Kompakt- och Minikikare

Här på kikkertland.se hittar du vårt urval av minikikare, som varken tar stor plats eller väger särskilt mycket. Detta gör dem perfekta resekikare att ta med sig ut på safari, camping, vandring eller båtturer. Minikikaren kan enkelt vikas ihop för att ta så lite plats som möjligt och passar perfekt i fickan eller väskan. Ta en titt på vårt sortiment av smarta och praktiska små kikare här nedanför. 

Hitta en minikikare till just dina behov

Här hittar du kikare som passar perfekt till resan, såväl som när du är på språng och utforskar din omgivning av andra anledningar. Behöver du en resekikare för längre turer kan du med fördel välja en kikare med en mindre frontlins på 20 till 30 mm, eftersom den både väger mindre och tar liten plats.

Minikikare kan användas till mycket: 

  • Semester
  • Seightseeing
  • Safari
  • Sportevenemang, som fotbollsmatcher eller ishockey.
  • Konserter och musikfestivaler
  • Vandring och hiking

Tänk också över vilken förstoring du vill att din fickkikare ska ha, eftersom det i detta tillfälle inte alltid är positivt med en stor förstoring. En större förstoring innebär nämligen att kikaren är mer känslig för rörelse. Bläddra runt på sidan och utforska våra minikikare för olika behov. Du hittar garanterat något som passar just dig!

Liten och lätt resekikare till semestern

Behöver du en liten och kompakt kikare till semestern som inte tar så stor plats? Då är en fickkikare, eller resekikare som det även kallas, ett bra val av flera orsaker. För det första väger en resekikare mycket mindre än vanliga kikare, samtidigt som de tar mindre plats. Därför blir de inte för tunga att ha med på språng, oavsett om du ska på sightseeing, vandring, safari, eller på natur-, och fågelskådning. Dessutom är kvaliteten hög så att du med säkerhet tydligt kan se det du skådar efter genom linsen.

Dessa små handkikare är faktiskt kända för att vara så små att de passar i en ficka eller väska, vilket kan visa sig vara mycket praktiskt när du reser. Vilken kikare som är den bästa för just din resa avgörs dock av några olika faktorer. Därför rekommenderar vi att du läser vår guide till kikare, där du också kan få många goda råd om hur du väljer den bästa kikaren för dina behov. 

Få en skarp bild med god optik

Det är viktigt att resekikaren har sublim optik med goda prismor, så att du får en skarp och kontrastrik bild. Hos Kikkertland.se hittar du minikikare med coating som försäkrar att du får en klar bild när du tittar på allt från landskap, djur, skepp eller något helt annat. 

Utöver det hittar du även resekikare i flera olika färger hos oss, om det är så att designen även är viktig för dig. Vi har allt från neutrala färger, sås om svart, grön, vit och grå, till mer färgglada och sprudlande varianter som blå, röd och gul. Utfroska våra minikikare här på sidan och välj den färg som du tycker mest om. 

Bra, lätt och kompakt kikare i miniatyrstorlek

Minikikare är kompakta och lätta kikare i miniatyrstorlek jämfört med vanliga kikare. Men var inte orolig! Vi lovar att du inte behöver kompromissa med kvaliteten bara för att kikaren är liten. Minikikare är nämligen utrustade med god optik, så att du alltid får en bild som är klar och tydlig.

När du packar din ryggsäck, väska eller resväska inför vandring, trekking, camping eller konserter ska packningen helst väga så lite som möjligt. Just därför är minikikaren ett bra val. Designen på dessa kikare är slank och ofta vikbar, så att den lätt kan stoppas ned i ficka eller ryggsäck när du är på språng. Hos Kikkertland.se kan du köpa kompakta kikare som är både smarta och praktiska att ha med sig ut. Utforska vårt sortiment och beställ snabbt och smidigt online. 

Hitta en liten och kraftfull kikare

Letar du efter en liten kikare som samtidigt är kraftfull är det viktigt att ta en titt på kikarens förstoring. Önskar du en kraftigare modell rekommenderar vi att du köper en minikikare med en förstoring på 10x. Väljer du en modell med fas-coating kommer du att få en bild som är fantastiskt klar och detaljrik bild.

Fas-coating används även för de allra bästa kikare, där det är värt att nämna välkända märken som Zeiss, Vortex och Nikon. Med Zeiss får du en kikare i toppkvalitet med en konstruktion som är lätt som en fjäder, samt en fantastisk bildkvalitet med hög kontrast även i dåliga ljusförhållanden. Vortex och Nikon hamnar inte långt efter med deras små och lätta kikare, som även är mycket praktiska.

Märkena Viewlux, Barr and Stroud, Celestron och Olympus är också värda att nämna om du är ute efter en prisvärd kikare. Deras fickkikare har en mycket god optisk funktion som ger klara och ljusa bilder, samtidigt som de väger lite och kan köpas till ytterst förnuftiga priser.  

Minikikare för glasögon

Alla kikare hos Kikkertland går att använda tillsammans med glasögon. Du har nämligen möjlighet att justera okularen så att de passar dig, både med och utan glasögon. De flesta kikare har twist-up okular, som kan vridas ut när du ska använda den med glasögon. Vi har även modeller med mjuka, böjbara okular. Ta en titt på vårt utbud och köp din nya kikare på Kikkertland.se. 

Att välja den bästa minikikaren

Är du osäker på vilken minikikare som passar bäst till just dina behov? Då är våra experter redo att hjälpa dig på telefon och mejl. Vi pratar mer än gärna om resekikare, safarikikare, hobbykikare, marinkikare, campingkikare och många andra typer av kikare som kan passa dig och dina behov.