Monokikare

En monokikare tar inte mycket plats och är lätt att ha med sig när man är på resa och vill kunna zooma in på omgivningen. Det är alltså en kikare typ som är riktigt populär. Och tack vare sin lätta konstruktion och kompakta design finns det gott om plats för den i väskan, ryggsäcken eller fickan. 

Med en monokulär ser du bara med ett öga genom okularet, och det är därför lätt att använda med en hand fri. De flesta monokulära kikare är vattentäta och extremt lämpliga för outdoorbruk i alla väderförhållanden. Hos Kikkertland kan du hitta välkända varumärken med fantastisk optik från bland annat Zeiss, Vortex, Helios och Celestron. Barr och Stroud och Levenhuk är också värda att notera för hög kvalitet till bra priser. 

Utforska utbudet och köp praktiska och bra kikare online. Välj bland modeller i alla prisklasser. 

En monokulär har många fördelar 

Det kan vara svårt att välja rätt monokikare till bästa pris. Utbudet är stort och möjligheterna många. Vi har därför beskrivit vad fördelarna är med att köpa en monokikare så att du kan ta reda på vad du väger tyngst. 

En enögd kikare är avsedd för ett öga 

En monokikare – eller en enögd kikare – kännetecknas av att det är en kikare avsedd för ena ögat, som fyller och väger väldigt lite. Monokikare är designade för att vara lätta att ta med på resan, och de får enkelt plats i fickan, väskan eller sidan i bilen. Du kan även köpa en monokulär kikare med avståndsmätare med enkel manövrering på Kikkertland, som låter dig mäta exakta avstånd till det du tittar på. Behöver du det på golfbanan hittar du specialiserade modeller under golfkikare

Lätt och lätt att använda 

Vikten på en monokikare är mycket mindre än den för en vanlig handhållen kikare. Den är bara hälften så stor. Det gör att den är lätt att använda och du blir mindre trött på att bära den. Vikten på monokikaren på Kikkertland sträcker sig från endast 67 gram till 300 gram. Trots den lätta designen följer såklart kvaliteten med. För även om det är en fördel att din monokikare är liten och lätt så är det viktigt att optiken håller hög kvalitet. När du har bra ljus och skarp optik får du de klaraste bilderna.  

Praktisk och bra kikare i kvalitetsmaterial 

Behöver du använda monokikaren på alla slags väder? Då är det viktigt att den är vattentät då den skyddar de inre delarna från vatten, dagg, damm och smuts. Det kan till exempel vara väldigt praktiskt med en vattentät monokikare för turer i naturen, i kanoter och kajaker, på camping eller vid andra outdooraktiviteter. 

Möjlighet till närstudie av djur i naturen 

Behöver du en monokulär för att studera insekter, löv och djur på nära håll? Då kan du få närfokus ända ner till 1,2 meter. Vissa människor förväxlar dessa monokulära kikare med en större tubkikare, som också är kikare för ena ögat. En tubkikare är dock betydligt större och används därför oftast på ett stativ, då den är tung att hålla i. 

Monokikare: Håll en hand fri 

Många är nöjda med monokikaren då den hålls för hand med bara en hand och du har den andra handen fri för andra ändamål. Monokikaren, även kallad enögd kikare eller monokulär kikare, då de används för endast ett öga, fyller bara hälften av en vanlig handkikare. Vissa modeller har en bältesklämma så att kikaren kan fästas på ditt bälte eller plana ytor så att du alltid har den till hands.   

Oavsett vilken modell du köper så medföljer kikareväska och kikarerem. Däremot kan du även hitta många andra tillbehör till din kikare hos Kikkertland. 

Välj bland flera vattentäta monokikare 

När du behöver använda din kikare för outdooraktiviteter måste den vara vattentät. Det är viktigt att du kan ta ut monokikaren i alla slags väder, oavsett om det regnar, blåser eller snöar, då det bidrar till att förlänga kikarens livslängd. Med en daggfri monokikare kan du också vara säker på att det inte uppstår dagg vid kraftiga temperaturväxlingar.  

Hos Kikkertland är de flesta monokikare vattentäta och immafria, så du kan beställa en ny kikare på denna sida med sinnesro. 

Vilken kikare är avsedd för glasögon? 

Alla kikare på Kikkertland kan användas av alla, oavsett om du är glasögonbärare eller inte. Kikaren har mjuka gummiögon eller vridna ögon som du enkelt kan justera, beroende på om du använder glasögon eller inte. 

Vilket märke ska min monokikare vara? 

Det finns ett stort urval av märken inom monokikare. På Kikkertland erbjuder vi främst monokikare från välrenommerade märken, som: 

  • Zeiss 
  • Virvel 
  • Viewlux 
  • Nikon 
  • nationella geografiska 
  • Levenhuk 
  • Barr och Stroud 

Zeiss, Celestron och Vortex är välkända varumärken för sin utmärkta optik och fulländade design. Om du lutar åt bra kvalitet i den mer prisvärda delen, bör du leta efter märken som Levenhuk, Barr och Stroud och Helios. Här får du mycket valuta för pengarna. 

Du kan även köpa vanlig kikare på Kikkertland 

Är en monokulär inte det rätta för dig? Som tur är kan du även hitta många andra typer av kikare på Kikkertland. Vi har ett av Danmarks största utbud av optik. Se även vårt urval av handhållen kikare:  

Låt Kikkertlands experter ge dig råd 

Kikkertlands experter är redo att hjälpa dig via telefon eller e-post. Har du beställt en modell som inte ligger ordentligt i handen? Eller har du beställt två modeller för att välja en favorit? Då kan du även enkelt byta eller returnera när du handlar online hos Kikkertland.