• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Tubkikare

Att vara ute i naturen är alltid härligt, men det är extra härligt om du ser ordentligt! Våra tubkikare är perfekta om du vill ha extra mycket förstoring och kunna se detaljer på långt håll. Inget mer kisande och gissande om vad det egentligen är du ser, utan hädanefter ska du kunna se precis vad det är du tittar på.
 

Det finns många anledningar till att använda en tubkikare. Den vanligaste orsaken till att våra kunder väljer att köpa tubkikare är att de fågelskådar, men det kan också vara att de helt enkelt vill kunna titta på naturen bättre och komma vilda djur närmare utan att skrämma dem.
 

Tubkikare har den fördelen att de förstorar mer än andra kikare, i regel 20-60 gånger förstoring. Detta är tillräckligt för att kunna titta på fåglar i detalj eller kanske beundra rådjuren som plundrar grannens tomt på äpplen. Vad det än är som du behöver se tydligare så kan vi rekommendera att köpa en tubkikare.
 

De flesta tubkikare är speciellt framtagna för just friluftslivet och passar egentligen inte jättebra till stjärnskådning, men vi har flera mässingskikare i vårt sortiment som både fungerar att titta på naturen och stjärnhimlen med, och som dessutom är oerhört vackra. En klassisk mässingskikare kan verkligen göra vilket hem som helst finare och mer hemtrevligt.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Tubkikare för fågelskådning

De flesta tubkikare du kan köpa hos oss är tänkta att användas till att titta på djur eller fågelskådning. Deras förstoring är mycket god och därför behöver man använda ett stativ för att motivet inte ska se skakigt ut. Det som skiljer en tubkikare från en vanlig kikare är storleken på den främre linsen, och även antalet linser i kikaren. Eftersom kikaren behöver rymma fler linser är den också längre än andra kikare.

Även om tubkikarna automatiskt blir tyngre eftersom de är större än andra kikare så har vi valt att sälja kikare som är så lätta som möjligt för att du inte ska behöva kånka på tyngre utrustning än nödvändigt. Dessutom är kikarna anpassade för att hålla för väder och vind. En vattentät tubkikare kan hålla för många års användning och kan verkligen göra din utomhusupplevelse fantastisk.
 
Många av tubkikarna du kan köpa hos oss har även särskilt behandlade linser som inte repas, och kvävgasfyllda tubkikare immar inte igen när du ska använda dem, vilket annars skulle vara ett riktigt irritationsmoment.

Mässingskikare som sätter guldkant på tillvaron

Kanske känner du att en kikare som är gjord för friluftslivet inte riktigt är för dig. Du vill hellre ha ett elegant alternativ som känns lite lyxigare och som du dessutom kan ha framme för att imponera på dina gäster när du ställer till kalas. I så fall kan vi verkligen rekommendera att ta en titt på våra mässingskikare. Dessa står på lyxigt trästativ och fungerar både för att titta på landskap och natthimlen. 
 

En sak som många tycker är lite extra roligt när det gäller kikare är våra piratkikare. Dessa ser ut som att de kommer direkt från Skattkammarön och är både dekorativa att ha framme och kul att leka med tillsammans med barnen, så länge en vuxen ser till att den blir behandlad med omsorg. 
 

Även om dessa är väldigt dekorativa är de fortfarande funktionella kikare som du verkligen kan använda. Men det är klart att om du vill ha en kikare att ta ut i skogen så är en av våra vanliga tubkikare ett bättre val. 

Observationskikare för njutning av naturen

Om du bor på en höjd eller kanske driver hotell, café eller någon annan verksamhet nära en utsiktspunkt så är en observationskikare ett kul alternativ. En observationskikare står fast på samma plats hela tiden och kan vara perfekt att titta i för att verkligen kunna njuta av utsikten. Våra observationskikare går att köpa både med och utan myntinkast – om du vill att den ska betala för sig själv är myntinkast ett smart alternativ.

Så väljer du rätt tubikare för dig

Eftersom vi har så många olika kikare att välja mellan kan det kännas lite krångligt att sålla bland de olika modellerna. Här är exempel på några frågor du kan ställa dig för att lättare hitta vilka kikare som kan vara rätta för dig:
 

  • Vad ska kikaren användas till? 
  • Hur mycket får tubkikaren kosta? 
  • Vilka märken tycker jag extra mycket om? 
  • Hur mycket får kikaren väga maximalt? 
  • Behöver kikaren vara vattentät och imfri? 


Även om många av våra tubkikare är ordentliga redskap som mycket väl kan användas på jobbet så har vi även många alternativ som kan användas av barn om de får lite hjälp av en vuxen. En tubkikare är perfekt att ha med sig på campingsemestern och går att använda både i skogen, på stranden och överallt där det finns fåglar och djur att titta på. Att fågelskåda är en billig hobby som är rolig för hela familjen. 

 

Att ta på gummistövlarna och sticka ut med kikaren i högsta hugg är något som kan få barnen att slita sig från skärmarna där hemma och verkligen uppskatta att vara ute i naturen. Detta kan bidra till att lägga en grund till ett hälsosamt liv för barnen och göra det till en självklarhet att vara ute och röra på sig i friska luften och dessutom lära sig något på köpet. 
 

Vi hoppas verkligen att du kommer att hitta rätt kikare för dig. Men vi förstår också att eftersom många kikare ser ganska lika ut så kan det vara svårt att välja, särskilt om man är nybörjare. Därför satsar vi på personlig kundtjänst, och du får mer än gärna vända dig till oss med dina frågor. Vi hjälper gärna till att tipsa om tubkikare som vi tror matchar dina behov och din budget.

Trustpilot