Sky-Watcher Mercury 60 stjärnkikare inkl. månfilter

Modell/Varunr.: H10200

1.383 SEK 1.845 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Mercury 60 stjärnkikare
Mercury 60 är en kvalitetsstjärnkikare från Sky-Watcher för den unge forskaren som vill närstudera Månen och de stora planeterna i solsystemet. Den är lätt att använda tack vare ett enkelt stativ. Detta gör den även idealisk för barn från ca. 6 års ålder. Var medveten om att hjälp från en vuxen kommer att behövas.

Stjärnkikaren levereras med 2 st. okular och en 2x barlow-lins som ger dessa förstoringar: 35x, 70x, 140x. Börja alltid med den lägsta förstoringen eftersom det gör det lättare att hitta objektet och byt sedan till ett annat okular eller använd 2x barlow-lins nu. Detta innebär att teleskopet levereras komplett och redo att användas med alla nödvändiga tillbehör. Kikaren ger en skarp bild och en bra kontrast.

Denna installation är mycket populär bland nybörjare inom astronomi eftersom den är väldigt enkel att använda. Hela teleskopet är mycket lätt att flytta i både azimut och höjd. För nybörjare har det fördelen att man inte behöver oroa sig för att först justera teleskopet före användning. Att ställa in teleskopet är därför mycket snabbt och enkelt: ställ bara upp stativet och montera röret, fäst teleskopet på det, och du är redo att gå! Finjusteringsanordningarna kan låsas i båda axlarna så att föremål förblir i synfältet när de hittas.

Utforska Månen
Detta teleskop är mycket lämpligt för den första utforskningen av natthimlen. Att observera månen är en imponerande upplevelse i detta teleskop, eftersom det kan förstora upp till 140x. Du kommer därför väldigt nära Månens kratrar, toppar och dalar, och det blir också just Månen som du i första hand kommer att utforska med Mercury 60. Dessutom kan du även observera de större planeterna i vårt solsystem. Bland annat kan du se Saturnus och Jupiter.

Som en bonus kommer det att vara möjligt att studera landskapet och det rika djurlivet med detta teleskop, eftersom det är ett linsteleskop. Observera att bilden kommer att speglas (höger/vänster) genom teleskopet. För att invertera bilden, använd ett 1,5x inverterande okular, som ingår i förpackningen.
 

Modell Mercury 60
Objektivdiameter 60 mm
Brännvidd 700 mm (f/11.67)
Okular, 1.25" 20 mm - 10 mm
Förstoring 35x, 70x, 140x
Tillbehör

5x24 sökare, 1.5x vändokular, 2x barlow-lins

I paketet 60 mm rör | AZ aluminiumsstativ | 1,5x vändokular | 10 mm okular och 20 mm okular | 2 x barlow lins  | 5x24 sökare | engelska manual
Titel Typ Storlek Manual
Manual-AZ-Montering-2023-2.pdf PDF 476.38KB Manual