Förstoringsglas

Kanske har du svårt att läsa tidningen? Eller gillar att observera insekter, men har svårt att studera dem ordentligt? Då har Kikkertland.se en lösning till dig: Nämligen ett förstoringsglas. Med ett förstoringsglas kommer du nära inpå både små bokstaver, små kryp och andra spännande saker i naturen. Vi har en lupp eller förstoringsglas för varje tillfälle här hos oss, även varianter med ljus så att du kan se lika bra under dåliga ljusförhållanden.

Behöver du ett förstoringsglas med lampa, ett digitalt förstoringsglas, förstoringsglas för läsning eller förstoringsglasögon? Du hittar allt detta och lite till i vårt sortiment. Vi erbjuder även insektslupp, syräknare, bordslupp, luppar för urmakare, frimärken och mycket, mycket mer. Ta dig en titt på vårt stora utbud och köp ditt nya förstoringsglas online hos Kikkertland.se.

Förstoringsglas: Ett praktiskt verktyg i vardagen

Vi känner alla till förstoringsglas och hur deras smarta funktioner kan vara till stor hjälp för många under loppet av en dag. Det är alltså inte bara Sherlock Holmes som använder denna välkända lupp när han ska lösa ouppklarade mordgåtor och mysterier. Detta praktiska hjälpmedel används idag i många vardagliga situationer. Det kan vara för att läsa en bok eller tidning, men förstoringsglaset kan även användas för att studera insekter, blommor, smycken och mycket annat. Många tar även nytta av glaset när de ska studera frimärken eller vacker natur.

En lupp är ett optiskt instrument som gör att även små detaljer på bilder, stenar, frimärken, mynt eller andra objekt blir förstorade med en eller flera linser. Av erfarenhet vet vi dock att de allra flesta förstoringsglas och luppar köps för att användas vid läsning. Med en lupp kan du nämligen få även den minsta text att se ut som vanlig text, och därigenom underlätta läsandet. Hos Kikkertland erbjuder vi förstoringsglas och luppar för alla möjliga tillfällen, så att du kan hitta precis det du letar efter. 

I vårt sortiment hittar du bland annat:

Så fungerar ett förstoringsglas 

Vill du kunna studera de allra minsta av detaljer? En lupp - eller ett förstoringsglas - är ditt alternativ till ett stereomikroskop, som tar större plats och kostar mer. Förstoringen skapas genom en krökning av glasets yta. Krökningen böjer ljuset så att texten eller insekten ser mycket större ut än vad de egentligen är. På så vis kan du se objektets detaljer mycket tydligare, utan att behöva anstränga dig eller sitta framåtböjd för att se. 

Detta simpla verktyg kan hållas i handen, ställas på bordet eller tas med när du är på språng så att du alltid kan förstora det du ser bra. På samma sätt kan du välja hur pass stor din förstoring ska vara. Det kan till exempel vara en rund lupp med 2x förstoring med ca. 12 cm i diameter. Önskar du en kraftigare förstoring blir glaset mindre.

Ta också gärna en titt på vårt utbud av kikare, så att du kan förstora element även på långt håll. 

Vem använder förstoringsglas?

Generellt är en lupp ett perfekt hjälpmedel för dig som har svårt att se små bokstäver, både på kort eller långt håll. Förstoringsglas kan användas till läsning, hobbyarbete eller fritidsbruk. Måste du läsa och arbeta med fria händer? Då kan du med fördel prova en handlupp, bordslupp, lupplampa eller en lupp med snöre som du kan hänga runt halsen.

De flesta av våra förstoringsglas har dessutom flera funktioner. Till exempel kan du använda våra bordsluppar både stående och liggande. Kanske samlar du på frimärken eller mynt? Isåfall kan en bordslupp eller ett förstoringsglas vara mycket praktiskt, eftersom du kan se närmare på ditt exemplar och dess tillstånd. 

Oavsett vad du vill använda ditt förstoringsglas till är vi hos Kikkertland redo att hjälpa dig. Det är en ära för oss att göra våra kunder nöjda, och kunna hjälpa dig att se bättre på nära håll. 

Ett förstoringsglas kan användas till att:

  • Studera frimärken och insekter
  • Skapa hantverk, som t.ex. när du syr eller broderar
  • Titta närmare på mönster, sedlar, frimärken eller smycken
  • Läsa en tidning, bok eller liknande
  • Utföra en annan hobby eller arbete som kräver förstoring

Hur väljer jag rätt lupp?

Det är flera viktiga detaljer som du ska tänka på när du köper ett nytt förstoringsglas. En av de viktigaste faktorerna är glasets styrka. Det är nämligen olika från lupp till lupp vilken slags förstoring de har. En annan viktig fråga att besvara är vad förstoringsglaset ska användas till. Om du i första hand ska använda det till kvällsläsning kan du ha användning för ett förstoringsglas med lampa. Behöver du ha händerna fria kan istället en bordsvariant vara av stor nytta. Hos Kikkertland har vi förstoringsglas till varje tillfälle.

Ju mindre glaser på luppen är, desto kraftigare förstoring får du. De allra vanligaste förstoringsglas ger vanligtvis mellan dubbel till sexdubbel förstoring. Dessutom finns det riktigt kraftiga lappar med 10x och 20x förstoring. Har du behov av ännu mer styrka kan det ofta bli nödvändigt att investera i ett mikroskop.

Hos oss hittar du förstoringsglas med exempelvis:

  • 1,5x förstoring
  • 2x förstoring
  • 5x förstoring
  • 10x förstoring
  • 20x förstoring

Det smarta valet till läsning, hobby och hantverk

Är din syn inte längre vad den brukade vara? Då kan du med fördel använda ett förstoringsglas när du läser tidningen, en bra bok eller filmens undertext. Hos Kikkertland kan du köpa massvis av sublima förstoringsglas, som kan gagna både dig och dina ögon. Välj exempelvis läsglas med snöre från välkända Eschenbach. Den tyska producenten är känd inom optik med många prisvinnande produkter. Kika runt bland vårt stora utbud och beställ en lupp online med säker leverans. 

Förstoringsglas med inbyggd LED lampa

Har du ofta behov av extra bra syn på kvällen? Då bör du satsa på ett förstoringsglas med LED lampa. Denna smarta funktion är en fördel för dig som arbetar med svag belysning, både på kvällen och på dagen. Du behöver aldrig oroa dig för att lampan ska gå, eftersom ett set med batterier håller i upp till 50 000 timmar. 

Montera ett förstoringsglas på dina glasögon

Hos Kikkertland kan du välja en sylupp med snöre, eller glasögonlupp som du fäster på dina glasögon. På det sättet kan du läsa med extra förstoring, t.ex. när du tittar på film eller läser i en bok. Glasögonluppar är enkla att montera på dina glasögon med en nypa, så att du snabbt kan ta dem av och på. 

Köp förstoringsglas och luppar hos Kikkertland

Är du fortfarande osäker på vilket förstoringsglas du ska köpa? Vår kunniga personal finns alltid här för att ge dig vägledning via mejl på info@kikkertland.se.