All Round Kikare

Här hittar du ett utbud av kikare för alla tillfällen. En bra allround-kikare som kan användas i naturen och som passar perfekt att ha ståendes på fönsterbrädan. Denna typ av kikare har vanligtvis en större främre lins på ca 50mm vilket ger ett bra ljusgenomsläpp.

Allround-kikare

Vårt utbud av Allround-kikare är kikare som kan användas till i princip alla ändamål - vilket innebär att de passar dig som är nybörjare, och dig som har flera olika intressen och vill ha en kikare som fungerar i flera olika situationer. Kanske vill du t.ex. ha en kikare till jakt, till fågelskådning och / eller att ha med dig när du tar en promenad i naturen eller en tur med båten. Allround-kikare passar bra att ha med sig på alla möjliga platser, men den kan även stå hemma i fönstret i väntan på att du får syn på något spännande. Allround-kikaren är lätt att plocka upp och få med sig när suget kommer, helt enkelt. 

Våra Allround-kikare är alla bekväma att hålla i, samt har generellt en låg vikt så att de är enkla att ta med sig och bära runt på ute i naturen. Har du frågor om vårt utbud eller kikare är det bara att kontakta oss. Här under tar vi upp några grundläggande saker att tänka på när du väljer din Allround-kikare.

Så väljer du rätt 

När du väljer Allround-kikare finns det flera olika parametrar att tänka på. Vad ska du använda kikaren till? Är det viktigt för dig med mycket ljusinsläpp? På hur långt avstånd vill du kunna se? Hur mycket kommer du vara i rörelse med kikaren? Om du vet att du vill vara ute i ur och skur med din Allround-kikare så är det viktigt att se till att den tål alla typer av väder. Generellt är alla kikare ganska vattentåliga, men vissa mer än andra. Vill du ha din kikare i mörker kan du titta på skymningsfaktorn, det är ett mått på hur bra kikaren släpper in ljus. Det kan också vara en bra tumregel att tänka att ju dyrare en Allround-kikare är, desto mer kvalité får du för pengarna. Däremot betyder inte det att den dyraste kikaren automatiskt är den bästa. 

Två typer av kikare 

En kikare med takkantprisma innebär en kikare som ofta är lätt att bära på, men det är dyrare att producera. Det är den vanligaste typen av Allround-kikare till fågelskådning och allmän användning i naturen. Är det dock viktigare för dig att få en billigare kikare kan du välja en med Porroprisma. De är billigare att tillverka generellt sett, men de väger också ofta mer, och är svårare att göra helt vattentäta och stöttåliga. Därför är de inte så lämpade för dig som vill ha en Allround-kikare som du kan ta med på skogsutflykter röra dig omkring mycket med. Däremot har de andra fördelar, t.ex. att de generellt kommer med vidvinkeloptik vilket ger ett brett synfält.