Solfilter

Med ett solfilter kan solen observeras under dagen. Ett solfilter bör användas när man observerar solen. Med ett solfilter kan solfläckar studeras och du kan se rotationen av solfläckarna över solen. Då måste du studera solen ett solfilter är nödvändigt. Vi säljer endast säkra solfilter.

Titta aldrig på solen utan solfilter.

 

Solfilter ger ett säkert skydd när du observerar solen

Även om du observerar natthimlen kanske du också är intresserad av att observera solen. Med dessa solfilter har du möjlighet till astronomi under dagen. Solfiltrarna passar i teleskopet - och är monterade framför röret - därmed framsidan av teleskopet, där ljuset kommer in.

Med ett färdigt solfilter krävs ingen annan konstruktion. Plastramen passar ditt teleskop. Alla våra solfilter är tillverkade av Baader Planetarium AstroSolar optisk film av hög kvalitet. Och med en hög filterfaktor når bara 0,001% av solljuset ditt öga, vilket innebär att du alltid kan se solen säkert.

Ett solfilter ger ett säkert skydd, när man observerar solen. Solfilter ger en neutral vit färg på solen och solfläckar ses som mörka fläckar på solen. Om en varm gul eller orange färg önskas, kan detta uppnås genom att kombinera med ett färgfilter.

Filtret är idealiskt för att observera solförmörkelser. Du kan också använda solfiltret om du behöver ta bilder av solen. Genom att ta bilder med intervaller kan du hålla ett öga på hur solfläckar rör sig.