Tubkikare

Tubkikare har vi gott om här på Kikkertland, ett instrument som hjälper dig att uppleva den svenska naturen på riktigt nära håll. En tubkikare är den perfekta modellen för dig som är ute efter en högre förstoring med en riktigt skarp och tydlig bild av det du tittar på, oavsett om det handlar om ett vackert landskap, fåglar uppe i det blå eller andra vilda djur som bor i skogen. Bläddra runt bland vårt utbud och du hittar tubkikare från kända märken som Zeiss, Nikon, Celestron, Viewlux, Kowa och Vanguard. Är du osäker på hur du använder din tubkikare på bästa sätt? Kika då längst ned på sidan för att ta del av våra tips & råd. 

Vad använder man en tubkikare till?

Jämfört med en vanlig handhållen kikare, är en tubkikare ett bättre val för dig som vill studera saker på långt avstånd. Detta optiska instrument har nämligen en riktigt stor förstoring, ibland så hög som upp till 100x, vilket ger dig en skarpare och klarare bild även när ditt objekt ligger längre bort. Tubkikare är perfekta för att studera vackra utsikter, landskap, djurliv och mycket mer, och kallas även för "spotting scope", just tack vare sin mycket höga förstoring.

Denna typ av kikare har en väsentligt större förstoring än en handkikare kan erbjuda, vilket normalt ligger på mellan 8x och 10x gånger. Behöver du möjlighet att zooma in mer än en vanlig handkikare kan, är tubkikaren alltså ditt bästa alternativ.

Hos oss på Kikkertland hittar du självklart modeller med förstaklassigt optiskt ED-glas till dig som är ute efter en ännu klarare och skarpare bild.

Tubkikare med ED-glas

Oroar du dig för störande ljus är det en tubkikare med ED-glas du ska se efter. Denna typ av glas är tillverkad specifikt för att minska kromatisk aberration, vilket är den effekt som uppstår när ljusstrålar av olika våglängd tränger igenom linsen. Med en tubkikare med ED-glas får du en bättre och skarpare bild oavsett solljus eller reflektioner, och slipper bekymra dig för att störas av detta medan du gör dina observationer. Ta en titt på våra många modeller, där du bland annat hittar välkända producenter som Zeiss, Vanguard, Nikon och Viewlux. 

Njut av fågelskådning och vacker natur

Det är många som faktiskt kallar tubkikare för just fågelkikare, eftersom de är optimala för att komma riktigt nära inpå naturens vilda fåglar. Självklart kan du precis lika framgångsrikt använda din tubkikare för att studera vårt svenska landskap! Bor du nära vattnet kan du t.ex. få en helt annan bild av havets vågor, följa förbipasserande skepp och kanske till och med se ett och annat vattenlevande djur! 

För dig som är bosatt på landet kommer en tubkikare garanterat att ge dig många fina stunder tillsammans med naturen som finns runtomkring dig. Eftersom du kommer så nära inpå både växter och djurliv, kommer du att lära känna din omgivning på ett helt nytt sätt. Med en tubkikare kan du upptäcka allt från harar på marknivå och ekorrar i träden till alla möjliga fåglar uppe i luften. 

För dig som är extra betagen av fåglar och fågelskådning bör du även ta en titt på våra fågelkikare. De är som gjorda för dig som gillar att vandra ute i naturen samtidigt som du studerar fåglarna som finns där. Faktum är att vi i vårt stora utbud faktiskt har en kikare för varje tillfälle!

En tubkikare behöver ett stativ!

På grund av tubkikarens höga förstoring bör du alltid komplettera din kikare med ett passande stativ. Stativet ser till att ge dig en riktig stabil bas, så att du kan observera problemfritt utan skakande och ofokuserade bilder. 

Självklart hittar du stativ till din tubkikare hos oss på Kikkertland! Våra stabila stativ är tillverkade av aluminium, så att du enkelt och smidigt kan ta med dig det när du är på språng. Kom ihåg att välja ett stativ med rätt höjd för just dig för att få ett så behagligt användande som möjligt. Klicka dig vidare hit för att se och läsa mer om vårt utbud av stativ

Fotografera genom din tubkikare

Vi slår vad om att du oftare snarare än sällan, kommer att tänka på att du gärna skulle vilja ta bilder av det vackra du ser genom din kikare. Visste du att det faktiskt går att fotografera genom tubkikare, med hjälp av en smartphone adapter? Det ger dig en fantastiskt möjlighet att fånga dina vackra observationer på bild, genom att fotografera genom tubkikaren med din mobil. 

Allt du behöver göra är att sätta adaptern runt okularet där du tittar in i kikaren, och därefter placera din smartphone i adaptern. Sedan är allt redo för att fotograferas, enklare än så blir det inte! Skapa ett album av dina favoritfåglar eller dela med dig av dina observationer på sociala medier, möjligheterna med en smartphone adapter för kikare är oändliga. 
Utöver det har vi även flera sorters adaptrar, bland annat för systemkameror. Allt du behöver är en kamera-adapter, samt en T2 ring som passar till ditt kameramärke. Självklart kan du köpa allt detta hos oss, och vi rekommenderar välkända märken som Viewlux, Acuter och Vanguard.

Är du nyfiken på vad vi annars har att erbjuda kan du när som helst ta en titt på våra tillbehör till tubkikare här