Tillbehör till teleskop

Här hittar du de bästa tillbehören till ditt stardoskop, även kallat astronomiskt teleskop.
Vi har ett brett urval av okular, filter, barlow linser och mycket mer för att få den mest tydliga bilden av stjärnhimmeln.

Om du behöver råd och vägledning för det bästa valet för ditt teleskop, var god kontakta oss.
Vi är redo per e-post eller telefon

Hitta rätt tillbehör till ditt teleskop 

Har du precis köpt ett teleskop eller har du ett som står där hemma? att kolla i teleskop är fantastiskt spännande och är du en som tänker likadant då kan det vara användbart att ha tillbehör till ditt teleskop. På denna sida hittar du allt från okular, filter och strömförsörjare till sökare, väskor och delar till ditt teleskop. Hitta den produkt som passar dig och till den model du har. Information om varje tillbehör finns i produkttexten till varje produkt på sidan. Att välja rätt tillbehör är viktigt för att du ska kunna utnyttja det maximalt och har möjlighet att använda det i många olika miljöer. 

De mest populära tillbehören 

Ett okular anses som ett av det viktigaste tillbehöret till teleskop i och med att det är det man tittar i när man använder det. Ett okular fungerar som ett förstoringsglas som förstorar ditt teleskop. 

Barlowlinser bidrar till att öka förstoringen. Der används tillsammans med olika okular och är ett bra sätt att få användning för sitt teleskop i fler situationer. Det ökar förstoringen med 2-3 gånger, men man kan även få det med upp till 5 gångers förstoring. Förstoringen beror såklart också på vilket okular man använder.

Många filter till teleskop bidrar till att öka kontrasten och ljuset i bilden. På så sätt kan man se detaljer som annars hade varit svåra att se utan eller med fel filter. Ett populärt och användbart filter är solfilter, det är ett måste om man vill kunna titta på solen, vilket man annars aldrig ska göra utan ett filter 

Vi vet vilka filter som är bra och som kan passa dina behov. Därför har vi många olika tillbehör inom olika prislägen för att det ska finnas något för alla. Vi rekommenderar att man tänker igenom vad man vill använda sitt teleskop till innan man köper tillbehör, då är det lättare att köpa relevanta produkter som du kommer få mycket användning för. Börja med de viktigaste tillbehören, så kan man alltid köpa till och komplettera med andra längs vägen, allt eftersom man utvidgar sitt användningsområde och kunskap. Som en start fungerar de tillbehör som nämnts här bra, men det finns säkert annat som är relevant för just dig. Passa på att kolla igenom sidan och beställ enkelt redan idag. Tillbehören till teleskopen passar såväl hobby-användaren som den professionella. Är du mer avancerad bör du kolla i några av kategorierna med produkter som är avsedda för ett med professionellt användande.  

Köp dina tillbehör tryggt och enkelt

Att beställa produkter hos oss på Kikkertland.se ska vara enkelt och tryggt. Med snabba leveranser, enkel betalning och produkter av kvalité kan du som kund känna dig säker på att du gör ett bra köp. Finns det några som helst frågor, kan du enkelt kontakta oss. Vi har ett brett utbud av tillbehör till teleskop som passar olika behov och användningsområde. Under varje kategori hittar du dessutom ett stort utbud av produkter. 
Vi hoppas du hittar det du söker!