• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Tubkikare

Vi har ett brett utbud av tubkikare här på Kikkertland, som hjälper dig att uppleva den svenska naturen på riktigt nära håll. Vissa tubkikare erbjuder vi med så hög förstoring som från 20x - 60x med zoomokular. Det är perfekt för dig som vill ha en högre förstoring med skarpare och tydligare bild av ditt objekt, oavsett om det är ett vackert landskap eller djurlivet i den svenska naturen. Utforska vårt utbud av tubkikare och hitta kända märken som Nikon, Zeiss, Viewlux och Vanguard. Mer information om hur du använder din tubkikare på bästa sätt hittar du längst ned på sidan. 

 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Tubkikare med hög förstoring

 Vårt breda utbud av tubkikare kommer bra till hands när du vill komma närmare naturen och studera fåglar och djurliv. Hos oss på Kikkertland hittar du kikare från kända märken som Nikon och Zeiss. En tubkikare med hög förstoring hjälper dig att se skarpare och få en klar bild av objektet du studerar.
 

Tubkikare kallas även för "spotting scope" och du finner modeller med förstoring på upp till 75x med zoomokular. Detta är betydlgt mer än vad din vanliga handkikare kan erbjuda, som vanligtvis ligger mellan 8x och 10x förstoring. En tubkikare är därför mer lämplig för dig som vill zooma in extra mycket på det du tittar på.
 

Kikkertland erbjuder även tubkikare med förstklassigt optiskt ED-glas för dig som vill ha ännu tydligare och skarpare bilder. 

Tubkikare med ED-glas

Hos oss hittar du tubkikare med ED-glas för en bättre och skarpare bild. ED-glas ger en extra låg spridning och är skapat för att minska kromatisk aberration, som t.ex. när ljustrålar med blandade våglängder tränger igenom linsen. När de olika våglängderna penetrerar linserna skapas en slags färgspridning, som kan störa dig i din skådning. Detta slipper du med optiskt ED-glas. Ta en titt på våra många modeller från kända märken som Zeiss, Vanguard, Nikon och Viewlux.

Fågelskådning och naturobservationer

Många kallar tubkikare för fågelkikare, eftersom det är den bästa typen kikare för fågelskådning med sin imponerande förstoring. Du kan självklart även använda din tubkikare för att utforska vår svenska natur och landsbygd. Bor du vid vattnet kommer en tubkikare vara idealisk för dig som gillar att observera havets vågor eller passerande fartyg.

Tubkikare är även ett perfekt val för dig som bor på landet eller nära vacker natur, där du kan observera djur och natur på fält och åkrar. Med hjälp av våra tubkikare med hög förstoring kan du även komma riktigt tätt inpå våra olika fågelarter. Är du särskilt intresserad av fågelskådning har vi på Kikkertland ett stort utbud av fågelkikare av hög kvalitet. De passar perfekt för dig som vill vandra ute i naturen medan du ägnar dig åt din fågelskådning. 

Stativ för tubkikare 

När du köper en tubkikare hos oss rekommenderar vi att du även köper med ett stativ för din tubkikare. Ett bra stativ ger dig en stabil bas för att förstora utan att få suddiga och skakika bilder.
 

Våra stabila stativ är tillverkade av aluminium och är enkla att bära med sig. Se till att stativet har rätt höjd, eftersom det är en avgörande faktor när det gäller bekvämlighet. Här kan du ta en titt på vårt utbud av stativ för tubkikare.  

Smartphone adapter till tubkikare

Hos oss hittar du en smartphone adapter som låter dig ta foton med din smartphone genom din tubkikare. Allt du behöver göra är att fästa din smartphone adapter runt okularet, där du tittar in i kikaren. Därefter placerar du din smartphone i adaptern, och du är redo att ta vackra bilder direkt med din mobil. Snabbt och enkelt! 

Vi har även tubkikare som går att montera på din systemkamera, så att du kan ta riktigt högkvalitativa bilder av dina observationer. Allt du behöver är en kameraadapter och en T2-ring som passar till ditt kameramärke, som du självklart hittar hos oss. Här rekommenderar vi välkända varumärken som Viewlux, Acuter och Vanguard.
 

Om du är nyfiken på vad vi mer har att erbjuda kan du ta en titt på våra tillbehör till tubkikare

Trustpilot