Observationskikare

Här hittar du ett urval av större kikare. Dessa kikare har stora linser från 70mm-110mm.

Observationskikare med stora linser ger fantastiskt ljus och är bra för långa avstånd och för astronomiska observationer.

Se våra observationskikare från flera olika märken som Celestron, Skywatcher, Helios, Kowa och Viewlux.

Observationskikare för dig som vill se långt

Observationskikare passar perfekt för dig som vill kunna se klart på långa avstånd. Observera stjärnhimlen, landskap och naturfenomen med din observationskikare. Dessa kikare har stora linser med måtten 70-110mm. Det höga ljusinsläppet ger en stor förstoring och klar bild med lång sikt.

Bland våra observationskikare kan du välja mellan handhållna kikare och större, stående kikare som du skruvar fast på en bestämd plats. De stående kikarna passar på utkiksplatser utomhus. För de handhållna kikarna medföljer ofta stativadapter, så att du även kan skruva fast dessa på ett stativ. Med den höga förstoringsgraden rekommenderas att du använder ett stativ för att få en mer stabil bild av landskapet och himlen du observerar.

Specifikationer för observationskikare

Observationskikare är större kikare där linsstorleken uppgår till 70mm-110mm. De flesta av våra observationskikare har förstoringen 20-25x, och vissa modeller kan ge dig en förstoring på upp till 40x. De handhållna modellerna är antingen vattenresistenta eller vattentäta. Modellerna som monteras utomhus är kvävgasfyllda vilket gör dem 100 % vattentäta.

När lämpar sig observationskikare?

Handhållna observationskikare

Observationskikare med stora linser ger fantastiskt ljus och är bra för långa avstånd och för astronomiska observationer. Dessa kikare passar exempelvis för att observera månen. Vid observation av solen behöver du ett solfilter, som du kan köpa till och enkelt montera på din kikare.

Observationskikarna med större linser samlar extremt mycket ljus, vilket ger överlägsen ljusprestanda även under ljussvaga förhållanden. Modeller från Celestron i kategorin SkyMaster Pro passar utmärkt för användning i skymning, gryning samt på natten för astronomiska observationer.

Fastmonterade observationskikare

Våra fastmonterade observationskikare, bland annat från Viewlux och Kowa, är speciellt anpassade för utomhusbruk, då de kvävefyllda kikarna gör dem helt vattentäta. Flera av våra stående observationskikare är konstruerade av polykarbonat och aluminiumhus, vilket gör dem både lätta och slitstarka. De större okularen ger en bekväm visning, även för personer som använder glasögon.

Vilka varumärken kan du hitta hos oss?

Vi erbjuder flera modeller av märkena Celestron, Helios, Kowa och Viewlux. Celestron har ett flertal handhållna observationskikare av modellserien Skymaster samt Skymaster PRO. Från Helios kan du hitta olika modeller av handhållna kikare. Viewlux och Kowa erbjuder stora, stående observationskikare som du kan montera utomhus.

Kikare anpassade för dina önskemål

Kikkertland är en av nordens största e-handelsbutiker för kikare. Hos oss kan du hitta kikare för alla typer av ändamål. Välj bland ett urval av kikare för natur, fågelskådning, friluftsliv, samt teleskop för observation av stjärnhimlen. Vi har även kikare för inomhusbruk, såsom teater- och operakikare som även kan användas på konserter och sportevenemang.

Våra kikare finns för alla nivåer av användning – från barnkikare till hobbykikare och professionella kikare. Vi erbjuder även en mängd tillbehör till dina kikare. Se exempelvis våra stativ, väskor, remmar, samt elektroniska tillbehör som gör din användarupplevelse bättre.

Trygg och enkel beställning

Beställ tryggt och enkelt via vår hemsida. Med ett eget lager kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser på våra högkvalitativa varor. På lagervaror som beställs före kl 13, skickar vi varan samma dag, med snabb frakt inom hela Sverige. Eftersom en kikare är en investering som ska hålla i flera år, har vi en utmärkt kundservice som kan svara på alla dina frågor gällande val och beställning.