• Betala säkert med Klarna
  • Leverans inom 3-5 arbetsdagar
  • 5 stjärnor på Trustpilot

Barnteleskop

Teleskop för barn leder mer ofta än sällan till flera timmars observerande för mini-forskare. Gillar ditt barn att ta reda på hur saker och ting fungerar eller att studera natthimlens stjärnor? Då kan en stjärnkikare för barn vara den perfekta presenten, oavsett tillfälle. Ett teleskop kan användas året runt oavsett årstid, och kan ge extra mycket underhållning och motivation till att gå utomhus under årets mörkare dagar. Väljer du ett linsteleskop kan det dessutom användas även på dagtid! Alla teleskop för barn som du hittar här kan användas för åldrarna 6 år och uppåt, och är extra enkla att använda med mindre förstoring. Det är aldrig för tidigt för att börja med stjärnskådning tycker vi på Kikkertland!

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Låt ditt barn upptäcka stjärnhimlens magi med stjärnkikare

Är ditt barn intresserat av att titta på stjärnorna? Barn ställer ofta stora frågor om vår existens - Är vi ensamma i rymden? Finns aliens? Varför finns det så många stjärnor? Hur stor är universum egentligen? Låt ditt barn stilla sin vetenskapstörst med en stjärnkikare, och få utforska rymden med sina egna ögon.

Hos oss på Kikkertland.se kan du hitta ett brett utbud av stjärnkikare, teleskop, kikare och mikroskop som specifikt riktar sig till för barn och juniora. Du är givetvis alltid välkommen att kontakta oss för kvalificerad rådgivning om du har frågor kring ditt val av teleskop.

Många olika teleskop för barn

Här kan du hitta många olika typer av teleskop för barn. Dessa kommer i en storlek speciellt anpassade för barn, med en mindre storlek än vanliga teleskop, samt med förenklade inställningar. Bland de många olika teleskopen som finns för barn, kommer de mest populära modellerna från märkena SkyWatcher, Celestron och Viewlux.

Målet att göra högkvalitativa och prisvärda teleskop för alla

Berättelsen om hur David Shen, grundaren av SkyWatcher, började med att producera teleskop, är en inspiration för oss alla. David Shen började bedriva sitt intresse i optisk design och stjärnkikande när han var 26 år och arbetade som putstekniker på ett forskningsinstitut i Taiwan. Det var en underbar sommarnatt efter jobbet som de starkt lysande stjärnorna lockade David att observera dem med ett teleskop. Efter att ha placerat teleskopet på taket av sin bil, blev synen de magnifika ringarna runt Saturnus, djupt rörande för honom. Den natten gjorde ett starkt intryck i Davids minne sedan och har sedan dess konstant inspirerat honom att leva sin dröm: Att bygga högkvalitativa och prisvärda teleskop för alla.

”Tidigare var teleskop bara tillgängliga för ett fåtal personer. Men jag hoppades att jag skulle kunna hjälpa fler att se längre.” Så sammanfattar David sin dröm. Denna dröm tog gradvis form när David etablerade Synta-fabriken för att bygga optiska instrument på 1990-talet. 1999 lanserade Synta varumärket "SkyWatcher". SkyWatcher fortsätter att utforma och tillverka överlägsna teleskop för entusiaster över hela världen för att förbättra produktkvaliteten och minska kostnaderna.

”Innovera ständigt och utmana alltid dina gränser” är hans enkla motto. Davids passion och kärlek till astronomi har förvandlats till en stor källa till kreativitet och strävan efter kvalitet.

Det är inte ett sammanträffande att majoriteten av våra barnteleskop kommer från just SkyWatcher. David Shens vision om att ge fler möjligheten att se de fantastiska fenomen bortom vår egen jord, är ett mål vi också delar med honom. Genom att erbjuda teleskop även för barn, tillåter vi barn att använda sin nyfikenhet för att själva kunna hitta svar på sina stora frågor om sin och planeternas existens.

Bra teleskop från Skywatcher för barn:

Vilka rymdfenomen kan ditt barn se med ett teleskop?

Teleskop, eller stjärnkikare som de också kallas, är perfekta för dig eller ditt barn som vill studera stjärnhimlen. Med en stjärnkikare från Kikkertland.se kan du se samtliga astronomiska fenomen, såsom månen, stjärnor och stjärnbilder på en klar natthimmel. De främsta himlakropparna du kan se med teleskop är månen, planeter, solen, kometer, stjärnor, samt djupa rymdobjekt - så kallade deep space objects (DSO).

Mängden observerbara objekt samt deras synlighet beror på ett flertal faktorer. Dessa är storleken och den optiska kvaliteten på ett barnteleskop, platsen du befinner dig på när du använder ditt teleskop (mörker, ljusförorening, samt atmosfärisk stabilitet), samt även din erfarenhet som observatör.

Hur fungerar ett teleskop?

Teleskop fungerar genom att ljuset samlas in och koncentreras med hjälp av linser och/eller speglar, på samma sätt som i en kikare. De två mest kända typerna av klassiska, optiska teleskop är refraktor och reflektor. En refraktor använder linser för att fokusera ljuset, medan en reflektor fokuserar ljuset med hjälp av speglar.

Datorstyrda teleskop är moderna varianter, där stjärnbilder och planeter finns inlagda i en databas. Det datorstyrda teleskopet kan själv navigera runt på stjärnhimlen och guida dig till de mest intressanta och sevärda objekten på stjärnhimlen.

Beställ tryggt och enkelt här

Kikkertland är en av nordens största webbhandlare för kikare, mikroskop, teleskop, samt alla tänkbara tillbehör som gör din kikarupplevelse bättre. Eftersom ett teleskop är en stor investering har vi en utmärkt kundservice som kan svara på alla dina frågor som dyker upp. Med ett eget lager kan vi erbjuda dig ett brett utbud till låga priser och snabb frakt.

Behöver du råd eller hjälp til val av stjärnkikare till ditt barn? Då är du välkommen att kontakta oss.