• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Marin- och båtkikare

Här hittar du ett bra urval av marinkikare.
En bra marinkikare, även kallad båtkikare, är en viktig del av din båtutrustning och ökar säkerheten ombord. På vattnet kommer du troligen behöva använda kikaren vid gryning/skymning och i mörker och det blir därför viktigt med ett så stort ljusgenomsläpp som möjligt, som t.ex. med en 50-56mm lins. Vi rekommenderar 7x50 förstoring då det kan vara svårt att hålla en högre förstoring stabilt i sjögång.

Kikaren bör vara kvävefylld och därmed 100% vattentät och imfri. 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Marinkikare

Trots dagens alla elektroniska navigationshjälpmedel vill man ändå se med sina egna ögon ibland. Men ändå räcker inte alltid ögon till och då behöver man en bra kikare. I många hundra år har kikaren varit navigatörens bästa vän, och trots att du förmodligen har fått många hjälpmedel i konsten att hitta rätt när du seglar är marinkikaren fortfarande ett måste ombord. Ofta ser man ju ”något” men vet inte vad det är och då kommer den bra till hands. 

 

Hos oss på Kikkertland.se hittar du marinkikare och båtkikare som är anpassade för att vara smidiga och lätta att använda när du är ute till sjöss. Kikarna är behändiga och lätta att hantera, samtidigt är våra båtkikare vattentäta och bidrar till att säkerheten ombord ökar framförallt i skymning och gryning där en bra marinkikare är ovärderlig.

Vi säljer marinkikare från kända märken såsom Asphen Marine, Viewlux Nautic, Helios Oceanmaster, Nikon, Fujinon mm.

 

En av de viktigaste egenskaperna med en marinkikare är att den är vattentät och släpper in mycket ljus, vilket är med att bidra till en klar och tydlig bild vilket är avgörande för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kikare ute till sjöss. 

 

Marinkikare bäst i test 

Vi på Kikkertland.se vet vilka kikare som är bra. Vi vill att du ska bli nöjd med din marinkikare, därför har vi båtkikare kikare från kända märken och som vi vet är av bra kvalité, allt för att du som kund ska bli nöjd med ditt köp. Våra olika prislägen gör att du kan hitta en marinkikare som passar din budget och dina behov.

 

Med till att bidra till vårt breda utbud är vår Fujinon marinkikare som passar utmärkt till sjösport. Den är prisvärd med specifikationer som är perfekt anpassade till ändamålet och kan även användas till domare inom sjösport. Det smarta med denna marinkikare är att den flyter på ytan om du skulle tappa den i vattnet medans du seglar eller tävlar. Våra marinkikare passar till såväl professionella som hobby-seglare.
 

Användbara och anpassade funktioner

De större och dyrare modeller har inbyggd kompass för att underlätta användandet. Även om du förmodligen har koll på var nord, syd, öst och väst är när du är ute och seglar kan det underlätta att ha det inbyggt i din kikare. En användbar funktion som man kan få till vissa av våra modeller. Information om detta hittar du i produktbeskrivningen på varje produkt.

 

Här på hemsidan har du även möjlighet att köpa en del tillbehör till din marinkikare. Till exempel kan det vara bra att ha en kikarsele för att minska risken att du tappar din marinkikare i golvet i vattnet när du är ute och seglar.
 

Köp din marinkikare tryggt hos oss

Du kan känna dig trygg och säker när du beställer produkter via oss. Vi erbjuder blixtsnabb leverans och du beställer enkelt här på kikkerland.se. Ett brett utbud av kikare betyder att du kan hitta en kikare som passar just dina behov. Vi på kikkertland.se hoppas att du blir nöjd med din nya kikare!

 

Trustpilot