• Returnera julklappar fram till 16/1/23
  • Betala säkert med Klarna
  • Leverans inom 3-5 arbetsdagar
  • 5 stjärnor på Trustpilot

Discovery

Är du intresserad av att studera de små detaljerna på nära håll? Då är en av Discoverys produkter med största sannolikhet något för dig. Vårt urval av Discoverys produkter spänner över allt från mikroskop till kikare, vilket kan vara till hjälp för att närmare studera dina friluftsintressen. Kikkertland har ett brett utbud som är anpassat för varje smak och speciellt för dig med naturhobby.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Vilket mikroskop passar dina behov?

Det finns många varianter av mikroskop att välja mellan, och det kan därför också vara övermäktigt att välja rätt. Först kan det vara en bra idé att identifiera vad du ska använda mikroskopet till och hur små detaljer du behöver för att kunna se med enheten.

Ett mikroskop består av två typer av linser: ett objektiv och ett okular. Till mikroskopet finns en platta för placering av föremålet och ett system för belysningen. När ett föremål placeras på plattan förstoras det. Därmed kan du se små detaljer som du inte skulle kunna se med blotta ögat, oavsett om det är mikroskopi av celler, bakterier eller något helt annat.

Om man ska generalisera kan man säga att det finns två typer av mikroskop: Stereoloupe och monokulära mikroskop.

Stereolupp: Detta är också känt som det binokulära mikroskopet. Stereoförstoringsglaset är den mest spridda modellen, som du kan få både med eller utan inbyggt ljus. Du kan enkelt se allt du kan få under mikroskopets glas. I en stereolupp kan du använda båda ögonen för att titta genom mikroskopet, det vill säga det finns två okular.

Monokulär: Till skillnad från stereoförstoringsglaset har det monokulära mikroskopet bara ett enda okular - så du kan bara titta igenom det med ett öga. Men monokulärt mikroskop är ändå fördelaktigt när man vill studera små detaljer.

Det finns en hel del olika typer av mikroskop, men om du älskar att undersöka grundforskning inom till exempel biologi, så är förmodligen ett av Discoverys mikroskop något för dig!

 

Discoverys mikroskop för hela familjen

Discovery har ett brett utbud av produkter för hela familjen. Tillsammans kan ni fördjupa er i ett litet projekt om forskning inom biologi. Med ett mikroskop kan du enkelt utföra små experiment och undersöka celler och bakterier i till exempel petriskålar. Om så inte är fallet är mikroskop också bra för skolor och elever som kan ha nytta av undervisningen. Det finns många olika typer av mikroskop. Du kan t.ex. köpa:

  • Discovery Pico Microscope 40x-400x är lätt att använda och drivs av en nätsladd, som ingår, eller 3x AA-batterier, som inte ingår. Dessutom har du turen att specialistboken "Invisible World" ingår, så du kan lära dig mycket spännande om mikroskopins värld.
  • Discovery Digital Microscope Artisan 128 kan förstora med 20x-500x. Mikroskopet är jättebra att använda för arbete med t.ex. metaller, restaurering, smycken och reparationsarbeten.
  • Discovery Microscope, 40x-640x är ett mikroskop lämpligt för barn som älskar att undersöka mikroskopiska celler, bakterier etc.

Det här är bara några av de fantastiska Discovery-mikroskop som du kan se på webbplatsen. Vårt sortiment erbjuder även ett utforskarset, som är särskilt bra för den lilla äventyraren. Genom att köpa detta set blir du den lyckliga ägaren av kikare, kompass, visselpipa och mycket mer.

 

Discoverys kikare för hela familjen

Kikkertland erbjuder även en kikare som hela familjen kan använda. Det spelar ingen roll om du älskar att vandra, fiska eller något helt annat. Vi kan t.ex. erbjudande:

  • Discovery Gator 8-20x25 kikare är lämplig för vandring, är kompakt och lätt att ta med på resan.
  • Discovery Basis kikare, 8x21 är bra för resebruk och långa promenader eftersom du får en liten kikare med stort synfält.
  • Discovery Breeze Marine-kikare är för dig som behöver vattentät kikare för fiske, segling, vattensport mm.

 

Kikkertland levererar Discovery-kikare och Discovery-mikroskop av hög kvalitet

På Kikkertland levererar vi därför högkvalitativa produkter och det gäller givetvis även våra Discovery-produkter. Mikroskopen kan användas för flera typer av yrken, oavsett om det är biologiskt, medicinskt, bakteriologiskt osv. Om det till exempel är för att studera naturen i undervisningssammanhang i grundskolan så äger vi också en modell som passar barn.

 

Har du bestämt dig för vilket mikroskop du ska köpa?

Beställ den online på denna sida eller kom förbi vår butik i Aalborg. Här kan du se mikroskop med egna ögon samtidigt som vår kompetenta personal ger dig vägledning och råd. När du har beställt eller lämnar vår butik har du den ultimata laboratorieutrustningen. Ring våra experter på tel +45 96 30 34 09.