WiFi teleskop

WiFi-teleskop är teleskop som har inbyggd motor och WiFi-modell och styrs via en gratis app på din smartphone eller surfplatta. Teleskopet styrs nu via stjärnkartan som du har på din smartphone eller surfplatta. Hitta snabbt och enkelt ett objekt som du vill se, tryck på skärmen så vänder ditt WiFi-teleskop automatiskt mot objektet.

Du kan läsa mer om att välja teleskop här: Guide till teleskop

Teleskop med WiFi

WiFi-teleskop är en relativt ny uppfinning, som ser till att du alltid "får vinst" när du observerar himlen. Teleskop kan innehålla en databas med upp till 120 000 fasta punkter där observationer av himlaobjekt redan har gjorts.

Vad är ett WiFi-teleskop?

Ett WiFi-teleskop har en trådlös anslutning, så din mobila enhet enkelt kan anslutas till teleskopet, även på platser där det inte finns något trådlöst nätverk tillgängligt. Detta gör dessa enheter bra att ha i fält. Teleskop med wifi är inget billigt nöje, men kvaliteten är å andra sidan på topp när man investerar i dem. En bra serie är Explorer-serien från det välkända märket Skywatcher.

Populära teleskop med WiFi

Explorer 130PS med parabolspegel samlar in mer än 30 % mer stjärnljus än ett 114 mm rör. En parabolisk spegel kostar mer att producera, men ger också en bättre bild än en sfärisk spegel. 

Allt som allt är SkyWatcher ett bra varumärke känt för sin höga kvalitet.

Ett annat bra märke av WiFi-teleskop är Celestron, där vi just nu har en enda modell i vårt sortiment. Det gäller Celestron AstroFi 130 Newtonian, som också har en parabolisk spegel, samt WiFi och en databas med positioner för himlaobjekt.

Appar för WiFi-teleskop kostar förstås inget extra när du väl har betalat för ditt teleskop.

Mjukvara för teleskopen finns i olika versioner för olika mobiltelefonsystem som Android och iOS.

Förutom WiFi-teleskop har vi även ett stort utbud av utrustning för stjärnkikare, är du tveksam om vad som passar ihop står vi alltid redo att hjälpa dig antingen via mail eller telefon.