Mikroskop för Barn

Letar du efter ett mikroskop till ditt barn? På Kikkertland har vi samlat ett urval av olika mikroskop speciellt utvalda för barn och juniorer. Med våra mikroskop får du möjlighet att undersöka och utforska de minsta detaljerna i den mikroskopiska världen, som är osynlig för blotta ögat. Här kan ditt barn bland annat studera djur och växter med mikroskopet. Vi erbjuder mikroskop som är enkla och lätta att använda för barn så unga som 3-4 års ålder!

Mikroskop för barn möjliggör kvalitetstid tillsammans

Oavsett vilket mikroskop för barn du väljer så är ett mikroskop en bra present till det nyfikna barnet som vill komma närmare den mikroskopiska världen. Det är också en möjlighet – eller ursäkt – att få spännande och lärorik kvalitetstid med sitt barn. Tillsammans kan ni komma närmare till exempel löv i naturen, jord från trädgården, olika vätskor och mycket mer.
Om du är osäker på vilket mikroskop du ska välja kan du ta reda på mer om urvalet hos Kikkertland nedan.

Vilket mikroskop är bäst för ditt barn?

Har du några nyfikna barn som älskar mikroskop och att undersöka intressanta föremål? På Kikkertland har vi ett stort utbud av mikroskop för barn, så du har de bästa förutsättningarna att hitta ett som passar ditt barns behov. Här kan du hitta allt från nybörjarmikroskop till mikroskopset. Med våra mikroskop har ditt barn stora möjligheter att närstudera djur och växter med en lämplig förstoring på allt från 20x upp till 900x.

Mikroskop för barn från Omegon

Letar du efter ett bra mikroskop till ett rimligt pris? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra mikroskop av märket Omegon. Mikroskopen är bland annat utrustade med bra LED-belysning och underbelysning, så ditt barn har möjlighet att observera och undersöka genomskinliga prover av föremål.

Omegon-mikroskopen för barn har en förstoring på allt från 40x till 400x. Och du kan enkelt växla mellan de olika förstoringarna efter behov genom att vrida på justeringshjulet.
Ta bland annat en titt på vårt Omegon Visiostar-mikroskop som är av bra kvalitet och ett särskilt bra nybörjarmikroskop för barn från åtta år och uppåt. Här får du även tillbehör till ditt nya mikroskop, såsom:

  • Fem stycken förberedda prover
  • Fem stycken klara glas
  • Pipett och pincett
  • Petriskål

Du kan även ta en titt på vårt utbud av mikroskop för barn från märken som Discovery och Carson som båda är amerikanska tillverkare.

Överväg USB-mikroskop med en digitalkamera för barn

Ett USB-mikroskop är ett digitalt mikroskop som är utrustat med en digitalkamera istället för ett okular som ett vanligt mikroskop har. Ett USB-mikroskop för barn skiljer sig från andra mikroskop eftersom det är digitalt, så du kan ansluta det till datorn och observera ditt föremål på en skärm.

Dokumentera de spännande observationerna

Det är möjligt att ta bilder och videoinspelningar med ett USB-mikroskop så att ditt barn kan dokumentera den spännande observationen. Du kan även montera mikroskopet på den medföljande hållaren så att bilden förblir stabil och utan att skaka. USB-mikroskopen på Kikkertland har en förstoring på 25 gånger och upp till 569 gånger, vilket gör det enkelt att visa föremålet på skärmen. Vissa modeller har till och med en inbyggd skärm i mikroskopet.
Dessutom är de kompakta och passar att ta med till skolan, så att kompisar också kan följa med i de roliga observationerna. Då blir mikroskopet snabbt den populäraste – och mest lärorika – leksaken.

Välj ett roligt mikroskopset för barn

Vill du ha allt i ett när du köper ett mikroskop? Då erbjuder vi ett urval av kompletta mikroskopset som passar både barn och vuxna nybörjare. Med ett komplett kit kan du utforska små föremål som du inte kan se med blotta ögat. De kompletta seten innehåller bland annat:

  • Förberedda prover
  • Tomma prover - så att du själv kan hitta föremål att undersöka
  • Pipett
  • Pincett

Du kan använda vårt populära mikroskopset för barn för att undersöka föremål och prover med allt från jäst till bakterier och delar av djur. Om du istället behöver undersöka föremål som mynt, stenar och insekter rekommenderar vi att du använder de lägre förstoringarna för att se tydligt. Du kan även ta en titt på vårt utbud av förstoringsglas, som ditt barn kan ta med sig ut i trädgården för att titta närmare på djur och insekter.

Nybörjarmikroskop för juniorer

På Kikkertland har vi även andra nybörjarmikroskopset från bland annat Viewlux. Här får ditt barn upp till 28 olika delar, som ger stora möjligheter att observera det som är osynligt för blotta ögat. Mikroskopen har en förstoring från 100x och upp till 900x, så att barnen kan se på riktigt nära håll. Dessutom är de batteridrivna och utrustade med ljus.
Välj därför ett mikroskop för barn på Kikkertland, och se fram emot att se ditt barn ägna många timmar åt att utforska och genomföra pedagogiska experiment.

Mikroskop för de yngsta

Har ditt barn ett naturligt intresse för djur och växter? Då har Kikkertland bra mikroskop som är specialdesignade för familjens yngsta medlemmar. Här rekommenderar vi märken som National Geographic och Levenhuk. Varumärket National Geographic erbjuder bland annat mikroskop med en smartphoneadapter. Då kan du använda din smartphone för att spela in dina observationer och se dem igen efteråt.

Både National Geographic och Levenhuk har flera med samma egenskaper, inklusive förberedda prover, blanka objektglas, pipetter och mycket mer. Mikroskopen från National Geographic och Levenhuk är lämpliga för barn från fyra år och uppåt.

Mikroskop med lägre förstoring för barn

På Kikkertland har vi många bra mikroskop med olika förstoringar. Om du behöver hitta ett bra mikroskop för mindre barn rekommenderar vi att du tar en titt på modeller med en förstoring på 20 gånger. Detta gör det enkelt för ditt barn att använda mikroskopet och samtidigt se små föremål tydligt. Mikroskop med förstoringar på 20x eller mindre är lämpliga för barn mellan 3 och 6 år.

Dessutom är de mindre mikroskopen kompakta och lätta att bära på grund av sin låga vikt. Vissa är samtidigt utrustade med LED-ljus och justerbara okular med 10 gångers förstoring. Då kan ditt barn observera föremål, som mineraler, fingeravtryck, stämplar och mycket mer.

Hitta ett bekvämt mikroskop för barn

Många av mikroskopen för barn har en bekväm vinkel, vilket ger bra komfort. Vinkeln gör det bekvämt för ditt barn att observera, samtidigt som du kan justera ögonavståndet till att vara mellan 55 och 75 millimeter, så att barnet uppnår rätt avstånd att observera klart och tydligt.
Titta därför igenom hela utbudet av mikroskop för barn, och hitta exakt den modell som passar ditt barns ålder och behov. Du kan också ta en titt på vårt utbud av kikare för barn, som ditt barn kan använda för att vända blicken mot stjärnorna.

Observera föremål och mikroliv med ditt barn

Du kan enkelt observera föremål och mikroliv tillsammans med ditt barn, även om ni har varsitt mikroskop. Därför har vi på Kikkertland även ett stort utbud av många andra mikroskop som passar vuxna. Är du erfaren och har ett stort intresse för mikroskop och att observera föremål? Då erbjuder vi biologi- och medicinmikroskop som är särskilt lämpade för laboratorier, utbildningsinstitutioner och för hobbyister på hög nivå.

Skulle du hellre kunna koppla ditt mikroskop till en monitor? Då bör du överväga våra högkvalitativa digitala USB-mikroskop , som kommer att hålla i många år. Med ett USB-mikroskop får du möjlighet att ta bilder och spela in video på ditt föremål. Vilket mikroskop du än väljer kommer du att ha gott om möjligheter att observera föremål på nära håll i ditt barns sällskap.

Hitta även mycket annan rolig utrustning för barn på Kikkertland, som uppmuntrar barnet att utforska världen utanför hemmets väggar.