• Beställ innan 13.00 - MA-TO och vi skickar samma dag (för grön lagerstatus)
  • Betal med Klarna
  • Beställ online 24/7

Nattkikare

En nattkikare hjälper dig att se när det är mörkt och är ett utmärkt redskap när du vill titta på djur på natten eller vill navigera med båten. Nattkikare användas både för jakt & hobby.

 

Här på kikkertland.se kan du hitta ett brett urval av kikare med night vision för användning i total mörker.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Nattkikare för friluftsliv

En nattkikare kan få vem som helst att känna sig som en häftig spion ifrån en film. Plötsligt får man en superkraft som vi människor normalt inte har – man kan se i mörkret. Och det finns många fördelar med att kunna göra det. 

Exempelvis är det många djur som är som aktivast när det är mörkt ute och som nästan är omöjliga att få syn på mitt på dagen. Med night vision kan du observera dem utan att behöva komma nära dem så att de blir skrämda. Det kan handla om allt från grävlingar och rävar till fladdermöss och nattfåglar såsom ugglor. Eller kanske vill du helt enkelt kunna titta på vad din katt har för sig när du inte ser, eller kunna spana ifall det kommer någon som skulle kunna vara en inbrottstjuv. 

Oavsett varför du vill kunna använda night vision så har vi nattkikare som passar för dina behov. Vi erbjuder ett brett sortiment av kikare som håller hög kvalitet och ger en bra bild, även när det är helt mörkt. 

Nattlig safari i Sverige med nattkikare

Man behöver inte åka till Afrika för att kunna titta på spännande djur – gå bara ut på natten med en nattkikare så kommer du att få se djur som du normalt sett inte brukar se särskilt ofta. Tyvärr är det många nattlevande djur som man mest bara får syn på på TV, men med night vision kan du äntligen få se dem i sitt rätta element, fullt levande och vackra. 

Att spana på djur med en nattkikare kan bli en mysig dejt, en spännande utflykt med familjen eller något att göra när du inte kan sova. Framför allt kan det vara en givande hobby som gör att du känner dig som ett med naturen. Och vill du leka detektiv eller hemlig agent med ungarna så är den absolut oumbärlig. Att kunna se i mörkret har verkligen sina fördelar. 

Så fungerar night vision

Nattkikare utvecklades under andra världskriget för att kunna spana efter fienden, och även om det var ett bra tag sedan nu så är det fortfarande samma teknik som används i grunden. Kikaren fångar upp befintligt ljus från månen och stjärnorna och förstärker det. Resultatet blir att man ser bra, men bilden har en grön nyans. 

Eftersom nattkikare är så ljuskänsliga är det viktigt att du aldrig använder din kikare under dagen eller i närheten av starka ljuskällor då detta kan skada ljusförstärkarrören och förkorta kikarens livslängd. Det finns dock digital night vision som går att använda både på natten och dagen och som inte är känslig för ljus på samma sätt. Se vårt urval av digitala kikare.

Annars håller nattkikare generellt länge och kan användas mycket i mörkret. Vi erbjuder både monokulära och binokulära nattkikare för såväl nybörjare som proffs som fungerar både för naturupplevelser och övervakning. 

Många kikare med night vision är även utrustade med IR-lampa som man kan sätta på vid behov, vilket i praktiken innebär att man kan använda dem även i totalt beckmörker eftersom de då skapar det ljus som behövs själva. Detta kan till exempel vara nödvändigt i grottor och andra mörka utrymmen såsom källare utan belysning. Det här infraröda ljuset syns inte med blotta ögat, så du behöver inte vara orolig för att skrämma några djur eller synas om du inte vill det.  

Skaffa en ny hobby med nattkikare

Många tycker om att titta på djur, men som sagt var så missar man en hel del nattvakna djur om man bara ger sig ut på dagen. När man kikar på djur på kvällen eller natten så får man inte bara se arter man inte brukar se så ofta, utan man får också njuta av lugnet och den kalla, rena luften som är extra härlig just när det är mörkt. 

Det kan vara minst lika avkopplande som en fisketur att sitta i mörkret med sin kikare med night vision och titta på djurlivet. Dessutom är det något som ni kan göra tillsammans som par eller som familj. Man får visserligen vara lite tyst så man inte skrämmer djuren, men det är ändå ett trevligt sätt att umgås och skapa minnen för livet. 

Andra användningsområden för night vision

Det är så klart inte bara gulliga djur man kan titta på med en nattkikare. Polisen använder sig av night vision när de spanar efter brottslingar. Militären använder sig också av det och man kan även ha behov av att kunna se i mörkret vid övervakning, jakt och när man navigerar med båten när det är mörkt. 

Det finns även många som tycker att det känns tryggt att ha en nattkikare hemma, eftersom de då lätt kan se om det kommer någon skum typ om natten. Skälen till att skaffa en nattkikare är många och användningsområdena varierar, men en sak är säker – det är väldigt praktiskt att kunna se i mörkret. 

Man kan till och med använda sin nattkikare för att visa sina små barn att det inte finns något att vara rädd för om natten om de är mörkrädda, vilket många barn är. Det kan alltså vara väldigt praktiskt att ha en nattkikare hemma, man vet aldrig när den behövs. Och det är väldigt häftigt att kunna se i mörkret när ingen annan kan se någonting alls. 

Skaffa rätt nattkikare för dig

Om du är ute efter din allra första nattkikare, eller om du kanske vill uppgradera till en bättre modell så förstår vi att det kan vara svårt att välja. Även om våra kikare påminner om varandra har alla sina specifika fördelar. Om du känner dig osäker på vilken nattkikare du borde köpa får du mer än gärna höra av dig till oss för personlig rådgivning. Vi är måna om att du ska vara nöjd med din night vision-kikare och att den ska fylla dina behov. 
 

 

Trustpilot