• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Kompakt- och minikikare

Som man hör på namnet är minikikare och kompaktkikare extremt små. Dessa kikare väger nästan ingenting och passar perfekt i fickan. En minikikare gör sig utmärkt som resekikare att ta med på solsemester, sightseeing eller safari. Kikaren kan enkelt fällas ihop och tar därför väldigt liten plats. Här hittar du ett brett urval minikikare och kompaktkikare som passar perfekt för vandring och hiking, alla slags semestrar, på läktaren under sportevent eller konserten. 

När det kommer till minikikare bör du vara extra uppmärksam på kikarens förstoring. En högre förstoring är inte detsamma som högre kvalitet, det betyder nämligen att kikaren är mer känslig för rörelse. Ska du ha med kikaren på längre turer kan det vara en fördel att välja en kikare med mindre främre lins (20-30mm) då dessa väger mindre och är lättare att bära.

Mer information om minikikare och kompaktkikare hittar du längst ned på sidan, under produkterna. 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

En perfekt resekikare

För att få ut mest möjliga av sin produkt är det viktigt att välja rätt kikare för rätt tillfälle. Vi på Kikkertland har kikare för alla tillfällen, och med vårt breda utbud vill vi göra det så enkelt som möjligt för dig att välja rätt produkt. Här hittar du minikikare och kompaktkikare. 

Minikikare och kompaktkikare är ett mycket bra exempel på kikare som är framtagna för specifika användningsområden. Den ska vara enkelt att ta med sig, passar perfekt som resekikare på semester och safari. Som man hör på namnet är minikikare extremt små och kan enkelt stoppas ned i fickan eller hängas runt halsen. De väger dessutom väldigt lite och kan bäras runt på en hel dag utan problem. Minikikaren är ett måste för äventyrsmänniskor och de som reser mycket. 

Välj rätt förstoring på din kompaktkikare

En kompaktikikare behöver nödvändigtvis inte ha samma förstoring som en vanlig kikare. En större förstoring gör att kikaren reagerar mer på rörelser, vilket inte är optimalt för en minikikare. Istället är förstoringen i denna typ av kikare noga optimerad, vilket gör att man får en stadig bild även om man håller kikaren med händerna. Är du ute efter en resekikare rekommenderar vi att du väljer en som har en lite mindre främre lins. Vi rekommenderar en på 20-30 mm då detta sparar en del vikt om man bill bära runt minikikaren under en längre tid. Trots detta har minikikaren fortfarande en skarp och stabil bild, här behövs inga kompromisser. Det är viktigt att anpassa sin kikare efter just det syfte man har tänkt använda den till. Är du osäker på vilken kompaktkikare du ska välja finns vi alltid redo för kvalificerad rådgivning. Vi kan enkelt nås via mejl eller telefon, och svarar gärna på frågor om enskilda produkter eller generella funderingar. Nummer och adresser hittar du överst på sidan. 

Köp en minikikare som passar dig

Hos oss på Kikkertland hittar man som sagt ett brett utbud, allt för att du som kund ska hitta just den kikare som passar dina behov. Vi har kikare i alla prisklasser, vilket spelar stor roll om man är nybörjare eller proffs. Vi har något för alla helt enkelt. Du hittar detaljerad information om varje minikikare inne på dess produktsida, något som underlättar när du ska välja produkt.

Minikikare kan användas till mycket: 

  • Semester
  • Seightseeing
  • Safari
  • Sportevenemang, som fotbollsmatcher eller ishockey.
  • Konserter och musikfestivaler
  • Vandring och hiking

Handla kompaktkikare enkelt hos oss

Som kund kan du alltid känna sig trygg när du handlar hos oss. Vi har snabb leverans och du betalar snabbt och smidigt här på hemsidan. Vill du delbetala din kikare finns det även möjlighet för det. Lägger du din beställning innan kl. 13:00 skickas ordern redan samma dag. Självklart har vi även 14-dagars öppet köp, så att du garanterat får en kikare du är nöjd med. Vi önskar dig lycka till med din nya kikare. Välkommen till din specialistbutik för kikare.

Trustpilot