• Beställ innan 13.00 - MA-TO och vi skickar samma dag (för grön lagerstatus)
  • Betal med Klarna
  • Beställ online 24/7

Monokikare

En monokikare tar liten plats och är enkel att ta med när du reser eller vandrar. En variant av kikare som är mycket populär tack vare dess kompakta storlek samtidigt som den ger en hög förstoringsgrad. 

 

Med denna kikare använder du bara ena ögat och den är därför enkel att använda. Se ett urval av välkända märker från Zeiss, Vortex, Helios och Levenhuk här på kikkertland.se. Barr och Stroud är också värda att notera för hög kvalitet till mycket bra priser. Hitta bra erbjudanden på populära monokikare här.

Ring gärna för professionell rådgivning och vägledning för att välja den bästa monokikaren för dina behov.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Monokikare för natur och friluftsliv

Monokikare är små kikare där du endast använder ena ögat för att se med kikaren. De tar liten plats och är därmed enkla att ta med sig när du är ute och reser eller vandrar. Flera av våra monokikare är så små att de endast väger ett hundratal gram. Samtidigt har de kraftig förstoring. Se till exempel National Geographics monokikare som med sina ringa 25 mm i frontlinsdiameter och vikt på 98 g, ger dig en förstoring på 10x.

Vad är monokikare?

Monokikare är små kikare som vanligtvis har en frontlinsdiameter om 20–30 mm, vikt på ca 100–300 g, samt förstoring om 8-12x. Specialgjorda monokikare i den större klassen kan ge dig en förstoring på upp till 30x. En monokikare tar liten plats och är enkel att ta med när du reser eller vandrar. Den är en variant av kikare som är mycket populär tack vare dess kompakta storlek samtidigt som den ger en hög förstoringsgrad.

Hur fungerar monokikare?

Monokikare har ofta en frontlinsdiameter om 20–30 mm, samt förstoringsgrad på 8-12x. Flera av våra monokikare har flerlagerbehandlad optik, vilket ger en skarp och kontrastrik bild med bra färgåtergivning. Många av våra monokikare är vattentäta, vilket gör att de passar ypperligt för utomhusbruk och friluftsliv.

För vilka ändamål passar monokikare?

Monokikare är små, bärbara kikare som är anpassade för bruk i naturen och på resor. Ta med fördel med din monokikare på vandring, resor och utomhusaktiviteter. Monokikare passar perfekt när du vill ha en lätt och kompakt kikare som är enkel att bära med sig, samtidigt som du vill få en hög prestanda.

De flesta av våra monokikare kommer med enkla tillbehör såsom väska och rem. Med vissa av våra kikare tillkommer stativ. Därmed har du möjlighet att välja en handhållen kikare som passar för vandringar, eller stativmonterade kikare som passar för exempelvis fågelskådning. Du kan givetvis även välja bland ett stort urval tillbehör för att anpassa din kikare efter dina önskemål.

Vilka varumärken av monokikare erbjuds?

Bland våra monokikare som erbjuds, har vi ett flertal modeller från Helios, National Geographic, Barr and Stroud, Levenhuk, Vortex, Zeiss, samt Viewlux. De olika märkena har olika specialiteter. Väljer du en kikare från National Geographic kan du förvänta dig en anpassning till naturen och utomhusbruk, med vattentäta kikare, och funktioner anpassade till en aktiv livsstil. Piratkikarna från Helios och Viewlux är designade med estetik i åtanke, och de guldbelagda kikarna ger ett stilrent intryck.

Hitta kikare för dina önskemål

Kikkertland är en av nordens största webbutiker för kikare. Hos oss kan du hitta kikare för alla ändamål. Välj bland ett stort utbud av kikare för natur- och friluftsliv, fågelskådning och observation av stjärnhimlen. För dig som önskar en mindre och lättare kikare rekommenderar vi våra minikikare, som är perfekta att ta med på resan. Vi har även kikare som passar för inomhusbruk såsom teater- och operakikare. Dessutom kan du hitta mikroskop, förstoringsglas, teleskop, barnkikare och olika typer av tillbehör som gör din användarupplevelse bättre.

Trygg beställning med snabb leverans

Tack vare att vi har ett eget lager kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser på våra högkvalitativa varor, samt snabb frakt inom Sverige. Beställer du en lagervara före kl 13.00 skickar vi din beställning samma dag. Skulle du ha några frågor gällande ditt köp är du varmt välkommen att kontakta vår kunniga kundtjänst. Du kan nå oss via telefon till +45 9630 3409, samt via e-post till info@kikkertland.se.

Trustpilot