• Returnera julklappar fram till 16/1/23
 • Betala säkert med Klarna
 • Beställ julklappen senast 16. december
 • 5 stjärnor på Trustpilot

Mikroskop för barn

Letar du efter ett mikroskop för barn? På Kikkertland.se har vi samlat ett urval av mikroskop speciellt utvalda för barn. Med våra mikroskop får du möjlighet att undersöka och utforska de minsta detaljerna som är osynliga för blotta ögat. Här kan det nyfikna barnet studera djur och växter med mikroskopet. Vi erbjuder mikroskop som är enkla och lätta att använda. Samtidigt tillåter mikroskopen barnet att se även de minsta och finaste detaljerna av objektet. 

Vi här samlat ett urval av mikroskop speciellt utvalda för barn och nybörjare från National Geographic, Byomic, Levenhuk och Carson.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Vilket mikroskop är bäst för ditt barn?

Har du ett nyfiket barn som älskar mikroskop och undersöker spännande föremål? Då har vi ett stort urval av mikroskop för barn. Här hittar du allt från nybörjarmikroskop till mikroskopuppsättningar. Med våra mikroskop har ditt barn goda möjligheter att noggrant studera djur och växter med en lämplig förstoring av allt från 20x-900x.

Letar du efter ett bra mikroskop med en bra lins till ett rimligt pris? Då rekommenderar vi att du tittar på våra mikroskop från märket Omegon. Mikroskopen är bland annat utrustade med LED-belysning och underbelysning så att ditt barn har möjlighet att observera och undersöka transparenta prover av objektet. De har en förstoring från 40x-400x. Du kan enkelt växla mellan de olika förstoringarna efter behov. Visiostar 400 mikroskopet är av god kvalitet, vilket ger dig ett särskilt bra nybörjarmikroskop. Vi rekommenderar detta mikroskop om ditt barn är 8 år eller äldre.

Mikroskopet innehåller följande:

 • Fem beredda prover 
 • Fem stycken glänsande glas
 • Pipett och pincett
 • Petriskål 

USB-mikroskop för barn

Ett USB-mikroskop är ett digitalt mikroskop som är utrustat med en digitalkamera istället för ett okular som ett vanligt mikroskop har. Ett USB-mikroskop skiljer sig från andra mikroskop eftersom det är digitalt och du kan observera ditt objekt på en skärm.

Det är möjligt att ta bilder och videoinspelningar med ett USB-mikroskop så att ditt barn kan dokumentera den spännande observationen. Du kan också montera mikroskopet på den medföljande hållaren så att bilden förblir stabil och utan skakningar. USB-mikroskopen har en förstoring av 25x-250x, vilket gör det enkelt att visa objektet på skärmen. Mikroskopen av denna typ är kompakta och lämpliga för skolan. De är särskilt bra för barn, nybörjare och människor som är intresserade av naturen och älskar att studera små djur och växter.

Se bland annat vårt MicroFlip fickmikroskop från Carson. MicroFlip är ett extremt kraftfullt LED-upplyst fickmikroskop passande till smartphone. Då kan du enkelt ta bilder och spela in videor av dina resultat.

Mikroskopset för barn

Vill du ha det hela på en gång när du köper ett mikroskop? Sedan erbjuder vi ett urval av kompletta mikroskopet som passar både nybörjare och barn. Med dessa mikroskopuppsättningar kan du utforska små föremål som du inte kan se med blotta ögat. Vårt mikroskopet är från märket Byomic och har en förstoring av 100 till 900 gånger förstoring. Byomic mikroskop kit är perfekta för nybörjare, som är kompletta set med massor av tillbehör för att utforska intresset.

Mikroskopuppsättningarna har tre linser och ett okular på 10 till 20 gånger. Det är bra för dig som vill undersöka föremål och prover med allt från jäst till bakterier och delar av djur. Om du istället behöver undersöka föremål som mynt, stenar och insekter rekommenderar vi att du använder den lägre förstoringen för att se tydligt.

De kompletta uppsättningarna inkluderar:

 • Tre beredda prover 
 • Två tomma prover - så att du själv kan hitta ett objekt att undersöka
 • Ett dias slide
 • Ljus diffusare
 • Pipett
 • Pincett
 • Nål
 • Engelska manual 

Nybörjarmikroskop för junior

På Kikkertland.se har vi även andra mikroskopuppsättningar för nybörjare, bland annat varumärket Viewlux. Här får ditt barn 28 olika delar, vilket ger bra möjlighet att observera det som är osynligt för blotta ögat. Mikroskopen har en förstoring från 100x-900x. De är också batteridrivna och utrustade med en lampa som du kan tända - kom bara ihåg att sätta i batterier först. Du kan utforska kikkertland.dk och läsa mer om vårt sortiment.

Mikroskop för de yngsta

Har ditt barn ett naturligt intresse för djur och växter? Kikkertland har också bra mikroskop som är speciellt utformade för familjens yngsta medlemmar. Här rekommenderar vi varumärken som National Geographic, Carson och Levenhuk. National Geographic-varumärket erbjuder bland annat mikroskop med en smartphone-adapter, så att du kan använda din smartphone för att titta på linserna efteråt.

Dessutom är mikroskopen utrustade med tre objektglas, så att du kan uppnå en förstoring på upp till 640x. Mikroskopen har fin kvalitetsoptik som ger ljusa och skarpa bilder. Likaså har båda märkena LED-belysning med lägre ljusstyrka, så att ditt barn kan observera de transparenta proverna i ljuset - mikroskopet är också batteridrivet, så du kan ta det på en resa. Både National Geographic och Levenhuk har många av samma kvaliteter, och inkluderar därmed också beredda prover, blankglas, pipetter och mycket mer. Modellerna National Geographic, Carson och Levenhuk är lämpliga för barn från fyra års ålder.

Mikroskop med bra förstoring för barn

På Kikkertland.se har vi många bra mikroskop med olika storlekar, och om du behöver hitta ett bra mikroskop för barn, rekommenderar vi att du tittar på märken som Omegon och Viewlux. De har mikroskop för barn med en förstoring av 20 gånger, vilket gör det enkelt för ditt barn att använda mikroskopet och samtidigt se det lilla föremålet tydligt. Det gör dem också lämpliga för barn mellan 3 och 6 år. Mikroskopen är kompakta och lätta att bära på grund av sin låga vikt. Samtidigt är de utrustade med LED-lampor och två justerbara okular med 10 gånger förstoring. På samma sätt är mikroskopen särskilt lämpliga för att observera föremål som mönster, mineraler och stämplar och mycket mer.

Mikroskop från Viewlux är robusta och är utrustade med ett batteridrivet LED-ljus som placeras på toppen och botten av mikroskopet för att uppnå god belysning. Dessutom kan du slå på och stänga av den separat. De har också en 45 graders insikt, vilket är den vinkel du tittar på. Denna vinkel gör det också bekvämt för ditt barn att observera, medan du kan justera ögonavståndet till mellan 55 och 75 mm, så att barnet uppnår rätt avstånd för att observera bra och tydligt.

Mikroskop är den perfekta presenten för barn

Oavsett om du väljer ett USB-mikroskop, fickmikroskop eller en nybörjar-set, är mikroskop en bra present till det nyfikna barnet. Samtidigt är det också en möjlighet - eller ursäkt - att ha spännande och pedagogisk kvalitetstid med ditt barn. Du kan med fördel utforska vårt sortiment och hitta det mikroskop som passar ditt barn bäst.

Observera föremål med ditt barn

Du kan också enkelt observera föremål med ditt barn, även om ni har sina egna mikroskop. Vi har därför också ett stort urval av mikroskop för vuxna. Är du erfaren och har ett stort intresse för mikroskop och observera objekt? Sedan erbjuder vi biologi och medicinmikroskop som är särskilt lämpliga i laboratorier och för hög hobbynivå. Här hittar du märken som  Optika och Levenhuk. Gillar du att ansluta ditt mikroskop till en bildskärm? Då bör du överväga våra USB-mikroskop av god kvalitet, där du får möjlighet att ta bilder och spela in video av ditt objekt. Oavsett vilket mikroskop du väljer har du gott om möjligheter att observera föremål i sällskap med ditt barn.