Linsteleskop

Letar du efter ett nytt linsteleskop som kan uppgradera ditt gamla? Eller är du nybörjare och behöver köpa ditt första teleskop? Då har du kommit till rätt ställe.

På Kikkertland.se har vi både ett stort urval av linsteleskop och mer än 30 års erfarenhet av kikare för astronomi. Här hittar du enkelt linsteleskopet som matchar både dina behov och din ekonomi. En linsekikare är lätt att orientera sig med och är därför särskilt bra som nybörjare. Objektivteleskop är perfekta för dig som vill se skarpa bilder med god kontrast mellan planeter, stjärnor, sol och måne.

Här på Kikkertland.se hittar du ett stort urval av linsteleskop från välkända märken som Skywatcher, Celestron, Omegon och Viewlux. 

Linsteleskop - ett klassiskt teleskop

När du väljer ett linsteleskop får du ett klassiskt teleskop som är bra för att observera stjärnor och planeter. Det är den välkända modellen som har ett långt rör monterat på ett stativ. Du måste naturligtvisvara medveten om att det finns en stor skillnad mellan de olika linsteleskopa - både vad gäller pris och innehåll. Uppriktigt sagt: När du betalar för mer får du också mer.

Vi har ett brett urval av teleskop från välkända märken som Skywatcher, Celestron, Omegon och Viewlux.

På Kikkertland.se hittar du produkter i flera prisklasser, så du kan definitivt hitta ett teleskop som passar både din budget och dina behov. Du hittar både linsteleskop i långa versioner och kortare varianter. De långa versionerna är bra för att se planeter, medan de kortare är bättre för att titta på stjärnor. Du kan också använda linsteleskop som tubkikare.

Ett bra nybörjarteleskop

Om du letar efter ett bra nybörjarteleskop - oavsett om det är för dig själv eller ditt barn - rekommenderar vi att du tittar på våra linsteleskop från märket Skywatcher eller Celestron. Vi har ett urval av bla. Starfinder 60, Mercury 60 och Astromaster 60 teleskop, som är ett linsteleskop av hög kvalitet till ett bra pris. Dessa linsteleskop är lätta att använda, vilket gör dem idealiska som nybörjare. Och de är så lätta att använda att de passar både barn från sex års ålder och vuxna. Bland annat ingår flera okular som ger dig olika förstoringar. Således har du möjlighet att utforska månen och planeterna med olika förstoringar. Dessutom ingår en 2x Barlow-lins, vilket fördubblar förstoringen.Mercury- och Astromaster-teleskopen är särskilt lämpliga för visning av månar och planeter. Således har du både möjlighet att se Saturnus ringar och Jupiters månar samt de klara nebulosorna som till exempel finns i Orion-nebulosan. Dessa teleskop är också lämpliga för landskapsobservationer av fåglar och båtar när de kretsar runt bilden. Dessutom ingår en liten sökare placerad på sidan av teleskopet, vilket gör det lättare att lokalisera önskat objekt.

Studera stjärnhimlen med linsteleskop

Om du är fascinerad av stjärnhimlen, överväga att titta på Skywatchers Startravel-linsteleskop, som ocksåär ett bra nybörjarteleskop. Här får du ett teleskop som är lämpligt för att studera stjärnhimlen och se ​stjärnkluster. Stjärnkluster är större grupper av stjärnor som samlas. Du har också möjlighet att se underbara nebulosor. Startravel-modellerna är lätta att transportera och de är också lämpliga för att observera månen och planeterna. Linsteleskopen har en linsdiameter på 102 och 120 millimeter och fångar 300–400 gånger så mycket ljus som du kan med blotta ögat. Samtidigt är det dubbelt så mycket ljus som med en kikare på 70 millimeter. Linserna är akromatiska, vilket ger en stor ljustransmission och en hög kontrastbild. Linsteleskopet är monterat på ett AZ-stativ, som du kan flytta horisontellt och vertikalt och som gör dem lätt att använda. Du kan också använda startravel kikaren som spotting scope, eftersom de är utrustade med en 45 graders högervänd diagonal, vilket ger en högervänd bild som gör det enkelt att observera på land. Det är också bra att titta över större avstånd som havet och naturen. Ett linsteleskop från Skywatcher är alltså mycket mer än bara ett teleskop.

Perfekt för att se planeter med

Är du intresserad av att utforska olika typer av planeter och stjärnor i vårt universum? Ett linsteleskop är perfekt för dig som vill utforska galaxen på nära håll. Den passar perfekt för att observera månen, solen, stjärnorna och de olika planeter som du kan hitta i galaxen. Dessutom är det bra att ta breda bilder av stjärnhimlen. Med ett linsteleskop kan du enkelt orientera dig runt galaxen. Av den anledningen kan du också använda den som teleskop för nybörjare.

Bärbart linsteleskop med bra optik

Vill du ha ett bärbart och användarvänligt linsteleskop med kvalitetsoptik? Då kan du titta på Celestron Astromaster-linsteleskop. Här får du ett avtagbart teleskop med bra helbelagd optik som ger en ljus och skarp bild av månen och planeterna. Med dessa teleskop kan du observera Saturnus ringar och Jupiters månar. Vi har teleskop från Astromaster som erbjuder en förstoring mellan 45 och 90 gånger eller 35 gånger till 70 gånger beroende på vilken modell du väljer. Dessutom har de mellan 142 gånger och 165 gånger, som de högsta användbara förstoringarnaberoende på vilken av våra Astromaster-modeller du vill ha.

Ett månefilter och en smartphoneadapter ingår också så att din smartphone och ditt teleskop kan samarbeta och ta bilder av dina observationer genom teleskopet. Månfiltrets funktion är samtidigt att dimma ljuset, så att du bättre kan se månens kratrar. Du kan också använda dessa linsteleskop för landskapsobservation, eftersom bilden är upp och ner och du därför kan se bättre. Astromaster-modellerna är både enkla och snabba att installera, medan de har ett program med 10.000 objekt och en stjärnkarta som du kan skriva ut.

Vi hjälper dig att hitta rätt linsteleskop

Vi är alltid redo att hjälpa och ge råd i de olika objektivkikarna. Du är naturligtvis altid välkommen att ringa eller skriva till våra experter och få råd och vägledning. Se vår kontaktuppgifter nedan.

Om du är osäker på valet av teleskop ger vi dig kvalificerad rådgivning om det bästa valet av linsteleskop. Om du inte är helt säker på hur du använder ett linsteleskop hjälper vi dig gärna med ditt nya teleskop så ​att du är redo att utforska galaxen.

Läs mer om teleskop i vår guide

Du kan också läsa mer om teleskop och teleskop i vår guide till teleskop, som du hittar på webbplatsen. 

Här kan du läsa mer om följande:

  • Hur man väljer rätt teleskop
  • Datorstyrd och manuellt styrt teleskop
  • Teleskop för barn och vuxna