Baader

Baader är ett erkänt tyskt företag med över 50 års erfarenhet av att producera och installera astronomiska produkter. Baader Planetarium är särskilt känt för sin fantastiska utrustning för teleskop för observationer av universum men också mycket mer!

De flesta amatörastronomer känner till Baader Planetarium främst på grund av deras fantastiska astronomiutrustning, men också deras många olika okular, solfilter och adaptrar som säkerställer en säker anslutning mellan teleskopet och tillbehören som ansluts. Detta gäller bland annat den välkända okularserien Hyperion, som också snabbt har blivit en fixtur här på Kikkertland.se. Baader Planetarium, baserat i Bayern, har byggt och installerat över 450 observatoriekupoler under de senaste 40 åren. Och det måste därför dras slutsatsen att de har god kontroll över vad de gör.

Om du är intresserad av astronomi rekommenderar vi att du tittar närmare på vårt urval av Baader nedan. 

Baaders historia

Grundaren av Baader, Claus Baader, föddes 1924 i Schliersee i Oberbayern, Tyskland. Han utbildade sig som journalist efter examen från gymnasiet i Augsburg och blev en framgångsrik fotograf. Han utvecklade sedan skolplanetarium som skulle vara utgångspunkten för Baader-företaget. Idén att utveckla ett planetarium för utbildningsändamål kom från de oändliga frågorna som hans son Thomas ställde till honom. 1966 bjöd den färdiga produkten - Baader School Planetarium - med en diameter på 50 centimeter in till massor av upplevelser, lärande och lek.

Företagets grundare, Claus Baader, dog 1995, men hans arv och produktioner lever vidare. Bland annat har International Astronomical Union utnämnt en mindre planet 5658 Clausbaader efter honom. Familjen Baader driver företaget fortfarande den här dagen och de säljer högteknologiska teleskoptillbehör till bland annat universitet och institutioner runt om i världen.

Baader levererar högteknologisk astronomiutrustning

Baaders expertis inom material, teknik och astronomi fick dem att utöka sitt sortiment och är därför idag kända för mycket mer än bara skolplanetarium. 

Baader erbjuder bland annat: 

 • Solfilter
 • Solförmörkelseglasögon
 • Baader hyperion okulär
 • Okular set
 • Teleskop strömförsörjning
 • Astrosolar solfilter
 • Hyperion T2-adaptrar

Baader är världsberömda för sitt omfattande utbud av astronomitillbehör som de ständigt utvecklar. Se hela utbudet av teleskoptillbehör under tillbehör till teleskop.

Baader Astrolar solfilter för säker observation av solen

Det är direkt skadligt för ögonen att titta på solen eller solförmörkelsen utan skydd. Använd därför solförmörkelseglasögon för att titta på solen eller en solförmörkelse. Om du använder ett teleskop kan du köpa solfilter.

Baader Solfilter i A4-storlek så att du kan skapa ditt eget solfilter och göra det säkert att titta på solen. Det smarta är att detta kan anpassas exakt efter din kikare.

Du kan också välja Baader AstroSolar Solfilter för teleskop, som är ett solfilter för säker solobservation och fotografering som passar alla teleskop. solfiltret är också lämplig för stora förstoringar och för detaljerad observation av solfläckar. Förutom det breda synfältet är det extremt populärt för astrofotografering.

Hitta hela urvalet av Kikkertlands solfilter under menyns solfilter.

Baaders Hyperion okular

Här på kikkertland.se hittar du Baaders populära Hyperion-okular. Vi har olika paketlösningar eller enstaka lösningar som Hyperion-serien, som är utformade för visuell och fotografisk användning och är fantastiska för båda. Okularen har en helvinkel på 68 grader, vilket är det största synfältet du kan se utan att anstränga eller vända ögonen. Köp till exempel:

Baader Hyperion komplett okular set innehåller så många som 7 st. Hyperion okular som kommer med storlekarna:

 • 5 mm
 • 8 mm
 • 10 mm
 • 13 mm
 • 17 mm
 • 21 mm
 • 24 mm

Satsen innehåller ett praktiskt fodral för förvaring av okularen.

Eller Baader Hyperion starter okular set som innehåller 4 st. Hyperion okular i storlekarna:

 • 5 mm
 • 10 mm
 • 17 mm
 • 24 mm

De kommer också i en bekväm resväska.

Och slutligen Baader Hyperion okular, som är ett enkelt och bekvämt okular med ett stort synfält som är lätt att använda - även med glasögon - populärt för astrofotografering.

Vi erbjuder därför okular för teleskop för både entusiasten, hobbyister och nybörjaren inom astronomi.

Köp säkert på Kikkertland

Med Baaders fantastiska produkter får du hög kvalitet till låga priser. Du kan därför säkert och lugnt beställa dina Baader-produkter här på Kikkertland.se, så skickar vi varan så snart som möjligt!

Om du är osäker eller vill ha professionell rådgivning för ditt köp av Baader-produkter eller andra märken har vi alltid en expert redo att svara på dina frågor. Du kan kontakta oss via telefon eller mail. Vi har ett helt team av experter redo att svara på alla dina frågor - och här hos oss finns inga dumma frågor.