Skywatcher

Letar du efter ett teleskop som kan ge dig en verkligt universell upplevelse? Ta då en titt på vårt urval av olika teleskop från Skywatcher, ett av de mest kända varumärkena inom kikare och astronomitillbehör. Sedan 1999 har Skywatcher producerat användarvänliga kvalitetsteleskop till låga priser. Skywatchers uppdrag är att utveckla teleskop av högsta kvalitet som alla har råd med.

Hos os på Kikkertland.se hittar du ett stort sortiment av Skywatchers många produkter i ett brett spektrum av priser – så alla kan vara med.

Skywatcher: Gör dig själv till universums centrum

Idag hjälper Skywatcher till att hobbyastronomer – såväl som mer seriösa entusiaster – har tillgång till bra och robusta teleskop. Det gör de både genom att erbjuda produkterna i många olika prisklasser och genom att kontinuerligt utveckla sina teleskop så att de bara blir bättre och bättre. Skywatcher ligger i framkant på området – både när det kommer till glas, optik och användarvänlighet. På så sätt kan du vara säker på att produkterna från Skywatcher har några av marknadens mest innovativa och kreativa lösningar.

Sedan 2008 har Skywatcher samarbetat med Schott AG, en tysk tillverkare av högkvalitativt industriglas. Det gör att Skywatcher alltid kan erbjuda dig en formidabel optik – oavsett vilken produkt du väljer. Och det finns definitivt en produkt för dig också. De många olika teleskopen och kikaren innehåller bländare från 60 mm och upp till 406 mm. Då kan du känna dig som universums centrum.

Börja med Skywatcher stjärnkikare

Har du upptäckt ett nyfunnet intresse för universum och alla dess unika detaljer? Då tycker vi helt klart att bör ta din utforskning till nya nivåer, med en bra kikare som är enkel att hantera. I Skywatcher-serien kan du hitta ett riktigt bra nybörjarteleskop, där allt finns inom räckhåll och är lätt att komma åt. Att utforska himlen ska vara både upplysande och enkelt! Hos oss på Kikkertland.se hittar du flera olika stjärnkikare inom Skywatchers Mercury-serie, så som:

  • Skywatcher Mercury 60 mm inkl. månfilter
  • Skywatcher Mercury 70 mm inkl. smartphone adapter
  • Skywatcher Evostar AZ 90 mm inkl. 6x30 sökare och vändningsprisma

Vill du se andra bra teleskop och stjärnkikare som är lätta att börja med för en ny stjärnskådare? Då bör du ta en titt på vårt sortiment av teleskop för nybörjare.

Bli proffs med Skyhawk

Hyser du en mer seriös astronom under ytan, och söker efter en mer komplett upplevelse? Då bör du överväga en lite större modell, från exempelvis Skywatchers Skyhawk-serie. Här får du en stjärnkikare som ger dig möjlighet att upptäcka även de allra minsta detlajer på stjärnhimlen. Du kan bland annat enklare se:

  • Jupiters månar
  • Saturnus ringar
  • Olika stjärnhopar
  • Avlägsna galaxer
  • Nebulosor

Låter det som något för dig? Då bör du överväga en av de mer professionella stjärnkikarna från Skywatcher. De kommer nämligen att ge dig lite fler möjligheter när du går på upptäcksfärd i det oändliga universet.

För mer seriösa observationer av stjärnhimlen rekommenderar vi bland annat Stjärnkikaren Skywatcher Explorer 130 mm, vilket levereras med motor och stativ. Du kan göra det enkelt att följa himlakropar genom en motor, som får teleskopet att följa planeternas rörelser. Motor till telskop hittar du i vår kategori: Motor- och uppgraderingsset.

Överväg Skywatchers Skyhawk 114

För mer seriösa observationer av stjärnhimlen rekommenderar vi bland annat Skywatcher Skyhawk 114, som har en 114 mm tubus, eller en Explorer modell med en 130 mm tubus. En tubus på 130 mm har en 30 procents större ljusinsamling än en 114 mm. Tubusröret har faktiskt den största betydelsen när det kommer till stjärnkikare, desto större tubusrör, desto mer ljus släpper teleskopet in. Ljuset kan i sig påverka hur tydligt du kan studera den där kratern på månen, Jupiters detaljer, hur tydligt du kan känna igen galaxer och mycket mer.

Båda teleskopen har en kraftigare montering, är mycket stabila samt väger mer. Du kan även koppla in en motor på dessa modeller som kan hitta och följa planeter helt automatiskt, så att du kan hålla ett öga på dem konstant.

Skywatchers professionella Skyhawk-serie

Väljer du att investera i en Skyhawk stjärnkikare från Skywatchers kommer du att få en 114 millimeters objektiv lins och ett stativ ("mount" på engelsk), som gör det enklare att observera himlakroppar med långsamma rörelser. Du kan även göra det extra behagligt att observera universum genom att köpa en motor, som får kikaren att själv följa planeterna i deras banor. Se vårt urval av motorer till stjärnkikare här.

Astrofotografering på expertnivå med Skywatchers Pro Pack 

Är du intresserad av astrofotografering och vill ha ett proffesionellt set att fotografera natthimlen? Då bör du ta en titt på Skywatchers Adventurer Pro Pack. Här får du ett set till astrofotografering och långtidsexponering, som dessutom är smidigt att transportera.

Setet ger dig en stabil bas där du kan leta upp både solen och månen, och ger dig möjlighet att ta vackra astrofotografier med förprogrammerade hastigheter för time-lapse fotografering. För riktigt skarpa och detaljrika bilder av yttre rymden!

Skywatchers stora utbud av tillbehör

En kikare räcker inte alltid till när man utforskar universum. Det kan till exempel vara om du har problem med att justera teleskopet eller få din bild ordentligt förstorad. Det är därför du också kan hitta en mängd tillbehör från Skywatcher, som kan göra din rymdresa ännu mer spännande.

Vi har bland annat filter- och okularset från Skywatcher som ger bättre kontrast, red dot finder som visar vart teleskopet pekar och barlow lins som fördubblar både brännvidden och förstoringen på din kikare.

Vill du ta en närmare titt på solen? Så du måste alltid komma ihåg att använda ett solfilter. Den ger en neutral, vit bild av solen, så att du tryggt och enkelt kan observera de spännande detaljerna eller vara redo när en solförmörkelse inträffar. Hitta ett solfilter till din kikare här.

Skywatcher tar dig till månen och tillbaka igen

Med ett teleskop från Skywatcher får du en knivskarp bild och starka kontraster, så att du tydligt kan få ett öga på universums himlakroppar. Den genomtänkta designen garanterar samtidigt en hög användarvänlighet, vilket kommer att ge dig helt oförglömliga upplevelser av yttre rymden. Gå på upptäcksfärd i Orionnebulosan, Plejaderna, Andromedagalaxen och diverse planeter med en stjärnkikare och tillbehör från Skywatcher. Så kan du snabbt få en närmare relation till våra grannar i det stora universum!

Är du mer nyfiken på vår egen planet? Då kan du även använda ett teleskop från Skywatcher för att observera landskap av alla slag, så som skogar, fåglar och skepp. Kom bara ihåg att bilden är spegelvänd. Föredrar du att bilden är i rätt vinkel? Det kan enkelt fixas med en rättvändande prisma, vilket Skywatcher självklart har i sitt sortiment av tillbehör.

Har du redan en tub och vill kanske ha en ny montering, bör du ta en titt på våra monteringer till stjärnkikare. Här hittar du en mängd stativ och monteringar till ditt teleskop.


Utforska Orionnebulosan, Sjustjärnan och Andromeda-galaxen med ett teleskop och tillbehör från Skywatcher. Då kan du snabbt knyta närmare kontakt med våra grannar i stora universumet. Är du mer nyfiken på närmare grannar? Då kan du också använda Skywatchers linsteleskop för observation av landskap, till exempel frodiga skogar, fåglar och fartyg - tänk bara på att bilden är speglad. Men om du vill ha bilden tillbaka i rätt vinkel så kan du helt enkelt använda ett vändprisma för dessa teleskop – sådana har Skywatcher nämligen också.

Få syn på rätt priser hos Kikkertland.se

Skywatcher lägger ett stort fokus på att alla ska få en möjlighet att köpa deras produkter. Därför producerar de teleskop, stjärnkikare och tillbehör i ett brett spektrum av prisklasser, som inte kommer att ruinera dig. Här hittar du riktigt bra stjärnkikare till de skarpaste priserna. Och turligt nog kommer alla våra stjärnkikare med stativ och tillbehör, så att du slipper använda extra pengar på det!