• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Tubkikare

Vill du komma närmare naturen och landskapet? Med vårt breda urval av tubkikare får du möjlighet att se och uppleva fåglar samt den danska naturen på nära håll. Vi erbjuder visa tubkikare med en förstoring från 20x - 60x med användning av ett zoom-okular. Det är bra för dig som vill ha en högre förstoring med skarpare och tydligare bilder av ditt objekt - oavsett om det är ett vackert landskap eller djurlivet i den danska naturen. Utforska Kikkertlands utbud, där du kan hitta välkända märken som Nikon, Zeiss, Viewlux och Vanguard. 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Detta använder du en tubkikare till

Om du vill komma närmare utsikten och studera fåglar så pröva med att se vårt stora urval av tubkikare.  Här kan du köpa kikare från välkända märken som Nikon och Zeiss. Du kan hitta en stor förstoringskikare som hjälper dig att se skarpare och få en klarare bild av det objekt du vill studera noga. 
 

Tubkikare kallas också spotting scope, och med oss hittar du modeller med förstoring på upp till 75x med zoom-okular, vilket är betydligt mer än vad din vanliga handkikare kan erbjuda. Här kan du zooma in önskat föremål extra mycket. Förstoringen hos en vanlig handkikare är vanligtvis mellan 8x och 10x gånger. Därför är en tubkikare mer lämplig för dig som vill ha högre förstoring än din handkikare kan ge dig. 
 

Kikkertland.se erbjuder även modeller med förstklassigt optiskt ED-glas, som är till för dig som vill ha ännu tydligare och skarpare bilder. 

Tubkikare med ED-glas

På Kikkertland.se kan du köpa tubkikare med ED-glas för en bättre och skarpare bilder. ED-glas ger en extra låg spridning och är skapat för att minska kromatisk aberration som när ljustrålar, med blandade våglängder, tränger igenom linsen. När de olika våglängder penetrerar linserna så skapar en slags av färgspridning, som stör för dina observationer. Detta slipper du med optiskt ED-glas. Ta en titt på våra många modeller som omfattar kända märken som Zeiss, Vanguard, Nikon och Viewlux.

Närstudera fåglar och landskap 

Många kallar också en tubkikare för fågelkikare, eftersom den mest gör att du kan komma extra nära naturens fåglar. Men du kan också använda en tubkikare till att studera den danska landsbygden. Om du bor vid vattnet så kommer en tubkikaren vara idealisk för dig som vill observera havets vågor eller följa passerande fartyg.
 

Tubkikare är också rätt val för dig som bor på landsbygden eller nära vacker natur. Här har du gott om möjligheter att observera naturen och djuren i kanten av fälten. Du kan också titta på de många olika fågelarterna och komma nära med våra tubkikare som förstorar och förtydligar bilden. 
 

Ifall du är särskilt fascinerad av fåglar så har vi på Kikkertland.se har också ett stort urval av kvalitetsfågelkikare som du kan ta en titt på. De passar dig som vill vandra ute i naturen medan du ägnar dig åt fågelskådning. Se det stora urvalet av kikare.

Välj ett stativ för din tubkikare 

När du köper en tubkikare från oss så kräver det att du också har din tubkikar på stativ. Ett stativ kan alltså ge dig en stabil bas och förstora önskat objekt, som du observerar, utan suddiga och skakiga bilder.
 

Våra stabila stativ är tillverkade av aluminium och du kan enkelt bära dem medan du är på språng. Men se till att stativet har rätt höjd eftersom den gör skillnad i hur bekvämt det blir för dig att använda. Kika in här, så att du kan se och läsa mer om vårt breda urval av stativ.  

Ta foton med din tubkikare

Vill du ta en bild av det du ser genom din tubkikare? Inga problem - på Kikkertland.se erbjuder vi bland annat smartphone-adapter, så att du kan ta bilder med en smartphone via din tubkikare. Allt du behöver göra är att fästa din adapter runt okularet, där du tittar in i kikaren, och sedan placera din smartphone i adaptern. Då är du redo att ta bilder med din smartphone - det är snabbt och enkelt. 
 
På Kikkertland har vi också ett urval av tubkikare på vilka du kan montera din systemkamera, så att du kan ta bilder av dina observationer. Allt du behöver är en kameraadapter och en T2-ring som passar just ditt kameramärke, som du kan köpa från oss. Här föreslår vi välkända varumärken som Viewlux, Acuter och Vanguard.
 

Om du är nyfiken på vad vi mer har att erbjuda så ta en titt på våra tillbehör till tubkikare

Trustpilot