Stereolup - Mikroskop

Vi har ett stort urval av mikroskop. Binokulära, Minocular eller Digital Microscopes finns här. Vi erbjuder även tillbehör till mikroskop, till exempel glidglas, glasskydd, mikroskopljus, petriskål, CDD-kamera och mycket mer. Med ett kikare mikroskop, även kallat stereolupp eller stereomikroskop, ser du 2 identiska bilder med varje öga, och det är mindre ansträngande för synen.

Steriolupp används huvudsakligen inom biologi, medicin, veterinär, bakteriologi och jordbruk. Därför, för undervisning och för studenter på skolor, högskolor, elektronik, samt laboratorier och forskning.

Vad är en stereolupp?

Ordet stereolupp används ofta som ett annat ord för binokulärt mikroskop, alltså ett mikroskop med två okular att titta igenom. Varför begreppet stereolupp uppstod är oklart, och även fast det är det ord som används mest omtalas det också som binokulärt mikroskop.

En stereolupp används bäst för objekt som du kan se med blotta ögat, men som du gärna vill se förstorat. Det kan handla om till exempel bakterier, svamp, blod och andra mikroorganismer som finns på ytor av mynt, frimärken, insekter, växter, elektronik eller liknande. 

Stereolupp: Komfort för ögonen

En stereolupp ser till att du inte blir trött i ögonen när du måste arbeta med ett mikroskop under under en längre tid. Det är nämligen inte bara ett okular, utan två. Med en stereolupp använder du därför båda ögonen samtidigt när du kikar genom förstoringsglaset. När du använder båda ögonen i stället för att knipa igen det ena kommer du i längden att märka stor skillnad. Dina ögon kommer nämligen att ansträngas mycket mindre än vad de hade gjort med blott ett okular.

Arbetar du mycket eller professionellt med mikroskop är en stereolupp helt klart värt att investera i. Här på sidan hittar du en stereolupp med förstoringsområden på mer än 500x, 1000x eller mer så att du kan komma riktigt tätt inpå ditt objekt. 

Kolla in vårt utbud av stereomikroskop med zoom

När du tittar på allt från insekter till blod kan det vara nödvändigt tt komma ännu närmre inpå - eller längre bort. Därför kan du i de flesta av våra mikroskop hitta en smart funktion: Nämligen möjligheten att zooma både inn och ut. Det betyder att du kan förstora bilden för att passa precis det du tittar på. 

Vi har modeller där du kan justera förstoringen i en mindre intervall, såsom 20x till 40x. Du kan dock även köpa stereoluppar med möjlighet att justera förstoringen mellan 40x och 1000x. Oavsett hur mycket du zoomar kommer den optiska kvaliteten att vara på topp, så att du får en skarp och kontrastfylld bild. 

Kasta ljus över ditt objekt

En av de viktigaste faktorerna hos en stereolupp är ljuskällan, då du behöver ett ordentligt ljus på det du ska studera i ditt mikroskop. En dålig ljuskälla kan nämligen göra en bra stereolupp medelmåttig, och tvärtom kan de bra ljuskälla göra en medelmåttig stereolupp bättre.

Därför är alla våra mikroskop utrustade med ett koncentrerat ljus, som ger dig en bättre bild av sten, mynt, insekter och växter. Du kan även köpa ett stereolupp med möjlighet att justera LED-ljuset efter behov, så att du varken får för mycket eller för lite ljus på ditt objekt. Läs om produktens ljus och andra specifikationer vid att klicka dig in på produktsidan i fråga. 

Höj kvaliteten med en stereolupp

Liksom med så mycket annat hör pris och kvalitet ihop när du köper en ny stereolupp. Dock är stereoluppen ett redskap som du kan ha i många, många år om du tar hand om den på rätt sätt. Du kan därför med fördel betala lite extra för att kunna njuta av flera funktioner, såsom sublima optiska resultat, en större förstoringsintervall, komfortabla okular med mera.

På Kikkertland säljer vi endast mikroskop och stereoluppar av allra högsta kvalitet från kända märken. Oavsett vilket stereomikroskop du är på utkik efter, har vi något i varje prisklass. Utforska därför vårt urval och köp ditt nya mikroskop hos oss idag.  

Köp en stereolup från kända märken

Hos Kikkertland.se lägger vi stort fokus på att erbjuda våra kunder produkter av högsta kvalitet. Därför hittar du stereolupp från märken såsom:

  • Optika
  • Byomic
  • Celestron
  • Levenhuk 
  • Viewlux 

Vi har naturligtvis mikroskop i en rad prisklasser som alla kan ta del av. På det sättet kan du investera i ett stereolupp till dig själv av superb kvalitet, oavsett hur mycket du planera att spendera på det. Om du önskar dig ett professionellt stereomikroskop kommer du dock att behöva spendera en lite högre summa. 

Tillbehör till stereolupp

Hos Kikkertland har vi, utöver stereoluppar, även tillbehör till mikroskop så som mikroskoplampor, okular, kameror, glödlampor och täckglas. Allt detta är tillbehör som du med fördel kan köpa med när du beställer ett binokulärt mikroskop, så att du slipper att behöva beställa ytterligare en gång.

Är du i tvivel om vilket stereolupp mikroskop du har behov för kan du alltid kontakta oss. Vi rådgiver dig gärna!

Andra kategorier av mikroskop och förstoringsglas: