Returnering

Retur av varor
Du har 14 dagars returrätt när du handlar på www.kikkertland.se. De 14 dagarna gäller från det att du mottagit produkten.

Det går att köpa en returetikett för 84 kr i webshopen: - Köp en returetikett här. Observera att vi inte tar emot paket mot postförskott. Det rekommenderas att du sparar fraktkvittot och eventuellt spårningsnummer på ditt returpaket.

Om du har köpt flera produkter har du möjlighet att skicka tillbaka en eller flera produkter till oss även om de köpts på samma ordernummer. Vid flera olika produkter beställda under samma ordernummer, men levererade individuellt, eller en vara levererad i flera partier, löper perioden från mottagandet av den sista produkten eller varan.

Det går inte att ångra köpet genom att vägra ta emot produkten. Om ditt paket inte levereras och returneras till oss betalar du själv för returfrakten.

På vissa produkter finns ingen ångerrätt eller så kan du förlora ångerrätten. Det kan vara produkter köpta för ett specifikt event, då produkten inte har något värde efter eventet. Du kan även förlora ångerrätten vid brott mot förseglingen.

Vid retur av produkter ska faktura/kopia av faktura samt ångerblankett med anledning till retur bifogas. Du kan ladda ner uppsägningsformuläret här.

Vi kommer att behandla din retur så snabbt som möjligt inom 14 dagar efter att vi mottagit returpaketet. Vi förbehåller oss rätten att hålla inne betalning tills produkten har mottagits och besiktigats.

Dessa returregler gäller alla varor som säljs som distansförsäljning till privatpersoner – de gäller inte varor som säljs till företag.

Varans skick vid retur
Du ansvarar endast för eventuell försämring av varans värde som beror på annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktionssätt. Med andra ord – du kan prova produkten på samma sätt som om du provat den i en fysisk butik.

Om varan är prövad utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd, vilket innebär att om du ångrar köpet får du endast en del eller inget av köpesumman tillbaka, beroende på varans kommersiella värde . För att få tillbaka hela köpesumman måste du alltså göra detsamma som du kan i en fysisk butik.

Eftersom förpackningen utgör en del av produktens värde kommer detta att innebära att varan inte anses vara returnerad i samma skick om förpackningen inte ingår. Det är därför inte tillåtet att returnera produkten utan ytterförpackning som skyddar originalförpackningen, då originalförpackningen kan skadas 1) vid transport, 2) genom att tejpa returetiketten och 3) genom att försegla originalförpackningen med tejp.

För att utöva ångerrätten måste du informera oss om detta genom ett otvetydigt uttalande senast 14 dagar efter mottagandet av varan. Om du vill ångra ditt köp kan du meddela oss via e-post, telefon eller använda vårt vanliga avbokningsformulär som du hittar här. Uppsägningsformuläret kan skickas via e-post eller post.

Vi inspekterar alla returnerade varor för eventuella skador och värdeförluster. Om produkten uppfyller våra krav för retur återbetalar vi köpet. Om det finns skador eller tydliga tecken på användning av produkten förbehåller vi oss rätten att återbetala ett belopp som motsvarar produktens skick.

Det finns ingen ångerrätt på vissa varor, eller så kan du förlora din ångerrätt. Det kan till exempel vara varor köpta för ett specifikt evenemang, då varorna inte har något värde efter evenemanget.

Vid retur ska dokumentation för köpet, t ex kopia av fakturan, bifogas. Vänligen skriv orsaken till returen. 

Hos kikkertland.se har du 14 dagars retur och avbokningsrätt. Varor kan returneras för ersättning eller återbetalning i 14 dagar efter mottagandet av varorna. Vi betalar inte fraktkostnader.

Skicka till:
Kikkertland
Gugvej 140
9210 Aalborg SO
Danmark

Vid retur återbetalar vi dig automatiskt via den betalningstjänstleverantör du har använt. Obs! Ångerrätten gäller endast om objektet returneras i samma skick som det mottogs.