Monteringar

Här hittar du ett urval av stativ och monteringar till ditt teleskop.

Ekvatorial montering för astronomi, samt fjärrstyrda monteringar med tillhörande fjärrkontroll innehållandes en databas av objekt som gör det enkelt att hitta och följa objekt på stjärnhimlen.

Brett utbud av stativ och monteringar 

För många av oss är stjärnhimlen fascinerande med sina stjärnor, planeter och vackra vyer. Är man en av dem är ett teleskop något som man borde ha. Så vill du också kunna titta klart på stjärnhimlen, på norrsken eller närmare på solen?  Då har du hamnat på rätt sida! Här finns stativ och monteringar till teleskop för att kunna använda ditt teleskop på rätt sätt. Vi säljer produkter från bl.a. Skywatcher och Celestron som passar till olika modeller. Du hittar information om det olika produkterna inne på varje produktsida. Skulle du behöva extra information eller svar på frågor är det enkelt att kontakta oss. Att välja rätt teleskop och montering är viktigt och du kan läsa vidare här i vår stjärnguide vad man ska tänka på för att göra rätt köp. 

Populära teleskop monteringar

Vi har olika typer av monteringar och det är viktigt att man hittar ett som passar just det teleskop som du använder. En populär produkt, som du har möjlighet att köpa här i denna kategorin är fjärrstyrda monteringar. De innehåller en databas av objekt som används för att enkelt hitta och följa objekt på stjärnhimlen. Det är väldigt användbart för den ambitiösa och ett måste för den som vill få så mycket som möjligt ut av sitt teleskop. 

Vi har också enklare stativ som är lätta att sätta upp och kan användas i många olika situationer. Perfekt för nybörjaren och som man sen kan kombinera med andra mer avancerade stativ och monteringar. De är gjorda av aluminium vilket gör dem lätta och smidiga att ta med. 

Utan ett bra teleskop stativ kan man inte utnyttja dess fulla potential. Om stativet är stabilt och rätt balanserat kan även en liten montering bära mycket tyngd från ett teleskop starkt och stabilt. Det är viktigt att teleskopet och monteringen är balanserat så att teleskopet inte rör sig fram och tillbaka vilket gör att det blir svårt att se det man vill om detta händer. Var noga med ditt teleskopstativ och balanseringen av monteringen! Med det sagt rekommenderar vi att man väljer ett stativ och montering som kan bära mer vikt än vad ditt teleskop väger. 

Det finns bra och mindre bra monteringar. För en bra teleskop montering är det viktigt att man enkelt kan justera teleskopet i den riktningen man vill, med millimeter precision. Hos Kikkertland.se hittar du bra och kvalitativa produkter som passar till ditt teleskop. Variationen och de olika prislägena av stativ och monteringar bidrar till en bredd.

Enkelt, smidigt och snabbt ditt teleskop stativ 

Vi prioriterar ett tryggt köp. Du kan enkelt dela upp betalningen och handla säkert direkt här på hemsidan. Snabba leveranser och smidig betalning gör att du som kund kan känna dig trygg när du handlar hos oss. Beställ dina produkter redan i dag och få dem levererade till dig. Vi hoppas att du hittar det du vill ha och får mycket användning för ditt nya teleskop och stativ.

Passa även på att kolla efter andra produkter här på hemsidan som du kan ha användning för: