Barnteleskop

På denna sida hittar du ett urval av stjärnkikare som passar barn. Kikkertland har ett brett utbud av lättanvända stjärnkikare för barn från 6 år och uppåt. Dessutom har vi stjärnkikare i flera prisklasser, så du kan hitta en som passar ditt barn och din ekonomi. Ta därför en titt på utbudet av teleskop för barn och beställ en kvalitetskikare som ditt barn kan ha glädje utav. 

Bra kikare för barn med stor nyfikenhet

Är ditt barn nyfiken på rymden och stjärnorna? Då kan en stjärnkikare för barn vara det perfekta verktyget. Ditt barn kan spendera många timmar med att titta på natthimlen, som är både vacker, rolig och lärorik. Med en stjärnkikare från Kikkertland kan ditt barn utforska himlen och dess många vackra fenomen på nära håll. På Kikkertland har vi ett brett utbud av stjärnkikare för barn - både för barn som redan har erfarenhet av teleskop och för de som precis har börjat med astronomi. Du hittar bland annat barnteleskop från några av de bästa märkena på marknaden, som Celestron , Skywatcher, Viewlux och såklart en massa andra. Då hittar du garanterat det kvalitetsteleskop som passar dig och dina behov bäst.

Stjärnkikare för barn med ett nyfunnet intresse för himlen

Om ditt barn är helt ny på stjärnskådning är det en bra idé att börja med ett nybörjarteleskop. Här kan vi rekommendera att välja en stjärnkikare med en linsdiameter på 60 mm från Viewlux Starfinder-serien. En sådan kikare är helt perfekt för en nybörjare inom stjärnskådning – och lätthanterlig för barn.

Ditt barn kan börja med att utforska natthimlen med detta teleskop, som kan komma nära månen och många planeter. Dessutom kan barnstjärnkikaren också användas för fängslande landskapsobservationer. Teleskopet är perfekt för barn från 6 år och uppåt.

Ett barnteleskop för den blivande astronomen

Har du ett barn som alltid har älskat att titta på stjärnorna och planeterna? Kanske har ditt barn till och med använt ditt teleskop och nu vill ha sitt alldeles egna. På Kikkertland har vi flera teleskop för barn som redan visat stort intresse för himlens många fenomen. Vi kan bland annat rekommendera en Skywatcher Mercury 60-stjärnig kikare eller en Astromaster 60-stjärnig kikare.

De är båda bärbara stjärnkikare för barn, vilket gör kikaren bra för att observera både månen och planeterna samt landskapet i det fria. Teleskopen ger en skarp och ljus bild av månen och planeterna som ditt barn kan hitta i galaxen. Bland annat är det då lätt att observera Jupiters månar och Saturnus ringar.

Skaffa en ett bra teleskop med tillbehör för barn på Kikkertland

Flera av våra stjärnkikare för barn på denna sida kommer med tillbehör som kan göra det ännu roligare att studera natthimlen. Du kan bland annat välja en kikare som innehåller en smartphone-adapter så att ditt barn kan ta bilder med en smartphone genom teleskopet. Dessutom kommer en del av stjärnkikarna med tillhörande månfilter, så att ljusstyrkan kan dämpas och ditt barn bättre kan se månens alla vackra detaljer. Du kan även hitta astronomiska filter som solfilter, planetfilter och månfilter under teleskoptillbehör.


Är du osäker på vilket teleskop du ska välja till ditt barn? Då kanske du vill läsa vår guide till stjärnkikare. Här kan du hitta goda råd för att göra rätt val. Du kan också ta en titt på urvalet av barnmikroskop, som låter ditt barn ta en närmare titt på allt man kan hitta på vår egen planet.

Har du frågor om valet av barnteleskop?

Är du fortfarande osäker på vilket barnteleskop som är rätt för ditt barn? Då är du alltid välkommen att fråga oss om råd. Vi har stor expertis och är alltid redo att ge personlig rådgivning på telefon +45 96303409 eller mail info@kikkertland.se. Kontakta oss gärna, så hjälper vi dig att hitta rätt teleskop som ditt barn säkert kommer att älska. Här kan du få en trevlig pratstund med en av våra trevliga medarbetare och få de råd du behöver för att hitta rätt barnteleskop.