ZEISS Victory SF 32 Kikare

Pris från 29.229 SEK

Klarna


ZEISS Victory SF 32 Kikare
ZEISS Victory SF är ett fantastiskt kikare med optik i världsklass, speciellt designad för birdere och djurentusiaster. Kikarens kompakta storlek, fantastiska ljusöverföring, SmartFocus Concept och ergonomisk konstruktion gör den till din perfekta följeslagare vid djurobservationer och resor runt om i världen.

Optik och synsfält
Eftersom fåglar ofta gömmer sig i tätt busk, är det viktigt att ha ett brett synfält så att du kan se alla rörelser. Det är också viktigt om du måste följa större djurbesättningar och samtidigt ge dig den fulla upplevelsen av landskapet. Med ett brett synfält på 155/1000 meter ökar ZEISS synfältstandarden med 20% jämfört med andra kikare.

De kompakta kikarna har UFL- och HT-glas. UFL är ett optiskt system med flera SCHOTT-fluorlinser som garanterar 100% naturlig färgåtergivning, 90% ljusöverföring och oöverträffad skärpa. Dessutom har kikaren HT-glas (SCHOTT-high-transmission glass) som i kombination med fluoridglas garanterar högsta möjliga ljusöverföring.

Fluoridglas är det bästa på marknaden, och därför får du en fantastisk upplevelse av natur och djurliv med en Victory SF-kikare. Även de minsta detaljerna och nyanserna är synliga för dig så att du enkelt kan identifiera objektet. Hög ljusöverföring är oerhört viktigt om du behöver upptäcka fåglar gömda bakom mörka träd eller om du behöver observera runt soluppgång och solnedgång. Detta garanterar ljusa, detaljerade och skarpa bilder oavsett väderförhållanden och vyer.

Förutom fantastiskt glas har ZEISS-kikare också två speciella multi-coatings: T * -coating och LotuTec-coating. T * -coating fokuserar på ljusoptimering och garanterar därför lysande bilder även i mindre optimala ljusförhållanden och minimerar interna reflektioner. LotuTec-coating säkerställer att vattnet lätt studsar bort och smuts lätt kan tas bort utan spår.

Kikarens struktur
Det unika fokussystemet SmartFocus Concept ger en extremt snabb inställning av skärpa. Att få skarpa bilder har aldrig varit enklare och snabbare. Det kräver endast en sväng på 1,6-1,8 varv för att fokusera på olika avstånd. Med en antislipad yta har du ett bra grepp som garanterar en exakt fokusinställning.

Victory SF har en fantastisk ergonomisk struktur med det unika balanssystemet ErgoBalance Concept. Detta betyder att tyngdpunkten i kikaren sitter nära okularet och möjliggör långa och stabila observationer utan trötthet.

Specifikationer

  • FL og HT glas
  • UFL system
  • SmartFocus Concept
  • ErgoBalance Concept
  • 90% ljusöverföring
  • Hydrophobic ZEISS MC beläggning
  • Twist-up ögonmusslor
  • Kvävgasfylld
     
Modell 8x32 10x32
Förstoring 8x 10x
Objektivdiameter 32 mm 32 mm
Synfält 155 m/1000 m 130 m/1000 m
Närgräns  1,5 meter 1,5 meter
Vikt 600 g 590 g
Mått 152x112 mm 150x112 mm
Pupillavstånd 54-76 mm 54-76 mm
Garanti 10 år 10 år
Paketet består av  ZEISS Victory SF 32 Kikare, väska, rem microfiberklud och linsskydd