Sky-Watcher Mercury 70 stjärnkikare inkl. smartphone adapter

Modell/Varunr.: H10720PK

2.151 SEK 2.305 SEK

Klarna

Produkter i paketet:
  • 1 x Sky-Watcher Mercury 70 stjärnkikare
  • 1 x Smartphone Adapter

Lagerstatus: Finns i lager

st.

Sky-Watcher Mercury 70 stjärnkikare
Med Sky-Watcher Mercury 70-kikaren ("storebror" till Mercury 60) har du en bra nybörjarkikare med allt du behöver för att utforska månens många detaljer och planeternas underbara värld. Den rekommenderas särskilt för nybörjaren som har ett spirande intresse för universums fenomen. Barn från ca. 6-åringar kan (med hjälp av en growler) börja sin astronomikarriär med detta teleskop.

Kikaren kommer med ett AZ-aluminiumstativ. Det är ett lättviktsstativ som är väldigt användarvänligt. Du kan enkelt ställa den på föremålet genom att vrida på själva röret. Två okular och en 2x barlow-lins ingår också. Den ger dig förstoringarna 28x, 56x, 70x och 140x. Dessa är lämpliga förstoringar för teleskopet, som utnyttjar teleskopets fulla potential.

En smartphoneadapter ingår i paketet. Du kan montera detta på okularet, varefter du monterar telefonen i smartphone-adaptern. Nu kan du snabbt och enkelt ta bilder av dina observationer och föreviga ögonblicket.

Utforska Månen

Kikaren ger en skarp bild och en bra kontrast. Det blir självklart att noggrant studera Månens många dalar och toppar. Du kommer att få riktigt fina detaljer med en 140x förstoring av Månens kratrar. Vill du ha ännu bättre bilder på Månen går det att köpa ett månfilter till kikaren. Förutom Månen kan du se de stora planeterna i vårt solsystem som Jupiter och de fyra ljusaste månarna samt Saturnus vars ringar också kan ses med 140x förstoring. Om du vill studera solen och solfläckarna på nära håll måste du köpa ett solfilter.

Teleskopet kan också användas för landskapsobservation av t.ex. natur, fåglar, båtar (observera dock att bilden är spegelvänd). För att vända bilden rätt kan du köpa ett rättvandande prisma.
 

Modell Mercury 70
Objektivdiameter 70 mm
Brännvidd 700 mm (f/10)
Okular, 1.25" 25 mm - 10 mm
Förstoring 28x, 56x, 70x, 140x
I paketet Tubus 70 mm | AZ aluminiumsstativ | 25 mm och 10 mm okular | 6x24 sökare | 2x barlow-lins | Smartphoneadapter | Engelska manual