Kowa

Kowa är ett världsomspännande japanskt företag känt för sina högkvalitativa kikare och teleskopoptik. Här hittar du de bästa handkikare, kikare och observationskikare från Kowa.

Alla Kowa kikare och teleskop är gjorda av lättvikts Eco-glas. Vi har också fokuserat på att producera kompakta kikare utan att kompromissa med optisk kvalitet.

Deras kikare och kikare är användarvänliga och ergonomiska – ett resultat av den enorma erfarenhet de skaffat sig sedan företagets start 1952. Letar du efter fantastisk kikareoptik i kompakt storlek så uppfyller Kowa-kikaren alla dina behov. 

Vad är kikare?

En kikare är en optisk enhet som du använder för att se föremål på stor avstånd. Kikaren hjälper dig att se ett objekt på lång avstånd, där du får en förstorad bild av objektet. Historien säger att uppfinnaren av kikaren är en holländsk optiker vid namn Hans Lippershey, som uppfann kikaren i 1608 genom att sätta ihop två linser. Idag har kikaren utvecklats kraftigt. Nu kan du hitta olika typer av kikare som du kan använda för olika observationer. Bland de många typerne av kikare finns handkikare, tubkikare, fågelkikare och observationskikare, varav det exklusiva varumärket Kowa har ett unikt urval.

Kowas kompakta handhållna kikare

Letar du efter en kompakt kikare, som du kan ta ut i skogen och observera fåglar och natur? Sedan har Kowa SV-serien, det du letar efter. Här får du en smart kompakt handhållen kikare som uppfyller alla dina behov. Kikaren är utrustad med fasbeläggning på prismerna, vilket gör att du kan se alla detaljer på bilden tydligt. Dessutom är de 100 procent vattentäta och fria från inre dagg, så att du kan ta ut dem i alla slags väder. Modellerna har låg vikt, vilket gör det enkelt och bekvämt för dig att ta ut i naturen som fåglar kikare eller jaktkikare. 

Här kan du stå ostörd och titta på vackra fåglar på nära håll. Med kikaren kan du se fåglarnas speciella märken. Kikarens låga vikt gör det också perfekt för dig att ta dem med på safarier, resor, vandringsturer och utomhusupplevelser. De fina handhållna kikarna från Kowa kan fokusera nära 1,5 meter och de är utrustade med en vridningsfunktion på ögonstyckena, vilket gör det också lätt för glasögonbärare att använda. Av den anledningen får du också en fullständig bild, när du använder kikaren, både med och utan glasögon.

Kowas smarta spottingscope

På Kikkertland.se har vi ett urval av spottingscopes (tubkikare) från Kowa. Här erbjuder vi modeller, som väger bara 400 gram och är 239 millimeter långa, vilket gör dem smarta och lätta att bära, när du åker ut för att utforska naturen och fåglarna. Kowa spottingscope kommer med ett zoom okular med förstoringar 20x-40x, 20x-60x och 25x-60x.

Dessutom erbjuder våra olika modeller ett nära fokus mellan 2,5-6 meter. Graden av nära fokus beror på, vilket spottingområde du väljer. Med närbilder är det möjligt att studera insekter, blommor och andra föremål ner till minsta detalj. Våra kikare från Kowa är utrustade med multi-coatede linser som ger en tydlig och ljus bild. Alla våra modeller är 100 % vattentäta, vilket gör dem lämpliga för att vara ute i alla slags väder. Alla våra spottingomfång erbjuder också smarta ögonmusslor i gummi, vilket gör det lättare och bekvämare för glasögonbärare att använda. Du kan också hitta tubkikare med ett utdragbar huva framför linsen som skyddar det från regn och direkt solljus.

Se hela vore stora urval av tubkikare.

Observera naturen med Kowa-kikare

Vill du ha en kikare för att observera den svenska naturen? På Kikkertland.se har vi ett urval av kikare som du kan ställa ut i naturen. Vi har observationskikare som förstorar 20X och stora linser, så du får en bra och ljus bild. Dessutom är de utrustade med helt stora linser med bra synfält, vilket ger en bra överblick över landskapet. Precis som våra andra typer av Kowa-kikare, är vår observationskikare också resistent mot alla slags väder.

Bär din Kowa säkert med en praktisk väska

Vill du ge din exklusiva Kowa-kikare det bästa skyddet? Då är vårt urval av kikare alla med väskor. Här får du väskor som ger bra skydd mot stötar och fall, när du bär din kikare. Påsarna är gjorda av utsökt mjukt tyg som ger vadderat skydd för kikaren. Våra väskor från Kowa erbjuder direkt åtkomst till okularet, fokus och stativhållare - av den anledningen kan du hålla påsen på under användning. På detta sätt uppnår kikarna bästa möjliga skydd.

Behöver du professionell rådgivning? Vi hjälper dig

Om du behöver hjälp med att hitta rätt Kowa-kikare för dig, är vi tillgängliga för att ge dig råd och svara på frågor. Vi har mer än 30 års erfarenhet inom området. Om du behöver vägledning, så är vi glada att vare behjälpliga – hitta våra kontaktuppgifter längst ner på sidan. Vi tar alltid gärna en pratstund om spotting scope, fågelkikare eller annat.