Celestron Astromaster Okularset

Modell/Varunr.: C94307

922 SEK 1.229 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Astromaster Okularset
Med detta filterset får du fler förstoringar för ditt teleskop. Samtidigt finns det en komplett färgfilteruppsättning för månen och planeterna. Setet kan användas till alla märken av kikare med en 1,25" gänga.

Okular
Okular 15mm ger en snygg bild med medium förstoring och 6mm Plossl okular ger hög förstoring och passar för måne och planeter speciellt under bra förhållanden.

2x Barlowlins
Linsen sätts in mellan okularet och teleskopet och fördubblar förstoringen på okularen. Barlow-linsen passar alla okular med 1,25"-gänga. Tänk på att höga förstoringar inte alltid ger tydliga och skarpa resultat, speciellt på kvällar med dåliga eller måttliga betraktningsförhållanden. Experimentera gärna med vilka förstoringar som är bäst för ditt teleskop. Barlow-linsen har kameragänga, vilket gör det möjligt att montera en DSLR-kamera med T2-ring (tilläggsköp).

Fargfiltre

#80A är ett mellanblått filter som förstärker kontrasten mellan Jupiters molnbälten och Saturnus polarlock. Den kan också användas för att öka kontrasten på månen om du inte har något emot färgbytet.
#25-filtret är en djupröd färg och är ett bra val när du vill definiera Mars polarlock. Det är också roligt att använda detta filter när man observerar Jupiter. Det röda filtret #25 blockerar dock en hel del ljus som kommer genom ditt teleskop, så det är bäst att använda på ljusa föremål med teleskop med större bländare.
Månfiltret är ett av de första tillbehören som de flesta nya amatörastronomer köper, och det av goda skäl! Det hjälper till att blockera en del av det ljus som månen skickar in i ditt okular, så att du kan se detaljer bättre. Du kan också prova detta filter på Venus; det hjälper dig att se planetens faser.

Rengöringsduk och kuffert

Förvara mikrofiberrengöringsduken i ditt fodral så att den alltid finns nära till hands. Att använda en mikrofiberduk på din optik är mycket bättre än andra våtservetter eller våtservetter eftersom det inte lämnar några rester och kan återanvändas. Kom ihåg att blåsa eller borsta bort eventuella dammpartiklar från din optik innan du gnuggar dem med trasan.Det svarta fodralet har stansat skum inuti för att skydda och dämpa dina tillbehör. Förvara var och en här när de inte används så ser de ut och fungerar som nya.

Ett bra och användbart set för din stjärnkikare

Innehåll

  • 15 mm Kellner okular
  • 6 mm Plössl okular
  • 2x barlow-objektiv med T-adapter så att du kan ansluta SLR-kamera (vid köp av t-ring)
  • #80A Blue Planet Filter förbättrar detaljer på planeter
  • #25 Red Planet Filter förbättrar detaljer på planeter
  • Månfilter - För bättre kontrast när du observerar månen - speciellt vid fullmåne
  • Mikrofiberduk för säker rengöring utan att repa
  • Förvaringslåda i plast - för alla delar


Förstoringar med 15 mm och 6 mm okular vid olika brännvidder

Teleskop med 650 mm brännvidd: 43x, 108x
Teleskop med 750 mm brännvidd: 50x, 125x
Teleskop med 900 mm brännvidd: 60x, 150x
Teleskop med 1000 mm brännvidd: 66x, 166x
Teleskop med 1200 mm brännvidd: 80x, 200x