Mono mikroskop

Nedan hittar du ett brett urval av monokulära mikroskop. Ett monomikroskop är ett mikroskop med endast ett okular, där du gör dina observationer med endast ett öga. Med ett mikroskop kan du se även de minsta detaljerna, och du får därför upp ögonen för en helt ny värld!   

Ta en titt nedan för att se vårt stora urval av monomikroskop.

Vad är ett monokulärt mikroskop 

Kännetecknande för ett monokulärt mikroskop är att det bara finns ett okular. Således behöver du bara ett öga att observera med. Ordet monocular kommer från latin och betyder "att ha ett öga". De monokulära mikroskopen är instrument där små föremål observeras genom en enda lins. Det finns många olika monomikroskop. Förstoring, ljus, vikt etc. beror alltså helt på vad du ska använda mikroskopet till och vilken modell du väljer.   

Vi har massor av olika monomikroskop inklusive:

 • Mikroskop med LED-ljus   
 • Barnmikroskop 
 • Hela mikroskopset 
 • Fickmikroskop 
 • Digitala mikroskop 

Och mycket mer!  

Se urvalet av monomikroskop 

Hos Kikkertland har vi ett stort urval av mikroskop i olika prisklasser och med många olika förstoringar, så du kan köpa den modell som passar dig bäst. Mikroskopen är i bra kvalitet och kommer från några av de bästa märkena på marknaden.   

Du hittar olika monokulära mikroskop som: 

Och mycket mer! Du kan också klicka på produkterna för att läsa mer om deras funktioner. Leter du efter binokulärt mikroskop, alltså ett mikroskop med två okular att titta igenom, se vårt urval under stereoluppar. Du hittar hela vårt sortiment under mikroskop.  

Monomikroskop för utomhusbruk 

Letar du efter ett mikroskop som är bra att ha med på språng, i skogen eller på semestern?

Här kommer vi först och främst att rekommendera att välja ett mikroskop som antingen använder batteri eller inte behöver ström alls.

Vill du också ha ett mikroskop som är lätt att ha med sig i väskan så rekommenderar vi att du köper ett fickmikroskop. Här har vi modeller från både Carson och Levenhuk. Se till exempel:

 • Carson MicroBrite 60x-120x fickmikroskop 
 • Levenhuk fickmikroskop, 60x 

Dessa mikroskop har inte så hög förstoring, men å andra sidan är de väldigt små och kan tas med var som helst. 

Monomikroskop med hög förstoring 

Är du mer inne på att sitta inne med dina upptäckter? Då rekommenderar vi ett mikroskop med strömanslutning och på stativ. På så sätt får du både ljus för dina observationer, men också stabilitet, vilket kan ge dig en ännu bättre upplevelse. Här har vi till exempel:

 • Levenhuk Digital Mono Mikroskop 40-1600x 

Den har en mycket hög förstoring så att du kan observera hela den mikroskopiska världen på ett professionellt sätt! 

Monomikroskop med kamera 

Vissa teleskop kan kopplas till datorn så att du kan ta bilder genom din skärm. Detta gäller till exempel: 

 • Mikroskop, 20-1280x 

För andra mikroskop finns en smartphoneadapter så att du kan ta bilder med din smartphone direkt genom mikroskopet. Detta gäller till exempel: 

 • Carson Micro-Flip Pocket Microscope 
 • National Geographic Microscope, 40-640x 

Dessa mikroskop är även lämpliga för barn och nybörjare. Det är också möjligt att ansluta en universell smartphone-adapter till många mikroskop. 

Monomikroskop för barn 

Vi har ett stort sortiment av monomikroskop för barn. Detta inkluderar våra produkter från Carson, Discovery och National Geographic. Våra barnmikroskop är designade för barn, och är därför extra robusta.

För de minsta rekommenderar vi ett fickmikroskop, eftersom dessa kan bäras överallt, och därför kommer att bidra till nöje, lek och lärande, vart de små än går!

För de lite större barnen och vuxna nybörjarna har vi även nybörjarsetet, som är ett perfekt set, med allt du behöver för att utforska mikroskopins värld. 

Köp ett monokulärt mikroskop på Kikkertland 

Är du fortfarande osäker på vilket mikroskop du ska köpa? Frukta inte! I Kikkertland har vi alltid experter redo att hjälpa dig. Du kan antingen kontakta oss via e-post info@kikkertland.se, eller ringa +45 96 30 34 09