• Fri frakt vid ordrar över kr. 1000,-
  • Beställ före kl 13.00 och vi skickar samma dag
  • 14 dagars ångerrätt
  • Eget Lager
KATEGORI

Nybörjarteleskop

I denna kategori hittar du de mest populära teleskopen för nybörjare som är enkla att börja med. Alla våra teleskop kommer med stativ och tillbehör så att du snabbt kan komma igång.
Vi är självklart alltid redo att ge kvalificerad rådgivning om du har frågor kring ditt val av teleskop.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Nybörjarteleskop

Intresset för yttre rymden ökar, med fler och fler människor i alla åldrar som fascineras av de många stora fenomen som rymden kan erbjuda. Förutom de många fantastiska planeterna och stjärnorna i yttre rymden, har vi även en hel del obesvarade frågor. Det gör hela upplevelsen ännu mer spännande. Frågorna måste vi vänta med att få svar på, men under tiden kan du med ett teleskop se de olika föremålen och hålla reda på de sällsynta fenomen som uppstår i rymden. Med ett teleskop kan du upptäcka olika planeter, stjärnor och konstellationer på nära håll. Det kan krävas viss övning för att använda ett teleskop, varför det finns många nybörjarteleskop och stjärnkikare som var och en har sina styrkor och svagheter. Att hitta rätt kikare kan vara komplicerat. Därför hjälper vi dig reda ut de grundläggande begreppen för ditt val av teleskop.

 

 

Teleskop

De två grundläggande sakerna som ett komplett nybörjarteleskop eller stjärnkikare består av är själva teleskopet och stativet. Om vi ​​tar teleskopet först finns det flera typer av teleskop, var och en med sina egna styrkor och svagheter. Så innan du går ut och investerar i ett nybörjarteleskop är det ganska bra att veta vad du vill använda det till. Det finns 3 typer av nybörjarteleskop / stjärnkikare för nybörjare:

  • Newton spegelteleskop - Nybörjarteleskop av denna typ skiljer sig inte för mycket från varandra. Huvudspegeln i detta nybörjarteleskop kan dock vara tillverkat av olika typer av glas, vilket kan ge olika bildkvalitet i slutändan. Detta nybörjarteleskop är optimalt för att kika på stjärnor samt för att ta foton.
  • Cassegrain-teleskop - Teleskop av denna typ kan skilja sig något mer från varandra än den föregående typen. Dessa teleskop är ganska kompakta och är otroligt bra på att fånga saker som planeter, månen, stjärnorna och kan fungera som en kraftfull utsiktskikare.
  • Linsteleskop - De är bra för planeter, månen, stora bilder av stjärnhimlen och kan också fungera som en bra utsiktskikare. Dessa teleskop finns i både en lång version och en kort version, där de långa är bra för planeter medan de korta är bra för stjärnor.

Stativ

Nu när vi vet lite mer om de olika typerna av nybörjarteleskop, går vi vidare till nästa grundläggande objekt, nämligen stativet. Ett stativ finns med eller utan motor / datorstyrning. Huruvida du vill välja ett nybörjarteleskop med eller utan motor / datorstyrning beror på vad du vill använda teleskopet till. Använder du ett nybörjarteleskop utan erfarenhet är det idealt att ha motor eller datorstyrning. På så sätt kan du få hjälp med att ta bra bilder, och det datorstyrda teleskopet kan även söka på himlen och hjälpa dig hitta det du letar efter.

All denna information kan vara mycket att ta in, och om du fortfarande är osäker på vilket teleskop du ska börja med är du alltid välkommen att ringa oss med dina frågor!