Celestron

Ute efter Celestrons kikare och teleskop? På Kikkertland består vårt produktsortiment av kvalitetsprodukter från särskilt utvalda produkter. Nedan hittar du Celestron. Celestron är en av de ledande tillverkarna av stjärnkikare och tillbehör för stjärnkikare. Under sina 60 år i branschen har det populära varumärket vunnit flera priser för sina produkter. De är särskilt välkända för sin överlägsna optik, fantastiska konstruktioner och innovativa teknik för stjärnkikare och teleskopkikare.

Om du köper en produkt från Celestron så kan du vara säker på att få en äkta kvalitetsprodukt. Se vårt breda urval av Celestron-produkter nedan. 

Historien om Celestron

Celestrons berättelse börjar faktiskt redan 1955, då den amerikanske elektronikingenjören och astronomen Tom Johnson grundade företaget Valor Electronics - föregångaren till Celestron. Celestron självt etablerades först 1964, av en och samma Tom Johnson, som 11 år tidigare hade börjat sin karriär inom teleskopindustrin. 

Redan då blev Celestron känt för sin revolutionerande teknologi. Celestron lyckades också producera högkvalitativa produkter till vettiga priser – en tillvägagångssätt som de har hållit sig till, och som de är kända för än idag.

Celestron har sitt huvudkontor i Kalifornien, varifrån deras team av skickliga tekniker kontinuerligt utvecklar nya och spännande produkter för många olika marknader. Bland annat för utbildning, vetenskapliga institutioner och friluftsliv. Deras värdegrund är att kunna inspirera, vara en del av vetenskapsprocesser och främja sina kunders stora intresse för astronomi.

Utforska med Celestron

Om du brinner för att släppa lös din inre astronom så ger Celestrons produkter en utmärkt utgångspunkt. Celestron-produkter omfattar:

  • Stjärnkikare
  • Bärbara teleskop
  • Astrokikare
  • Planetariska kameror
  • Teleskopiska tillbehör
  • Solfilter 
     

Dessutom mycket som hör astronomi till. Celestron strävar alltid efter att förbättra sina teleskop så att de bara blir bättre och lättare för kunderna att använda. 

Utöver ovanstående är Celestron även specialister på mikroskop, USB- och WiFi-teleskop, tillbehör till stjärnkikare, tubkikare med mera. Allt som allt ett mycket imponerande varumärke, om du frågar oss på Kikkertland.

Tips för stjärnskådning med Celestrons kikare eller teleskop

Oavsett om du är en erfaren astronom eller helt ny på fältet så kan du alltid ta hjälp av ett trick eller två när du letar efter stjärnor. Först och främst rekommenderar vi förstås att du tar med dig en stjärnkikare eller ett teleskop. Det ger dig möjlighet att se både stjärnhimlen och månen mycket bättre. För nybörjare kan Astromaster 70 stjärnkikare eller StarSense Explorer 70 från Celestron rekommenderas.

Du kan med fördel välja ett teleskop eller en stjärnkikare som är särskilt ljuskänslig - det ger dig en bättre och mer detaljerad bild när du tittar upp mot himlen. Det kan inkludera stjärnkikaren Astromaster 130 EQ med 2x barlowlinse från Celestron. I den finns också 20 mm og 10 mm okular. Med barlow-linsen fördubblar du förstoringen av de medföljande okular. 

Dessutom är det en bra idé att välja en kväll eller natt när himlen är klar. Om det är molnigt är utsikten över stjärnhimlen delvis begränsad. Du får också ut det mesta av stjärnskådning om du kommer bort från staden och det artificiella ljuset från gatubelysning, hus, etc.

En helt annan aspekt av stjärnskådning är den tid på året. Sommarnätterna  är mycket sällan helt mörka. Därför är det mer meningsfullt att observera natthimlen under vintersäsongen. Det kan också vara en bra idé att ge dina ögon en 15-20 minuter att vänja sig vid mörkret. Således kan du med fördel köpa en lampa, så att du kan bevara ditt mörkerseende.

Om du följer ovanstående tips och tricks och tar med dig antingen en stjärnkikare eller ett teleskop från Celestron, så garanterar vi dig en obegripligt vacker upplevelse som du sent kommer att glömma.

Köp din kvalitetsutrustning idag

Med Celestron-produkter behöver du aldrig tvivla på kvaliteten. Du kan därför tryggt handla på denna sida, oavsett om du behöver en helt ny stjärnkikare eller bara lite tillbehör åt ditt teleskop. Köp din nya favoritutrustning från Celestron idag.

Är du fortfarande lite tveksam, eller har du bara en fråga om produktval? På Kikkertland kan du alltid få professionell rådgivning, oavsett om du behöver en produkt från Celestron eller något helt annat. Du hittar våra kontaktuppgifter här. Vi är alltid redo att svara på dina frågor - stora som små.

Läs även vår guide om stjärnkikare - kanske svaret på din fråga finns där. Annars är du naturligtvis alltid välkommen att ringa eller kontakta oss på e-post.