Sky-Watcher Heritage 100P Stjärnkikare

Modell/Varunr.: H10245

2.152 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Heritage-100P stjärnkikare
Heritage 100P är ett bra teleskop för dig som vill ha ett kompakt teleskop som du enkelt kan ta med dig på språng eller packa undan på hyllan. Med en kvalitets 100 mm parabolisk spegel är den idealisk för att observera månen och planeterna, se Saturnus ringar och Jupiters månar. Teleskopet är ett Dobsonsk teleskop, och därför är röret monterat på en bas. Detta gör teleskopet extremt kompakt och gör att du kan placera det på bordet när du behöver observera natthimlen.

Utforska natthimlen
Teleskopet har en rördiameter på 100 mm och är tillverkat med paraboliska speglar. En parabolisk spegel slipas till en parabolisk form och ger mycket bättre kontrast i observationer. Den paraboliska spegeln eliminerar också sfäriska aberrationer, vilket ger ännu skarpare bilder med högre kontrast som är fulla av detaljer. Det gör att du får ett mycket bra nybörjarteleskop med hög detaljgrad på planeterna och Månen.

Teleskopet kommer med en röd punktsökare som gör det enkelt att hitta föremålet du letar efter på natthimlen. Dessutom ingår 2 st. okular vars optik är av förbättrad kvalitet - Super Modified Achromats - som garanterar dig en riktigt bra upplevelse. Teleskopet levereras färdigmonterat. Kikaren kan enkelt placeras på en hylla eller på fönsterbrädan.

Ta bilder med din smartphone
Smartphone-adaptern monteras på okularet och sedan sätter du din telefon i den (ingår ej)

Astrofotografering med en DSLR-kamera rekommenderas inte med detta teleskop.
 

Objektivdiameter 100 mm
Brännvidd 400 mm f/4
Okular, 1.25" 25 mm - 10 mm
Förstoring 16x, 32x, 40x, 80x
Tillbehör Rödpunktsökare, 2x Barlow-lins
Vikt 2,8 kg
Max höjd 50 cm
i lådan 100 mm rör | Alt-Azimuth fäste i trä | 2 okular 25 mm och 10 mm | 2x barlow lins | rödpunktsökare | Engelsk manual
Titel Typ Storlek Manual
Manual-Dobson-classic-3.pdf PDF 784.50KB Manual