Vanguard VEO ED Kikare

Pris från 2.306 SEK 2.614 SEK

Klarna

ED optik 


Vanguard VEO ED kikare
VEO ED kikaren är designad för balans, precision, hållbarhet och komfort. Kikaren uppfyller de speciella kraven från jägare, fågelskådare och friluftsentusiaster genom att leverera ljusa bilder med hög kontrast och exakta verklighetstrogna färger. Det är därför en mångsidig kikare för den som vill ha en kvalitetskikare med utmärkt optik.

Utmärkt ED optik
Kikaren är tillverkad med ED glas, fasbelagda BAK-4 takprismor och helbelagda linser för att säkerställa optimal prestanda. Det betyder att du kommer att uppleva

1) att kikaren effektivt reducerar kromatisk aberration och levererar levande exakta färger. Du är därför garanterad 100 % naturlig färgåtergivning av fågelns många nyanser och landskapets gröna detaljer.
2) att kikaren ger dig skarpa, högkontrastfulla och detaljerade bilder av det du observerar. Du missar därför inte en enda detalj när du observerar naturens rika djurliv.
3) att kikaren har extremt hög ljusgenomsläpplighet. Den är därför lämplig för jakt, då du får klara, detaljerade och ljusa bilder även i skymningsmörkret.

Kikarens struktur
Kikarhuset är designat för att hålla en livstid utomhus eftersom det är tillverkat av ett lätt och hållbart kompositmaterial som också är korrosionsbeständigt. Det gör även kikaren idealisk för seglare. Kikarhuset är skyddat av en yttre förstklassig Mitsubishi gummibeläggning. Det ger ett bra grepp och gör den motståndskraftig mot lätta stötar.

Njut av ditt motiv i klar kontrast och gör enkla justeringar med det välplacerade mittfokushjulet. Dessutom gör de vridna okularen det möjligt att använda kikaren både med och utan glasögon. De vridbara okularen är tvåstegs, och du kan därför ställa in kikaren exakt efter dina behov. På så sätt är du alltid säker på att utnyttja hela synfältet.

Kikaren är vattentät och immafri. Du kan därför ta den med dig till alla typer av utomhusaktiviteter utan att oroa dig för att väderförhållandena plötsligt ändras.

Specifikationer

  • ED-glas (extra low dispersion)
  • Fasbelagda BAK-4 takprismor
  • Twist-up okular i två steg
  • 100% vattentät och immafri
  • Centrumfokusering
     

 Modell              8x42 10x42
 Förstoring  8x 10x
 Objektivdiameter  42 mm 42 mm
 Synfält  110 m/1000 m 105 / 1000 m
 Vikt  622 g 622 g
Mått 148x130 mm 148x130 mm
Närgräns 2,5 meter 2,8 meter
Garanti 2 års standard (möjligt att förlänga till 10 år vid registrering) 2 års standard (möjligt att förlänga till 10 år vid registrering)
Paketet består av Vanguad VEO ED kikare, väska, rem och linsskydd