Bärnstenlampor

En bärnstenlampa - eller UV-ljus – är ett fantastiskt verktyg när du ska till stranden och leta efter bärnsten. På grund av bärnstenslampans UV-ljus kommer bärnsten att lysa upp på stranden, vilket gör det mycket lättare för dig att upptäcka. Därför är bärnstensjakt med en professionell bärnstenslampa ett snabbt och effektivt sätt att hitta bärnsten. På Kikkertland.se har vi ett stort urval av ficklampor, pannlampor eller förstoringsglas med UV-ljus, så att du kan få just den bärnstenslampa som passar dig och dina preferenser! Se hela urvalet nedan. 

Bärnstenslampor på Kikkertland.se

Behöver du ett nytt UV- ljus? Då kan du på Kikkertland.se hitta ett brett utbud av bärnstenslampor från bland annat det populära märket Nextorch. Nextorch är allmänt erkända för sin goda kvalitet inom ljus, delvis för att deras produkter testas av både professionella produktdesigners och vanliga användare. Därför är du garanterad högsta kvalitet när du köper en ny UV-ficklampa av oss.

Beställ din nya bärnstensfärgade lampa på Kikkertland.dk idag – så säkerställer vi en snabb leverans till dig!

Hur hittar man bärnsten med en UV-ficklampa?

Att söka efter bärnsten med bärnstenslampor har blivit otroligt populärt de senaste åren. Är du en av dem som älskar att leta efter bärnsten på de svenska stränderna, men har du aldrig riktigt haft någon tur? Då kan vi varmt rekommendera att du investerar i ett bra och kraftfullt bärnstensljus för att vända lyckan. Bärnstenslampor har ett skarpt UV-ljus, vilket gör att bärnstensklumparna lyser upp när den ultravioletta ljuskäglan från bärnstenslampan träffar dem. Det är ett otroligt enkelt och snabbt sätt att hitta bärnsten, då man kan se bärnsten på långt avstånd.

Sök med ljus och lykta efter havets guld

Bärnsten är tusentals år gammalt harts som har härdats. Inuti kan det finnas små djur, så att bärnsten faktiskt kan likna en genomskinlig förstening. Dessutom är bärnsten ett väldigt lätt material, och det har den vackraste gyllene färgen, varför det också kallas: Havets guld.

Bärnstensljusen är väldigt användbara både för den som tycker bärnsten är vacker, men även för den som är intresserad av fossiler. En bärnstensfärgad lampa är extremt användbar eftersom den lyser upp bärnsten när den träffas av ultraviolett ljus. Du är därför inte i tvivel när bärnstensklumparna lyser upp på stranden, vilket gör det lättare än någonsin att upptäcka "havets guld".

Undersök bärnstenen med ett mikroskop eller UV-lupp

Om du är intresserad av att undersöka djuren inuti bärnstensklumpen rekommenderar vi att du tar en titt på våra mikroskop. Här hittar du både stora och små mikroskop, så att du kan undersöka bärnsten i fält eller hemma. Vi har bland annat både ett fickmikroskop med UV-ljus och ett förstoringsglas med UV-ljus, så du har allt du behöver för att hitta och undersöka bärnsten på stranden.

Du kan använda bärnstensfärgade lampor både natt och dag

Du kan använda bärnstenslampor i både dagsljus och när det är mörkt. Det är dock lättast att se bärnstensklumparna i mörkare omgivningar mot kvällen eller tidigt på morgonen - när det fortfarande är mörkt - då ljuset från UV-lamporna inte är så tydligt under dagen.

Så är du trött på att leta efter bärnsten utan lycka? Då blir det plötsligt lätt att hitta både stora och små klumpar av bärnsten när man använder ultraviolett ljus från bärnstenslamporna.

Var är det lättast att hitta bärnsten?

De kilometerlånga och breda svenska kusterna är idealiska för att söka efter bärnsten. Och det kan vara roligt för både vuxna och unga att gå till stranden och leta efter bärnsten när som helst på året. Men vilken tid är bäst och hur ska vädret vara? Höst- och vintermånaderna är en idealisk tid att leta efter bärnsten, enligt bärnstensexperter. Det är nämligen här som det sköljs upp mest bärnsten, och det är inte lika stor konkurrens jämfört med sommaren.

Behöver du något som håller dig varm när du går till stranden och letar efter bärnsten? Hos Kikkertland kan du köpa både Termokoppar och termosar som håller dina drinkar varma i upp till fem timmar! Se hela utbudet av vår friluftsutrustning inklusive de fantastiska termiska produkterna från Stanley här på Kikkertland.se

Vinden är din vän

Många bärnstensintresserade rekommenderar att ge sig ut på bärnstensjakt direkt efter en storm, eftersom vinden gräver bärnsten fri från sanden. Bärnsten, som är förstenad harts och lättare än sten, skakas lättare loss från sanden i en mycket hård vind. Och eftersom bärnsten sköljs in från havet med tång, träpinnar och snäckor blir det ett särskilt bra ställe att leta efter.

Vilken bärnstenslampa ska jag köpa?

Som med många andra saker går pris och kvalitet ihop när du ska köpa en ny bärnstensfärgad lampa. Det är därför viktigt att du inte bara köper det första erbjudandet du stöter på. Här är det en bra idé att gå efter välkända märken som är erkända för sin goda kvalitet, så att lampan fungerar optimalt när du först ger dig iväg.

NexTorch: Kvalitet till förmånliga priser

Du kan enkelt köpa bärnstenslampor från erkända kvalitetsmärken till extremt rimliga priser. På Kikkertland.se rekommenderar vi märket Nextorch, då de är ett av de ledande varumärkena inom exklusiva kvalitetsljus, som:
 

Nextorch har också vunnit stor uppskattning för att designa många prisbelönta lampor genom åren, vilket är din garanti för den höga kvaliteten. Det är också viktigt att köpa en bärnstenslampa som är vattentät, då du behöver kunna ta ut den i alla slags väder. Alla Kikkertland.se's bärnstenslampor är vattentäta, så du kan använda dem i regn, snö och slask. I urvalet kan du hitta bärnstenslampor i form av:
 

  • UV ficklampor
  • UV pannlampor
  • Lupp med UV-ljus
  • Fickmikroskop med UV-ljus 

Kikkertland är specialister på kvalitetsljus

Är du osäker på vilken bärnstenslampa du ska välja? Då står Kikkertlands experter redo att hjälpa dig. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att sälja kvalitetsprodukter:
 

Vi garanterar alltså goda och riktiga råd när du ringer oss på telefon +4596303409, så att du får den bästa lösningen till bästa pris.