Sky-Watcher Explorer 130 WiFi Stjärnkikare

Modell/Varunr.: H10193

6.922 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Explorer 130 WiFi Stjärnkikare
Explorer 130 WiFi-kikaren är en sann pärla när det kommer till både prestanda och design. Kikaren är elegant designad med ett stabilt stativ, där vibrationer snabbt dämpas. Den är idealisk för både dig som är nybörjare och vill ha ett enkelt sätt att komma igång med observation, samt dig som är mer erfarna och vill ha ett motoriserat teleskop. Med inbyggt WiFi styrs teleskopet via SynScan-appen på din smartphone. Teleskopet är både lätt att transportera och lätt att komma igång med.

Utforska natthimlen
Med ett stort 130 mm objektiv har detta teleskop tillräckligt med ljusinsamling för att framhäva detaljer i himlaobjekt. Den samlade faktiskt in 30 % mer ljus än ett 114 mm rör. Det betyder att du kan förvänta dig att se bland annat Jupiters fyra galileiska månar, Röda fläcken och ringarna runt Saturnus. Med detta teleskop är Andromedagalaxen, Hercules Open Star Cluster och många andra nebulosor och stjärnhopar möjliga att observera.

Både huvudspegeln och sekundärspegeln är belagda med en högreflekterande yta (Radiant Aluminium Quartz), som skyddas av ytterligare en Mg2F-överbeläggning, vilket gör spegelbeläggningen mer motståndskraftig och ger den en längre livslängd. Det ger dig en ännu bättre upplevelse av natthimlen och framhäver detaljer om månen och planeterna.

WiFi-styrt teleskop
Den mycket bärbara Sky-Watcher Explorer 130 Wifi är designad för att styras trådlöst med din smartphone eller surfplatta med den kostnadsfria SynScan-appen för iOS eller Android. Med sin inbyggda WiFi-modul skapar mounten sitt eget Wi-Fi-nätverk, så fästet kan användas var som helst, utan att vara beroende av andra WiFi- eller mobilnätverk.

Efter att ha angett dina koordinater i appen och följt en enkel justeringsprocedur är du redo att utforska universum med appens intuitiva pekskärmsmeny. AZ-Go2 och SynScan-appen ger fullständig datoriserad GO-TO-kontroll, vilket gör att teleskopet automatiskt kan roteras till något av objekten i Appens omfattande databas med 10 000+ himlakroppar.

Dessutom kan du också få en skyrundtur av de bästa synliga föremålen i realtid, hjälp med att identifiera de himmelska föremålen och mycket mer!
 

Objektivdiameter

130 mm

Brännvidd

650 mm f/5

Okular

25 mm og 10 mm

Förstoringar

26x og 65x

Software

Sky-Watchers SynScan App for iOS and Android
Högsta användbara forstöring 

260x (vid köp av ett extra okular)

Lämplig för Måne, planeter, nebulosa, galaxer, sol (endast med solfilter) och landskapsobservationer
Ström 8 stk AA batterier, strömförsörjning eller powertank (indgår ej)

Stativ

Computerstyret Altitude-Azimuth med justerbar höjd

Paketet består av

130 mm/5" tubus | Computerstyret stativ | 2x okularer (25 mm og 10 mm) | Starpointer sökare | Batteripos | Engelsk manual

Titel Typ Storlek Manual
SynScan-App-Users-Manual-4.pdf PDF 515.51KB Manual