Vanguard VEO ED 8x42 monokikare

Modell/Varunr.: V51004

1.998 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Vanguard VEO ED 8x42 monokikare
VEO ED 8420M är en lätt, kompakt, robust IPX 7 vattentät anti-dimmkikare med Extra Low Dispersion (ED) glas för maximal klarhet, särskilt i svagt ljus.

Kikaren kommer även med en universell smartphone-adapter och Bluetooth-fjärrkontroll för digiscoping, vilket gör att du kan komma närmare objektet samtidigt som du får chansen att fotografera eller filma ditt motiv på din smartphone.

Monokikarens struktur
Monokularet har en 8x förstoring och en 42 mm frontlins. Med  ED-glas, BaK4-takprisma och avancerade flerbelagda linser, maximerar ljuset som överförs för att ge en klar, skarp bild. Ett extra superhårt, reptåligt, vattentätt och oljebeständigt membran appliceras på frontelementet.

Med en vikt på endast 300g, passar kikaren bekvämt i ena handen eller glider lätt in i en ficka och är otroligt portabel. Det betyder att den är lätt att ta med dig vart du än går och redo att användas med ett ögonblicks varsel, vilket ger ett praktiskt alternativ till kikare.

Med ett räfsat fokushjul är det enkelt och intuitivt att fokusera bilden, även i kalla, våta förhållanden där du behöver handskar. Du tar helt enkelt kikaren till ögat och fokuserar på nolltid för att undvika att missa någonting, oavsett om det är en fjäril på en blomma framför dig, eller ett snabbt rörligt föremål på avstånd.

För extra stabilitet vid användning har monokularen en 1/4” gänga som gör att den kan monteras på ett standardstativ.

För att hålla monokuläret skyddad är IPX 7 vattentäta och dimsäkra kroppen inrymd i ett tjockt gummiskydd och det finns skydd för att förhindra repor på objektivlinsen/okularet.

Ta bilder genom kikaren
Vanguard VEO ED 8420M kommer med en universell smartphone-adapter som låter dig använda din smartphone för digiscoping, fotografering eller video. Adaptern är lämplig för nästan vilken smartphone som helst upp till 2,15-3,4 tum/55-87 mm bred.

Smarttelefonadaptern fästs enkelt säkert på kikaren. Gummigrepp och en gängad klämma gör att telefonen kan fästas säkert på adaptern, och det strukturerade huvudet på skruven gör det enkelt att dra åt/lossa. Med smartphone-kameralinser på olika platser, och till och med flera linser, gör det justerbara fästet att okularet kan flyttas horisontellt och vertikalt för att rikta in det monokulära okularet mot smartphone-kameralinsen.

När detta används med ett stativ kan du även använda Bluetooth-fjärrkontrollen, som gör att du kan trigga valfri IOS- eller Android-smartphonekamera utan att röra smartphonen, vilket minimerar risken för att bilden blir suddiga.

Hur du än väljer att använda den, öppnar VEO ED 8420M och smartphone-adaptern en värld av möjligheter för dig att komma närmare händelserna eller få ut det mesta av din smartphone

Specifikationer

  • ED-glas för en bra, ljus och kontrastrik bild
  • Flerbelagda linser
  • Kvävefylld - 100% vattentät
  • Twist-up ögonmusslor - lämpliga för glasögonbärare
  • Närfokusering från 2,5 meter 
  • Inkl. väska och rem

 

Modell   8x42
Förstoring   8x
Objektiv   42mm
Synfält   108m/1000m
Vikt   300 g
Mått
  143 x 70 x 52 mm
i paketen   Vanguard VEO ED 8x42M, PA-62 Universal Smartphone Adapter, Bluetooth-fjärrkontroll, skyddsöverdrag, väska