Friluftsutrustning

Letar du efter friluftsutrustning av hög kvalitet? Hos Kikkertland.se hittar du ett stort utbud av jakt- och friluftsutrustning som jaktknivar, knivslipar, svampkniva, fällbara stolar, kompass och mycket mer. Vi erbjuder kvalitetsutrustning från kända märken som Outdoor Edge, Stanley, Viewlux och Jaeger, och har allt du behöver för utomhusliv, jakt, vandring og rese. Det är bara att börja kika runt bland våra olika kategorier nedanför.

Utrustning för jakt och friluftsliv

Hos oss på Kikkertland.se har vi ett brett sortiment av friluftsutrustning, jaktutrustning, lampor, vandringsutrustning och resetillbehör. Hos oss hittar du bland annat kikarsikten, rengöringskit, rödpunktssikte och mycket, mycket mer. Vi erbjuder utrustning för varje typ av jakt, oavsett om det handlar om drevjakt, rådjursjakt, hjortjakt eller något helt annat. Du hitta också vandringsstavar, dry sack väskor, hopfällbara campingpallar till vandring og rese. Vi har också ett stort utbud av drick- och matset, termokoppar, termosar, trangiakök och brännare till grill- och matlagning. Hur som helst är det alltid viktigt att ha rätt utrustning, och det kan du alltid hitta hos Kikkertland.

Sikte till korta avstånd

Vill du träffa mitt i prick med stor precision på kort avstånd? I sådana fall har vi precisa rödpunktssikten utan zoom, som hjälper dig att sikta med hjälp av att en röd punkt visar var skotten kommer att hamna. Ett rödpunktssikte är lätt att montera på ditt gevär, särskilt med vårt utbud av montage från kvalitetsmärket Jaeger. 

Sikta på långt avstånd

Ett kikarsikte är ett riktigt bra tillskott i din jaktutrustning om du står på långt håll från ditt mål. Hos Kikkertland hittar du kikarsikten med olika storlekar från bland annat Jaeger och Nordic Sport. Du kan till exempel köpa ett kikarsikte med en zoom förstoring mellan 2x och 7x med en objektivlins på 32 millimeter. Våra Jaeger Elite kikarsikten med belysning är "fully multicoated", vilket försäkrar en ljus bild med god optik och hela 11 ljusinställningar. Detta tillåter dig att enkelt justera ditt sikte efter situationen du befinner dig i.

Rengör ditt gevär med ett rengöringskit 

Innan du beger dig ut på jakt är det viktigt att du rengör ditt gevär ordentligt. På så vis får du ut bästa möjliga funktion under din jakt, samtidigt som geväret får en längre levnadstid. Därför har vi på Kikkertland praktiska rengöringskit som innehåller allt du behöver för att rengöra ditt gevär. När du köper ditt rengöringskit hos oss kommer det i en praktiskt och lätthanterlig väska i aluminium. Vårt rengöringskit innehåller bland annat:

  • Stänger i flera olika längder och tjocklekar för att rengöra ordentligt
  • Mässingborstar i flera längder och tjocklekar
  • Rengöringshuvuden i flera längder och tjocklekar
  • Rengöringsdukar

På detta vis kan du rengöra ditt gevär grundligt innan det är redo för jakt. Kika runt bland vårt sortiment av rengöringskit och beställ ditt exemplar hos Kikkertland.se redan idag.

Fällbara stolar till jakt och fiske

Vid att köpa en av våra smarta fällbara stolar kan du i fortsättningen slippa trötta ben efter långa perioder av stillastående. Är du ofta och fiskar eller jagar? Då vet du vad vi menar och varför stolen är en viktig del av din friluftsutrustning. Här får du en bekväm sittplats på tre ben med en höjd mellan 50 och 75 centimeter, vilket gör dem kompakta och enkla att ta med sig ut på tur. 

Med en fällbar stol kan du sitta behagligt medan du fiskar eller iakttar ditt byte från buskaget. Stolarna kan även användas till andra utomhusaktiviteter, så som festivaler eller camping. Du hittar vårt urval av stolar i kategorin jaktutrustning.

Inskjutning med skjutstöd

Att skjuta in ditt gevär kan vara en god ide när du inte har jagat på länge, för att se så att allt står rätt till med ditt vapen. På så vis har du större chans för att göra en riktig fullträff. Hos hos på Kikkertland.se hittar du både skjutstöd och kulfång, vilket är allt du behöver för att utföra en inskjutning av ditt vapen.

Enkel montering och installation av skjutstöd 

Våra skjutbänkar är tillverkade av stål och har flera anpassningsmöjligheter, så att du kan hitta den inställning som passar bäst för dig. Utöver det har vi även kulfång som du enkelt kan montera på de allra flesta ytor, som gräs, grus, skogsmark och annat. En kulfång gör precis det den är döpt efter, nämligen att fånga upp dina kulor så att de inte ligger kvar ute i naturen. När du köper ett kulfång ska du också använda måltavlor, vilket vi såklart har här hos oss. Du hittar även dessa i kategorin för jaktutrustning.

En pannlampa är nödvändigt i friluftsutrustningen

Pannlampor är alltid bra utrustning att ha med sig när du måste navigera ute i mörkret, oavsett om du är på campingtur, vandring, löprunda eller jagar. Hos oss hittar du ett brett sortiment av pannlampor av hög kvalitet, bland annat från märket Nextorch. 

En pannlampa har ett justerbart pannband i hållbart material, så att du enkelt kan anpassa lampan till ditt huvud. Du kan också ta av lampan och använda den som en vanlig ficklampa vid behov. Våra pannlampor kan fås med både rött och vitt ljus, där skillnaden är att det röda ljuset är svagare jämfört med det vita och stör därför inte din mörkersyn. 

Jaktkniv och fiskekniv för utomhusbruk

Du hittar såklart även ett utbud av skarpa och praktiska knivar för utomhusbruk hos oss, för många olika ändamål. Du kan till exempel hitta ett set med jaktknivar som passar perfekt för att stycka bytet med. Med detta set får du allt du behöver för styckningen utan att behöva betala en förmögenhet för en och en del, eller kompromissa på kvalitet. Det är ett samlat set mellan 6 till 18 delar och innehåller allt från viltsax till skärbräda. Vi har självklart även enkla knivar om du endast saknar en eller två. Gör din kollektion komplett så du aldrig saknar rätt kniv i din friluftsutrustning. 

Älskar du att fånga och rensa din egen fisk? Då har vi riktigt bra fiskeknivar för rensning med ett flexibelt blad i rostfritt stål. Utöver det är fiskeknivarna designade med ett gummihandtag, vilket försäkrar ett bra grepp om knivarna även när de är våta.

Välj en kniv med flera funktioner

Letar du efter en riktigt bra kniv med flera funktioner? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra modeller från Swingblade till riktigt överkomliga priser. Våra jaktknivar från Swingblade har två-i-ett funktion, som gör att du enkelt kan byta mellan bladen med en enkel knapptryckning. På så vis har du ett funktionellt styckblad och en smart köttkniv, med neoprenhandtag som ger dig ett bra grepp om skaftet. Utöver detta erbjuder vi även:

  • Flip'N jaktknivar
  • Outdoor Edge jaktknivar med utbytbara blad, så att du har en skarp kniv hela tiden.
  • Svampknivar
  • Viltsaxar
  • Yxor
  • Fällkniv för barn

Håll kniven vass med en knivslip

För att få det allra bästa ut ur din jaktkniv och fiskekniv i så lång tid som möjligt, kräver det att du tar hand om dem på rätt sätt. Därför ska du komma ihåg att slipa dina knivar för att hålla dem skarpa och lätta att använda. Hos Kikkertland.se har vi därför samlat ett utbud av knivslipare, så att du enkelt kan hålla dina knivar i toppform.

Vi erbjuder bland annat kompakta två-stegs-knivslipare, som är särskilt ägnade till utomhusknivar och köksknivar. Dessa knivslipare tar i princip ingen plats och är lätta att vika ihop, vilket gör dem enkla att att packa ner i din friluftsutrustning när du vill njuta av utomhuslivet.

Vi har knivslipare från märket Accusharp, som du kan använda för att slipa dina knivar och yxor på några få sekunder. Dessa knivslipare har många års hållbarhet och är i toppkvalitet. Accusharps knivslipare har även ett läckert, ergonomiskt handtag, vilket gör dem behagliga att använda.

Knivslipare är ett utmärkt tillskott i din utrustning, samtidigt som de är essentiella för att hålla dina knivar skarpa. Hos Kikkertland.se hittar du också en smart ryggsäck som enkelt rymmer all din jaktutrustning.