vill mäta förbättringar i ditt spel. Här är avståndsmätning en av de pålitliga metoderna för en golfare. Du kan enkelt mäta distansen på dina slag samt distansen till greenen eller till och med till flaggan. En avståndsmätare är ett hjälpmedel för att förbättra ditt golfspel medan du tränar.


Vårt urval av avståndsmätare för golf hittar du precis här. Beställ din avståndsmätare idag - innan du vet det ordet av, har du gjort din första hole-in-one.

Brett sortiment inom laseravståndsmätare

På Kikkertland har vi valt ut vårt utbud av avståndsmätare mycket noggrant. Då är du helt säker på att få en professionell avståndsmätare när du beställer din avståndsmätare från oss. Varumärken inkluderar:
 

  • Nikon
  • Jaeger
  • Vortex
  • Bushnell
     

Så vi säljer bara kvalificerade avståndsmätare för användning av fågelentusiaster, golfare, jägare eller hobbyornitologer.


Är du osäker på vilken avståndsmätare du ska välja? Då kan vi rekommendera dig avståndsmätaren Jaeger LRF. Det är en mycket praktisk avståndsmätare som ligger bra i handen. Samtidigt har denna modell en stridsvikt på endast 180 gram, utan att kompromissa med mätutrustningens kvalitet. En genial avståndsmätare som är lätt att bära med sig på grund av sin storlek och låga vikt.

Köp din avståndsmätare hos Kikkertland

Tack vare den tekniska utvecklingen kan du idag köpa en avståndsmätare för både jakt och golf utan att bekymra dig om kvalitet - alla våra avståndsmätare mäter snabbt och exakt. De lättanvända designerna på våra avståndsmätare gör både mål- och resultatläsning enkelt, vilket garanterar dig snabb hantering när du använder din avståndsmätare.


På Kikkertland är vi helt överens om att man inte vill kompromissa med kvaliteten när man väljer en avståndsmätare. Våra avståndsmätare är utvalda för att de alla ger utmärkt optik. Du kan därför säkert välja ur vårt breda sortiment. Köp din kikare med en avståndsmätare idag och upptäck hur mycket rätt utrustning kan göra för din helhetsupplevelse när du jagar eller spelar golf.


Behöver du ytterligare vägledning så är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi är alltid redo med råd och vägledning via telefon eller e-post. Vi har också förberett flera olika guider för många av våra produkter, som du kan läsa innan du bestämmer dig. Klicka hem dina favoriter idag och förbered dig på fantastiska upplevelser.

Trustpilot