Friluftsutrustning

Letar du efter friluftsutrustning av god kvalitet? På Kikkertland.se hittar du ett stort utbud av friluftsutrustning, såsom jaktutrustning, knivar och yxor, vattentäta väskor, termos, drick- och matset och mycket mer! Vi erbjuder kvalitetsutrustning från kvalitetsmärken som Outdoor Edge, Jaeger, Light My Fire, Sea to Summit och Stanley. Vi har därför allt du behöver för friluftsliv och jakt. Utforska våra olika kategorier nedan. 

Se vårt stora utbud av friluftsutrustning

Letar du efter utrustning för din vandring, vildmarksresa eller ryggsäckstur? Du hittar massor av utrustning nedan, såsom:

 • Vandringsutrustning
 • Resetillbehör
 • Kompassen
 • Drick- och matset
 • Termokoppar och termosar
 • Knivar och yxor
 • Jaktutrustning

Hitta din utomhusjaktutrustning här

På Kikkertland.se har vi ett stort urval av jaktutrustning. Här hittar du bland annat kikare, rengöringskit, rödpunktssikte och mycket mer. Vi erbjuder utrustning som passar din favorittyp av jakt, oavsett om det är drivjakt, bockjakt, rådjursjakt eller något helt annat. Oavsett vad du behöver är det viktigt att ha rätt utrustning – och det hittar du på Kikkertland.

Sikta på både kort och lång räckvidd

Vill du träffa prick och med stor precision på kort avstånd? Sedan har vi exakta rödpunktssikte utan zoom som avger en röd prick där du behöver skjuta dina skott. Står du däremot på långt avstånd från ditt byte kan ett kikarsikte med zoom vara den optimala utrustningen. Med våra Jaeger Elite kikarsikten, som är helt multi-belagda, garanteras du en bra optisk bild med största möjliga ljustransmission och hela 11 ljusinställningar. Då kan du anpassa omfattningen till vilken jaktsituation som helst.

Det är enkelt att montera ett sikte på ditt gevär med vårt urval av fästen från kvalitetsmärket Jaeger.

Jaktutrustning för både nybörjare och erfarna jägare

I vår kategori av jaktutrustning hittar du allt jägaren behöver. Förutom gevärssikten och rödpunktssikten kan du även hitta:

 • Rengöringskits för ditt gevär
 • Hagel
 • Väskor och fodral för gevär
 • Måltavlor
 • Sittstolar for jakt
 • Skjutstöd

Utforska kategorin och ta reda på vad du behöver för att uppnå den perfekta jaktupplevelsen!

Skaffa bra fällbara stolar för jakt, fiske och camping

Jagar eller fiskar du ofta? Då kan man nog tröttna på att stå och observera långa stunder i taget. Som tur är kan du bli av med det genom att köpa en av våra smarta och hopfällbara stolar. Här får du bra sittplatser med en höjd på mellan 50 och 75 centimeter och tre ben som gör dem kompakta och lätta att ta med på resan.

Med en hopfällbar stol kan du sitta bekvämt medan du fiskar eller observera ditt byte från busken. Stolarna lämpar sig även för många andra utomhusaktiviteter, som festivaler eller camping. Du hittar vårt utbud av stolar i kategorin vandrings- och reseutrustning.

Stort utbud av jakt- och fiskeknivar på Kikkertland

Här på Kikkertland hittar du ett stort urval av knivar för olika behov. Vi har bland annat ett stort utbud av knivar för jakt och fiske. Se bland annat våra stora knivset som är oumbärliga för jägaren eller fiskaren. Under samma kategori hittar du även viltsaxar och knivar speciellt framtagna för att skära upp vilt. Självklart kan du även hitta tillbehör till knivarna, så att de kan hålla sig vassa och rena länge.

Hitta eleganta fällknivar i trä och svampknivar

Hos Kikkertland kan du även hitta eleganta fällknivar i trä. Knivarna finns i flera olika modeller och färger, och är oumbärliga i friluftslivet. Ta också en titt på våra svampknivar som har en borste och en kniv i vardera änden av skaftet, så att du kan förbereda svampen medan du är i skogen.

Njut av din mat i naturen med uteservering och drick- och matset

Det är även under denna kategori du kan hitta vårt stora utbud av drick- och matset som är perfekt för både friluftsentusiasten och husbilen! Hitta bland annat drick- och matset, och njut av din egen mat i naturen. Njut av maten med de hopfällbara matställen som tar minimalt med förpackningar.

För trekking eller jakt rekommenderar vi våra termoskoppar och kannor från Stanley som kan hålla dina drycker både varma och kalla i många timmar!

Hitta din nya vandrings- och reseutrustning här

Under kategorin vandringsutrustning och resetillbehör hittar du användbara produkter för både trekking, vandringsresan eller den längre resan ut i världen. Bland annat hittar du vandringsstavar som kan förlänga din uthållighet och stabilitet på långa vandringar eller bergsklättringar.

Vi har även ett stort utbud av vattentäta väskor från Sea to Summit i flera olika färger och storlekar. På grund av påsarnas utformning kan vatten inte tränga in, och du kan därför säkert förvara dina värdesaker i det. Väskorna är idealiska för strandsemester, vattensporter och mycket mer.

Hitta din väg med en kompass

Om du gillar en trekkingtur utan smartphone och digitala kartor, ta en titt på våra kompasser. Genom att titta på kompassen kan du snabbt orientera dig i förhållande till vilken riktning du ska gå. Vi har kompasser i många olika utföranden och för olika behov.

Använd pannlampor i mörker

Är du ofta ute efter mörkrets inbrott? Oavsett om du är på campingtur, vandring, löpning eller jakt är pannlampor alltid bra när du ska navigera runt i mörkret. På Kikkertland.se har vi ett stort utbud av pannlampor i bra kvalitet där du bland annat hittar pannlampor från Nextorch.

Våra pannlampor är utrustade med ett justerbart pannband av slitstarkt material, så att du enkelt kan anpassa det efter ditt huvud. Du kan också ta av lampan och använda den som ficklampa om det behövs. Våra pannlampor finns bland annat med både rött och vitt ljus – skillnaden är att det röda ljuset är för mörkerseende och är mindre kraftfullt jämfört med det vita, och det stör därför inte ditt mörkerseende.

Köp Friluftsutrustning på Kikkertland

Oavsett om du ska sova i det fria, på en längre överlevnadsresa eller något helt annat så har vi definitivt friluftsutrustning som passar dig och dina behov. Ta en titt i våra friluftskategorier där du hittar både kompassen, vattentäta påsar, jaktutrustning, jaktknivar och yxor. Behöver du vägledning står vi redo varje vardag för att guida dig. Du är därför alltid välkommen att kontakta oss via telefon eller mail.