Dobson Teleskop

Dobson teleskop ger en otroligt stor bländare i förhållande till priset. En effektiv montering av ett Newtonian spegelteleskop. Monteringen baseras på all-azimutprincipen. Dobsonian monteringen är en box-typ montering som gör att teleskop kikare kan roteras i höjd medan basen själv roteras i azimut. 

Dobson teleskop

Dobsonian teleskop gjordes populära av John Dobson. Dobsons teleskop är markerade för sin enkla mekaniska konstruktion, som är lätt att tillverka och därigenom skapar ett stort teleskop som är bärbart och till en ekonomisk kostnad. De stora dobsoniska teleskopen är väl lämpade för att observera svaga himmelobjekt som nebula och galaxer. Denna typ av observation kräver en stor linsdiameter som samlar ljus.

Skyliner Dobsonians 

SkyWatcher Flextube dobsoniska teleskop ger mer bärbar flexibilitet med kikaren.

Teleskopet har 2-deliga teleskoprör med 3-armstöt. När teleskopet används, är röret helt förlängt och varje arms axel är fastspänd för att säkerställa ett stabilt system. Efter användning lossas klämmorna och röret sugs tillbaka till en kompakt storlek.

Grundmodellen Skyliner, där teleskopet manövreras manuellt och Skyliner Flextube med inbyggd motor och handkontroll för att styra teleskopet.