Stativ

På Kikkertland.se erbjuder vi stativ för utsiktskikare, tubkikare, kameror, kikare och fågelkikare. Vi har solida och robusta stativ att sätta din kikare, kamera, utsiktskikare, fågelkikare och ditt teleskop på, och även tubkikare med stativ. Här hittar du olika modeller i låg vikt och som är lätta att bära på fältet när du utforskar naturen, landskapet, himlen och djuren. 

Letar du efter ett bordsstativ eller kanske ett bilfönsterstativ så att du kan titta på djur, fåglar eller natur? Då är du på rätt ställe. Vi har stativ för alla ändamål. Här kan du också ta en titt på vår uppsättning kikare med stativ och stjärnkikare med stativ.

Vilket stativ ska jag välja?

Du behöver väga in olika saker innan du väljer ett stativ. Ett stativ är ett verktyg att montera kamera, kikare, tubkikare eller utsiktskikare på. När du köper en tubkikare från oss så kräver det att du också har din tubkikare på stativ. Det är därför viktigt att det är stabilt så att det kan bära en kamera eller kikare utan risk för att skaka. När du köper ett stativ från oss - oavsett om det är för kamera eller kikare, så framgår det hur mycket last eller vikt det kan bära och hålla på. 

Kikarens vikt måste vara lägre än stativets maximala kapacitet, för god stabilitet. När du använder ett stativ är det också viktigt att höjden är rätt för dig, så att du får rätt ställning att observera i när du tar en bild eller studerar djur och fåglar. Här kan vi rekommendera märken som Fotomate. Modeller från detta märke är av god kvalitet och till ett rimligt pris. Samtidigt kan modellerna bära många kilo för att passa de flesta kikare. Du kan också hitta bordsstativ ifall du har mindre utrymme, och bilfönsterstativ så att du kan sitta bekvämt i bilen med kikaren och observera fåglar och vilda djur. Med ett kamerastativ blir det enklare att manövrera din kamera utan att skaka, så att du får riktigt bra bilder. På Kikkertland.se har vi allt du behöver inom kvalitetsstativ och kikare för att observera och noggrant studera djur, fåglar, stjärnor och natursköna landskap. 

Bordsstativ för fönsterbrädan

Om du har mindre utrymme men ändå vill studera natur, fåglar och stjärnor så har vi ett brett urval av bordsstativ på Kikkertland. Oavsett om det är för din kikare, utsiktskikare eller kamera, ger ett bordsstativ dig gott om möjlighet att sitta vid en fönsterbräda eller ett bord och observera önskat objekt. Här kan vi rekommendera märken som Viewlux och Helios. De har stabila stativ för kikare och kamera. Viewlux prisvärda modell med en bra höjd på ca 24 cm passar perfekt till en fönsterbräda. 

Sitt bekvämt i bilen med fönsterstativ

Med bilfönster stativ kan du sitta bekvämt i bilen medan du studerar natur och fåglar med kikaren. Du fäster stativet i bilfönstret och får då möjlighet att panorera med din kikare. Du kan också använda ett bilfönsterstativ i andra sammanhang – exempelvis kan du sätta det på ett staket eller sitta i ett jakttorn (som också går under namnet högsäte) och observera. Här rekommenderar vi att du tar en titt på det exklusiva varumärket Viewlux. Här erbjuder vi modeller med 360 graders rotation som är solida och lätta att manövrera. Det smarta med ett bilfönsterstativ är att du utan distraktioner enkelt kan observera föremål som fåglar och natur i lugna omgivningar.

Stativ till utsiktskikare 

När du skaffar en utsiktskikare eller stjärnkikare så kräver det att du också har ett stativ. Många av våra kikare är nämligen stora och kräver stabilitet för att fånga de bästa bilderna. Vi har ett brett urval av stativ för att säkerställa en stabil bas. På så sätt kan du förstora objektet du observerar utan att få suddiga och skakiga bilder. 

Om du vill ha en snygg och elegant design så rekommenderar vi att du tar en titt på vårt urval av Berlebachs trästativ som är särskilt lämpliga för utsiktsstativ. De kan bära kikare upp till tolv kilo. Samtidigt har de en fin brun färg utav äkta valnötsträ. Dessutom kan de vinklas från 20 till 100 grader och är bekväma att hålla. 

Ta med ditt kikarstativ i farten

Våra stabila stativ är huvudsakligen tillverkade av aluminium, så du enkelt kan bära dem medan du är på språng. Det är dock viktigt att se till att stativet håller rätt höjd så du känner dig bekväm när du behöver det - oavsett om det är åt din kamera, kikare, stjärnkikare eller utsiktskikare. Du kan med fördel gå igenom vårt stora urval av stativ. 

Stativtillbehör

På Kikkkertland.se erbjuder vi ett brett utbud av tillbehör till ditt stativ. Här kan du bland annat hitta stativhuvuden och kikare som är praktiska för ditt stativ. Hitta vårt urval av tillbehör i menyn. Här hittar du även extra monteringsplattor. 

Våra stativ

Med vårt breda urval av olika stativ kan det vara svårt att komma fram till vilket stativ du ska välja. Du kan kontakta oss via email eller telefon. Vi är alltid redo att ge dig den bästa vägledningen. Vi kan även ge dig råd om hur du ställer in stativen och svara på andra frågor.