Avståndsmätare

Avståndsmätare är ett riktigt praktiskt instrument och kan användas för att mäta avstånd vid många olika tillfällen, som t.ex. vid jakt eller golf. Hos oss hittar du ett stort sortiment av olika kikare med avståndsmätare, som på ett fåtal sekunder kan mäta exakta avstånd mellan dig och objektet du tittar på. En enda knapptryckning räcker! Mätinstrumentet fungerar så snabbt och smidigt tack vare en laser, som skjuts ut och studsar på objektet i fråga. Kika runt bland våra avståndsmätare nedan, och hitta välkända märken som bland annat Nikon, Bushnell och Vortex.

Avståndsmätare med laser

En kikare med avståndsmätare är ett utmärkt instrument för att mäta avstånd, och kan med fördel användas vid t.ex jakt, golft, skytte eller sportevent. Oavsett om du behöver en avståndsmätare för jakt eller golf kan du vara helt säker på att du får riktigt exakta mätningar, och undvika felbedömningar som i slutänden kan kosta dig dyrt. Därför är detta mätinstrument ett riktigt bra verktyg att ha med sig ut i terrängen för dig som är jägare eller golfare. 

Före avståndsmätarens tid var man tvungen att ha stor kunskap om både avståndsmätning och terrängen man befann sig i, för att kunna avgöra ett korrekt avstånd utifrån ögonmått. Idag har tekniken som tur är hunnit ikapp människans föramåga, och gjort det mycket enklare att mäta avstånd.

Lasermätare på tre olika sätt

En avståndsmätare fungerar genom att skicka en infraröd stråle från platsen du står på, till det objekt du vill mäta avståndet till. Strålen reflekteras sedan tillbaka till mätaren som därmed kan beräkna avståndet.

När du använder en lasermätare finns det tre olika sätt att mäta avstånd på: HCD, LOS och Scan. Du kan läsa mer om de tre lägena nedan:

HCD (Horizontal Component Distance)

HCD är det vanligaste sättet att mäta avstånd på, och som namnet avslöjar används det för horisontell avståndsmätning. Det betyder att HCD fungerar bäst för att mäta avstånd längs relativt plana ytor. Verktyget tar även hänsyn till lutningsgrad, så att du som användare inte ska behöva göra något annat än att trycka på en knapp och låta avståndsmätaren göra det den gör bäst. 

LOS (Line of Sight)

Denna typ av avståndsmätning används oftast av jägare för att mäta avstånd till bytet. LOS-läget visar ett exakt avstånd till målet, vilket är anledningen till att det är så användbart vid just jakt. Dessutom beräknas även vinkeln till det mål du siktar på.

Scan

Scan-läget används för att mäta avståndet till objekt i rörelse, t.ex. om du panorerar landskapet eller följer ett springande djur. Därför är Scan-läget ett mycket användbart sätt för avståndsmätning för både golfare och jägare.

Avståndsmätare för jakt

En professionell avståndsmätare för jakt är A och O när du rör dig ute i skog och mark. Detta verktyg tar hänsyn till faktorer som skjutbana och vindförhållande, och är ett oumbärligt instrument för alla jägare. Kanske funderar du på hur du ska leva ut din inre jägardröm, eller så har du redan påbörjat din nya hobby och vill utveckla dina färdigheter.

Ända sedan urminnes tider har människan varit en jägare. Då handlade jakt om överlevnad - nu är jakt en seriös hobby. Här har även vår arts förmåga att använda verktyg satt fart på utvecklingen ordentligt. En avståndsmätare för jakt kan alltså göra jagandet både lättare, roligare och mer effektivt! 

Snabb och precis avståndsmätning

Med en avståndsmätare behöver du inte längre gissa hur långt bort bytet står. Nu kan du mäta det faktiska avståndet, och bedöma om det är värt att chansa med ett skott eller om det är dags att flytta närmare. Det tar exakt en sekund för en avståndsmätare att att avgöra avståndet, och resultatet visas på den tydliga LED-displayen.

Är du i behov av annan utrustning när du går på jakt? Här på Kikkertland har vi mycket mer än bara kikare med avståndsmätare i vårt sortiment, utan du hittar även bland annat jaktutrustning, jaktkikare och jaktknivar. Klicka hem dina favoriter idag och upplev vilken skillnad rätt utrustning kan göra för din jaktupplevelse.

Avståndsmätare för golf

En avståndsmätare för golf kommer att gynna dig väl, oavsett om du är helt ny inom golfens värld eller har många års erfarenhet. Avståndsmätning kommer till särskilt god användning när du vill mäta förbättringar i ditt spel, och en lasermätare är en av de mest pålitliga metoderna för en golfare. Du kan enkelt mäta distans på din slag, samt hur stort avstånd det är till greenen eller flaggan. En kikare med avståndsmätare är ett riktigt bra hjälpmedel för att förbättra ditt golfande medan du tränar.

Man tror att golfen har sitt ursprung i Skottland i början av 1400-talet, och härifrån tog det nästan 500 år innan sporten golf kom till Skandinavien. Sedan dess har golf blivit en mycket populär sport bland många svenskar.

Med sedan golfens kom till världen har det hänt en hel del med utvecklingen av utrustning. På 1400-talet var golfklubborna gjorda av trä, medan golfbollarna var gjorda av läder och fyllda med fjädrar. Idag finns det nästan inga gränser för vad du kan få från utrustning inom den populära sporten, och det är här avståndsmätaren kommer in i bilden.

Vårt utbud av avståndsmätare för golf hittar du här. Beställ din lasermätare idag - och innan du vet det ordet av har du gjort din första hole-in-one!

Avståndsmätare av hög kvalitet

För att försäkra hög kvalitet har vi på Kikkertland valt ut vårt utbud av avståndsmätare med stor noggrannhet. Du kan därför vara helt säker på att du får en professionell lasermätare när du handlar hos oss. I vårt sortiment hittar du avståndsmätare från bland annat:
 

Vi säljer bara kvalificerade kikare med lasermätare för användning inom fågelskådning, golf, jakt eller ornitologi.

Är du osäker på vilken modell du ska välja? Då kan vi rekommendera Asphen LRF. Det är en mycket praktisk avståndsmätare som ligger bra i handen. Samtidigt har denna modell en vikt på endast 180 gram, utan att kompromissa med mätutrustningens kvalitet. En genialisk lasermätare som är lätt att bära med sig tack vare sin nätta storlek och vikt. Det kallar vi avståndsmätning i toppklass!

Köp din avståndsmätare online hos Kikkertland

Idag kan du köpa en avståndsmätare för både jakt och golf utan att behöva bekymra dig om kvalitet, allt tack vare den tekniska utvecklingen. Alla våra modeller mäter snabbt och exakt. Den lätthanterliga designen på våra modeller gör det lätt att läsa både mål-, och mätningsresultat, vilket garanterar dig en snabb och smidig. 

På Kikkertland är vi eniga om att man inte bör kompromissa med kvaliteten när man väljer en avståndsmätare. Våra produkter är speciellt utvalda för den utmärkta optik de ger, och därför kan du känna dig helt trygg när du väljer en modell från vårt breda sortiment. Köp din kikare med avståndsmätare idag, och upptäck hur mycket rätt utrustning kan göra för din upplevelse när du jagar eller spelar golf.

Vi står redo att hjälpa dig

Behöver du ytterligare vägledning så är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi är alltid redo med råd och vägledning via telefon eller e-post. Vi har också förberett flera olika guider för många av våra produkter, som du kan läsa innan du bestämmer dig. Klicka hem dina favoriter idag och förbered dig på fantastiska upplevelser.