Kowa TSN-99A Prominar 30-70x99 Tubkikare

Modell/Varunr.: KW991

46.152 SEK

Klarna

Lagerstatus: Leverans 5-8 dagar
st.

Kowa tubkikare TSN-99A
Kowa tubkikare TSN-99A med zoom okular 30-70x. En kikare som passar särskilt bra för fågelskådning och natur.

Detta set kommer med Kowa 30-70x zoom vidvinkel okular. Okularet har en förstoring på 30x-70x och har två XD-linser, så bilderna visas med utmärkt skärpa. Okularet är helt vattentätt och har en vridbar okularring med tre lägen. Detta gör att du kan justera avståndet mellan ditt öga och okularet. På så sätt får både glasögonbärare och icke glasögonbärare en trevlig tittarupplevelse.

"Prominar" lins

Kromatisk aberration uppstår på grund av ljusspridningen och ljusets olika våglängder som koncentreras i olika positioner, vilket kan resultera i en röd eller lila kant runt motivet. Det optimala optiska materialet för att minimera kromatisk aberration är fluoritkristall. För den konvexa linsen på TSN-99A används en fluoritkristall med extremt låga spridningsegenskaper. Istället för en vanlig optisk glaslins är den ihåliga linsen i kombination med Fluorite Crystal-linsen gjord av glas med speciella dispersiva egenskaper för att ytterligare minska kromatisk aberration. Denna kombination eliminerar praktiskt taget kromatisk aberration och omdefinierar standarden för färgglans.

Fluoritkristall används endast i toppmodellerna av Kowa.

Stor 99 mm fluoritkristalllins

Fluoriten som används som optisk lins är en artificiellt odlad monokristall med "ultra-låg dispersion", en egenskap som vanligt optiskt glas inte har. Det är ett idealiskt linsmaterial som nästan helt eliminerar kromatisk aberration (färgoskärpa). Fluoritkristallen som produceras av den avancerade processteknologi som Kowa har byggt genom åren garanterar den ultimata tittarupplevelsen.


Dubbelfokusmekanism (snabb och finfokusering)

Den snabba fokuseringen, med en stor och lättvridbar ratt, fokuserar i två varv från oändlighet till fem meter. Finfokusen, med mjuka rörelser och stor precision, är extremt användbar vid höga förstoringar och för digiscoping.


Låsmekanism för okular

Okularets bajonetthållare har nu en attraktiv funktion. En okularlåsmekanism har lagts till i hållaren för att förhindra att okularet tappas bort eller oväntat faller ut.


Stark, lätt och bärbar

Tack vare ett hölje av 100 % magnesiumlegering är TSN-99 Prominar-serien en av de mest kompakta och lätta spotting-kopparna i sin storlek. Ett helt vattentätt och kvävetätat hölje plus Kowa KR-beläggning på optiken gör spotting-kikaren tillförlitligt robust.
En annan stor fördel med magnesiumlegering är att det inte finns någon turbulens i kroppen. Ljusstrålarna passerar rakt igenom kroppen och bilden är otroligt stilla.


Designad för digiscoping

100% kompatibel med KOWA SYSTEM. Byt enkelt okular, tillbehör och använd digiscoping-adaptrar för DSLR-kameror och smartphones. Skapa ett verkligt flexibelt optiskt instrument för många applikationer.

10 års garanti


Paketet innehåller:

1 st Kowa Spotting Scope TSN-99 vinklet
1 st 30-70x zoom okular
1 st Linsskydd
1 okularskydd
1 engelsk manual


Model Kowa
Objektivlinse 99 mm
Förstoring 30-70x
Närgräns 6 meter
Glasmateriale Flourite
Vikt 1810 g
Mätt 378 mm