Celestron StarSense Explorer 70 stjärnkikare

Modell/Varunr.: C22450

2.199 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager - Leveranstid 3-5 arbetsdagar
st.

Celestron StarSense Explorer 70 stjärnkikare
Starsense 70 är idealisk för den yngre forskaren som har ett spirande intresse för natthimlen och därför vill observera Månen och de stora planeterna i vårt solsystem. Den är användarvänlig och enkel att använda tack vare ett enkelt stativ. Därför rekommenderas det för barn under 6 år. Tänk dock på att barn måste ha hjälp av en vuxen.

Fördelen med Starsense 70 är den revolutionerande tekniken som ingår. Du får tillgång till en app som använder din smartphones GPS och kamerateknik för att bestämma himlens positioner i förhållande till var du står. Det betyder att appen hjälper dig att navigera runt natthimlen och gör det enklare att hitta de olika föremålen.

Teleskopet styrs manuellt, men i appen kan du välja det objekt du vill hitta. Följ sedan pilarnas riktningar och centrera den till sist i sökaren. Denna speciella design fungerar på ett liknande sätt som ansiktsigenkänningsteknik, istället letar man efter likheter och mönster i stjärnhopar eller stjärnkartläggning.

Celestron StarSense Explorer-appen är tillgänglig för downloading från Google Play Store eller Apple Store och kan anslutas till de flesta smartphone-enheter (Android 7.1.2 och senare och iPhone 6 och senare). 5 licenser ingår i appen.

Utforska månen och planeterna
Stjärnkikaren är särskilt lämplig för närstudier av Månens dalar, toppar och kratrar. De två medföljande okularen och barlow linsen gör det möjligt att komma riktigt nära detaljerna, då du har möjlighet att förstora upp till 140x. Det blir därför också möjligt att titta närmare på de stora planeterna i vårt solsystem. Se bland annat Saturnus och ringarna, Jupiter och de fyra ljusaste månarna och till och med Mars, när planeterna är rätt inriktade på himlen i förhållande till jorden.

Som en bonus kan teleskopet även användas för landskapsobservation. Den medföljande 90 graders diagonalen gör det möjligt att vända bilden rätt, så att du kan studera landskapet på dagen och Månen på kvällen.

Fotografi
Ta bilder av dina observationer med din smartphone. Allt du behöver är en smartphoneadapter. Placera adaptern på okularet och fäst din smartphone på den. Då är du redo att ta bilder.

Det är inte möjligt att ansluta en DSLR-kamera till denna modell.

Diameter tubus

70 mm

Brännvidd

700 mm  (f/10)

Okularer, 1.25"

20 mm - 10 mm

Förstoringar

28x, 56x, 70x, 140x

Tilbehör

Smartphone adapter | 2x barlow lins | 10mm og 20mm okular

Software

StarSense Explorer app | Celestron Starry Night Basic Edition Software

Högsta användbara forstöring

165x

Vikt

3,35 kg

Stativ

Azimuth stativ

Paketet består av

Optisk tube 70 mm | AZ stativ | 25mm & 10mm okular | Omvänd diagonal |  2x Barlow lins | StarPointer | Tilbehörsfack | StarSense Explorer smartphone håller | Engelska manual