Usb Digitala mikroskop

På Kikkertland.se hittar du de bästa digitala mikroskopen som är utformade för att ansluta till en dator. Här kan du på en datorskärm observera föremål som du inte kan se med blotta ögat. Allt du behöver göra är att installera en programvara för mikroskopet. Sedan kan du ta foton och göra videoinspelningar som du enkelt kan överföra till dina digitala enheter via USB. På Kikkertland.se erbjuder vi allt från digitala mikroskop med observation via inbyggd LCD-display, HDMI och USB till handhållna mikroskop. 

Oavsett om du är en nybörjare som just har funnit intresse för mikroskop eller om du redan har mikroskoperfarenhet så har vi ett brett utbud av professionella digitala mikroskop till rimliga priser. Här hittar du populära märken som Celestron, Levenhuk, Optika, Byomic, Viewlux och Omegon.

Vad är ett digitalt mikroskop? 

Ett digitalt mikroskop är ett mikroskop som använder en digitalkamera för att visa förstorade objekt på skärm, istället för genom ett okular såsom i ett vanligt mikroskop. Digitala mikroskop är därför anslutna till en datorskärm som kan visa realtidsbilder av objektet. 

Fördelar med ett digitalt mikroskop

Det smarta med ett digitalt mikroskop är att du kan göra videoinspelningar och ta bilder av objektet du observerar medan det visas på en extern skärm. Det kan vara på en bärbar dator eller projektor. På så sätt får du en större, skarpare bild, medan andra också kan följa dina observationer på skärmen. 

Ett digitalt mikroskop kommer också med ett antal andra fördelar. Våra digitala mikroskop har till exempel ergonomisk design, vilket gör att man med modellernas inbyggda digitalkamera inte behöver stå och titta ner i ett okular i timmar . Här kan du slå dig ner i en stol eller soffa medan du tittar på bilden på skärmen utan att få besvär med ryggen. Våra modeller finns också med justerbara LED-lampor, så du kan ställa in önskad ljusstyrka på mikroskopet. När du tar bilder med ett digitalt mikroskop kan du enkelt spara dem så att du kan använda dem senare. 

Vilket digitalt mikroskop ska jag välja?

På Kikkertland.se har vi ett brett urval av smarta digitala mikroskop. Vi har allt från portabla mikroskop till större digitala mikroskop. Vi har modeller som har olika förstoringar med zoomfunktion, så att du kan komma ännu närmare objektet. Dessutom är våra modeller utrustade med färg-LCD-skärm så att du kan se ditt objekt i färg. 

Om du observerar många blanka objekt - vare sig gäller djur eller föremål, så erbjuder vi digitala mikroskop med polariserade filter för att minska reflektioner och parasitreflektioner medan du observerar. Vi har både digitala mikroskop som är lätta och kompakta att ta med, och lite större mikroskop. Du kan också hitta modeller som ansluts till datorn via en USB-kabel. 

Digitala mikroskop med skärm

På Kikkertland.se har vi ett stort urval av digitala, kompakta mikroskop med 4,3 tums LCD-skärm. De är utrustade med zoomfunktion och åtta LED-lampor så att du kan se en förstorad bild av objektet i färg och god kvalitet. Här hittar du populära märken som Levenhuk och Omegon. Med våra digitala mikroskop får du möjlighet att se även de minsta sakerna i stor mätskala när du placerar objektet under mikroskoplinsen. Vi har digitala mikroskop som har förstoringar på mellan 1 och 1600 gånger, vilka de uppnår genom en digitalkamera. Mikroskopens LCD-skärmar håller hög kvalitet och ger tydliga bilder av det observerade objektet. Allt du behöver göra är att säkra objektet med två klämmor på mikroskopet och belysa det ovanifrån med mikroskopets LED-ljus. 

Kikkertland erbjuder digitala mikroskop med justerbar belysning, så att du snabbt och enkelt kan hitta rätt belysning att observera i. Och med hjälp av programvaran installerad kan du justera bildskärpan för att få en tydlig och klar bild. Bilden överförs sedan till mikroskopets LCD-skärm, och kan samtidigt visas på alla externa bildskärmar. 

Ta med ditt digitala mikroskop ut

Med våra digitala mikroskop får du möjlighet att observera föremål både hemma och i naturen. Våra modeller är utrustade med laddningsbara batterier som ger dig mellan två till sju timmars självständigt arbete beroende på vilken modell du väljer. På så sätt kan du ta med ditt mikroskop ut i fält för att hitta nya, spännande objekt att observera: det kan vara allt från insekter till mynt. Några av våra modeller erbjuder även polariseringsfilter som gör att du kan minska reflektioner från blanka föremål. Här rekommenderar vi att du tar en titt på våra handhållna Levenhuk-modeller.

Om du letar efter ett USB-mikroskop för barn för smartphones hittar du det under mikroskop för barn

Tillbehör till ditt digitala mikroskop

Även om mycket viktig utrustning ingår i våra digitala mikroskop så finns det fortfarande vissa delar som vi säljer separat. Därför erbjuder vi olika tillbehör till ditt mikroskop. Här kan du hitta petriskålar, objektglas och täckglas, som är viktiga när man observerar ett föremål. Vi har också ett stort urval av förberedda prover som du eller dina barn kan undersöka. Här hittar du förberedda prover med bland annat djur, växter och insekter, så att du kan prova att observera lite av varje. Det är både roligt och lärorikt.

Vi erbjuder även dissekeringssatser för både hobby- och professionellt bruk i samband med bland annat biologi- och laboratoriearbete. Här hittar du startpaket som innehåller allt du behöver för att dissekera ett objekt. I dessa uppsättningar hittar du bland annat: 
 

  • Pincett  
  • Spetssax
  • Dissekeringsnålar
  • Skalpell 
  • Skalpellblad

 

Se hela vårt urval av mikroskop delar under tillbehör till mikroskop.

Objektglas och täckglas 

När du observerar ett objekt är det viktigt att ha objektglas, vilket är det glas du lägger ditt prov på när du undersöker ditt objekt. Om du är professionell och utforskar en mängd olika objekt så måste du byta ut objektglas ofta. På Kikkertland.se erbjuder vi därför objektglas i paket om mellan 50 och 100 stycken till ett bra pris. På samma sätt spelar täckglas en viktig roll. Täckglaset är ett tunt, genomskinligt material som skyddar mikroskopets lins från att komma i kontakt med provet samt ger en tydlig bild av objektet under observation. På Kikkertland.se erbjuder vi täckglas i paket om upp till 100 stycken.