Celestron Skymaster 12x60 Kikare

Modell/Varunr.: C71007

1.537 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron Skymaster kikare
Celestron Skymaster är en atypisk kikare som låter dig observera både landskap och astronomi. Kikaren har 60 mm multi-coated linser och en 12x förstoring. Du kan därför både observera djuren i fältet såväl som Månens många kratrar. Kikarens storlek gör att den lämpar sig för montering på stativ, så att du kan få en stabil bild.

Kikare för landskap och månen
Kikaren skiljer sig från den klassiska kikaren med 42 mm linser, då denna har 60 mm linser. Detta gör att Celestron Skymaster har en betydligt högre ljustransmission. Den höga ljusgenomsläppligheten i kombination med flerbelagda linser gör den till en extremt ljusstark kikare, som säkerställer en hög detaljgrad och bra kontrast – även när ljusförhållandena inte är optimala, till exempel i skymningen. Det betyder också att kikaren inte bara är särskilt lämpad som kikare, utan även för att observera Månens kratrar. Genom att köpa ett solfilter går det även att studera solen och solfläckarna på nära håll.

Med en 12x förstoring kommer du närmare detaljerna i utsikten, rådjuren i fältet och Månen. Det kan vara en fördel att montera kikaren på ett stativ, eftersom
1) det kan vara svårt att få en stabil bild med 12x förstoring. Det är ofta lättare att få fram alla detaljer om kikaren har en stabil bas.
2) de stora 60 mm linserna gör kikaren tung, och det är därför ofta bekvämare att använda dem på ett stativ.
För att montera kikaren på ett stativ behöver du en kikarehållare som ansluter stativet till kikaren.

Dessutom har Skymastern ett otroligt brett synfält, så att du kan se en stor del av landskapet eller natthimlen på en gång.

Kikarens struktur
Kikaren är gjord med flerbelagda BAK-4-prismor, som ger dig ljusa och skarpa bilder även under dåliga väderförhållanden. Utsidan av kikaren är belagd med en robust gummiarmering som ger dig ett bra grepp när du håller den i handen eller när du ska montera den på ett stativ. Eftersom kikaren är vattentät kan du ta med den ut även om regndroppar faller från molnen.

I mitten av kikaren finns centrumfokuseringen som gör det möjligt att fokusera på bland annat Månen. Detta gör det enkelt att fokusera med ena handen medan den andra handen navigerar i stativet. Kikaren har gummiokular, vilket gör den bekväm att använda både med och utan glasögon.

Specifikationer

  • Flerbelagda BAK-4 prismor
  • Centrumfokusering
  • Ögonstycken av gummi
  • Vattenavvisande
     
Model 12x60
Förstoring 12x
Objektivdiameter 60mm
Synsfält 92,75m/1000m
Mätt 210mm x 206mm x 72m
Vikt 1111g
Garanti Begränsad livstidsgaranti
Paketet består av Celestron Skymaster kikare, väska, rem, mikrofiberduk och överdrag