• Byt julklappar till den 16 januari 2022
  • Betal med Klarna
  • Beställ online 24/7

Tubkikare

Våra tubkikare är perfekta när du vill ha extra mycket förstoring och kunna se detaljer på långt håll. Att vara ute i naturen är alltid härligt, men det är extra skönt när man ser ordentligt! Med en tubkikare blir det slut på allt kisande och gissande om vad det egentligen är du ser på. 

 

De flesta tubkikare är speciellt framtagna för friluftsliv, och passar därför inte jättebra för stjärnskådning. Däremot har vi flera mässingkikare i vårt sortiment som lämpar sig utmärkt för att titta på naturen och stjärnhimlen med, och dessutom är de oerhört vackra. En klassisk mässingkikare kan verkligen göra vilket hem som helst vackert och hemtrevligt. 

 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Varför välja en tubkikare?

Det finns många bra anledningar till att använda en tubkikare, och den vanligaste orsaken bland våra kunder är att köpa dem för fågelskådning. En tubkikare passar däremot lika bra när man bara vill få en bättre titt på naturen och komma vilda djur närmare utan att skrämma dem. Den stora fördelen med tubkikare är att de förstorar mer än andra kikare, i regel 20-60 gånger förstoring. Detta är tillräckligt för att kunna titta på fåglar i detalj, eller beundra rådjur som plundrar grannens tomt på äpplen. Vad det än är du behöver se tydligare, kan vi alltid rekommendera dig att köpa en tubkikare.

Tubkikare för fågelskådning

De flesta tubkikare du kan köpa hos oss är tillverkade specifikt för att titta på djur eller för fågelskådning. Deras förstoring är mycket god och därför behöver man använda ett stativ för att motivet inte ska se skakigt ut. Det som skiljer en tubkikare från en vanlig kikare är storleken på den främre linsen, och även det totala antalet linser som finns inuti i kikaren. Eftersom kikaren rymmer fler linser är den också längre än andra kikare.

Trots att en tubkikare är större än vanliga kikare och därför automatiskt blir tyngre, har vi även valt att sälja tubkikare i en lättare viktklass. En lätt tubkikare gör det möjligt för dig att ha med dig din kikare, även när du har mycket annan utrustning att bära på. Dessutom är kikarna anpassade för att klara av hårt väder och vind. En vattentät tubkikare kan hålla i många är och verkligen göra din upplevelse utomhus fantastisk. 
 
Många av tubkikarna du kan köpa hos oss har även särskilt behandlade linser som inte repas. Kvävgasfyllda tubkikare immar heller inte igen när du ska använda dem, vilket annars är ett riktigt irritationsmoment.

Mässingskikare som sätter guldkant på tillvaron

Känner du att en kikare gjord för friluftsliv inte riktigt är för dig? Kanske är du ute efter ett mer elegant alternativ som känns lite lyxigare, som du dessutom kan ha framme för att imponera på dina gäster med. Stämmer det in på dig kan vi verkligen rekommendera att ta en titt på våra mässingskikare. Dessa står på lyxigt trästativ och kan användas till att titta på både landskap och natthimmel. 

Våra piraktkikare är något som många tycker är extra roligt. Dessa ser ut som om de kommer direkt från Skattkammarön, och är både dekorativa och roliga att leka med tillsammans med barnen. Utöver sitt dekorativa yttre är de fortfarande funktionella kikare som du verkligen kan använda. Trots att den är rolig att leka med är piratkikaren en ömtålig leksak. Se därför till att en vuxen är med hela tiden och att piratkikaren blir behandlad med omsorg. 

Observationskikare för njutning av naturen

Om du bor på en höjd eller kanske driver hotell, café eller någon annan verksamhet nära en utsiktspunkt så är en observationskikare ett kul alternativ. En observationskikare står fast på samma plats hela tiden och kan vara perfekt att titta i för att verkligen kunna njuta av utsikten. Våra observationskikare går att köpa både med och utan myntinkast – om du vill att den ska betala för sig själv är myntinkast ett smart alternativ.

Så väljer du rätt tubikare för dig

Eftersom vi har så många olika kikare att välja mellan kan det kännas lite krångligt att sålla bland de olika modellerna. Här är exempel på några frågor du kan ställa dig för att lättare hitta vilken tubkikare som kan vara den rätta för dig:
 

  • Vad ska kikaren användas till? 
  • Hur mycket får tubkikaren kosta? 
  • Vilka märken tycker jag extra mycket om? 
  • Hur mycket får kikaren väga maximalt? 
  • Behöver kikaren vara vattentät och imfri? 

 

Många av våra tubkikare är ordentliga redskap som mycket väl kan användas på jobbet, men vi har även många alternativ som är barnvänliga om de får lite hjälp av en vuxen. En tubkikare är en perfekt resekikare att ha med sig på campingsemestern, och går att använda i skogen, på stranden och överallt där det finns fåglar och djur att titta på. Att fågelskåda är en billig hobby som är rolig för hela familjen. 
 

Att ta på gummistövlarna och sticka ut med kikaren i högsta hugg är något som kan få barnen att slita sig från skärmarna där hemma, och få dem att verkligen uppskatta att vara ute i naturen. Detta kan bidra till att lägga en grund till ett hälsosamt liv för barnen och göra det till en självklarhet att vara ute och röra på sig i friska luften, och dessutom lära sig något på köpet. 
 

Vi hoppas verkligen att du kommer att hitta rätt kikare för dig, men förstår också att det kan vara svårt att välja bland alla tubkikare. Vi har ett brett sortiment och dessutom ser de ganska lika ut, särskilt när man är nybörjare. Därför satsar vi på personlig kundtjänst, och du får mer än gärna vända dig till oss med dina frågor. Vi hjälper gärna till att tipsa om tubkikare som vi tror kommer att matcha dina behov och din budget.

Trustpilot